İngilizce tıp mı daha iyi yoksa genel tıp mı?
Türkiye de ingilizce tıp eğitimi veren üniversoteler hangileri?
Türkiye de ingilizce tıp eğitimi veren üniversoteler hangileri?
Türkçe oku tavsiyemdir. hocalar zaten doğru düzgün ingilizce bilmeyecek. onları anlamakta zorlanacaksın sınavda zorlandın diyelim Türçe yazdın misal yazdıkların çığır açacak şeyler bile olsa notun 0. zaten orada göreceğin ingilizcenin sana bir faydası olmayacak kafadan 1 yıl hazırlık eklenecek okul olacak 7 yıl belki dilde sıkıntı çekecekisn dahada uzayacak. uzun lafın kısası 6 yıllık bölüm 8-9 yılda anca bitecek. değermi şov yapmak için değer ama gerisi fasa fiso.
mühendislik olsa ingilzice denirde tıpta çokta gerek yok zaten ülkemizde çok fazla doktor açığı var iş garantisi var eğer sen yurtdışı düşünmüyorsan ( ve özel hastanede hani varya birazda marka olan hastaneler yabanccı hastalarada bakan) Türkçe tıpa git yok ben o özel hastanede çalışırım yurt dışına giderim dersen ingilziceye gidersin
ek olarak ben yar. doç filan olacağım dersen üniversite hocası ingilizce gitmen yararlı olacaktır.
Peki bir şey daha sorucam.
Üniversiteler bu şekilde kaç yıl daha tıp mezunu verirse tıptaki açık kapanır
Ya da şöyle soriyim tıbbın önü kaç sene daha açık
bu konu beni aşar açıkcası bilgimde yok ama yinede tahmin yapabilirim
olması gereken doktor sayısı her doktorun 1 günde 25 kadar hasta ile ilgilenmesi malesef ülkede yetersizlikten dolayı günde 250 kişiye bakan doktorlar mevcut özellikle devlet hastanesinde durum böyle.
bana göre devlet bunu 10-20 seneye yayacak gerek mali durum gerek hastane bina yetersizliği hemşire teknisyen eksikliği filan
Hmm teşekkürler
türkçe tıp.
Neden
Cevap
2Cevap
normal tıp tabi ki. gördüğün çoğu şey tıp dilinde veya latince, tıbbi ingilizce dersleri zaten veriliyor ne gerek kaldı ingilizce tıp okumaya boşuna zorluk çıkarırsın kendine
ingilizce tıp
Neden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar