az önce biriai var dedi ama ders programın mikro iktisad makro iktisat falan vardı bir de genel matematik vardı acaba doğru mudur?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Hayır yok
PEKİ NASIL BİR DERS O MİKRO İKTİSAT FALAN?
Mikro makro iktisada giriş dersleri var istatistik var Türkiye ekonomisi var. 3 sınıfa geçtim bunları gördüm daha sayısal olarak. Bide myd var mesleki yabancı dil. Her sene var uluslararası ilişkiler bölümünde. Ve gittikçe zorlaşıyor
peki hazırlık nasıl geçiyor ilk senem hazırlık olduğu için çalışmak da istiyorum maddi durum pek iyi değil de çalışma fırsatı bulabilir miyim?
Bizim ünv de 9dan 12ye kadardı. Yani öğleden sonra çalışabilirsin. 1. Öğretimsen. Yoklama var bizim 140 saat devamsızlık hakkımız vardı 1 yıl içinde.
Evet 1. öğretim 13.00 den akşam 8 e kadar falan eleman alırlarsa çok iyi olur. Zor mu peki hazırlık dersleri yani üstüne düşmem lazım mı derslerin? Yoksa çalışarak da idare edebilecek düzeyde mi?
Bir de sayısal olarak bunları gördüm dedin ya sayısaldan kast ettiğin derslerin konusu falan nelerdi mesela? Neler vardı o sayısaldan içinde?
Bana hazırlık zor gelmedi sadece uyku problemim oldu okadar. Lise 5 zaten öyle denir hazırlığa. gramer speaking listening dersleri oluyor. bir quiz bir sınav oluyor her ay. Bizde öyleydi. Hepsinin ortalaması 50 olunca geçiyosun. Zaten sadece devamsızlıktan kalmak var sınıf tekrarı. 50 yi geçmezsen sonraki sene ing dersini alamıyosun alttan kalıyor bu sefer de. Ben yata yata geçtim acıkcası
Valla mikro iktisada giriş ve istatistik derslerinde zorlandım ben hemde baya. Bide hocaya bağlı tabi. Hep formüller var. Özellikle istatistik te. Aritmatik ortalama standart ortalama valla adını hatırlayamadığım konular vardı. Mikro da ise marjinal fayda arz talep üretici tüketici grafikler arz artarsa talep sağa mı kayar sola mı falan vardı. Makroda aynı ama biraz daha sözel geldi bana
anladım. çok sağol. hangi üniversitedesin?
Balıkesir
Aaa ben de hatta Bandırma 17 Eylül Üniversitesi dimi
Ama ben yinede balıkesir ünv oluyorum siz 17eylül olarak mezun olacaksınız
olsun fakülte aynı fakülte hocalar aynı dersler aynı sonuçta :)
Aynen öyle. okulun sistemi çok antikadır söyliyim ders seçersin gözükmez. 24 kredi alman lazımken açılmaz dersler çakışır falan baya uğraşcan. Ve burası çok sıkıcı biyer benim 4 . Yılım olcak
neden sıkıcı ki ben çok hevesleniyrum oraya çok hoşuma gitti panoramadan falan baktım hoşuma gitti. bu arada o ders sıkıntılarını ekşi sözlükte de okumuştum. biraz kıl bir üniversiteymiş. abime falan anlattım o da hangi üniversitede yok ki falan dedi.. senin derslerin ne zaman başlyor? bizimkisi 7 eylül ya çok saçma değil mi? benim bir arkadaşım da hazırlık okuyacak onunki bayramdan sonra başlıyor benim 3 hafta sonra -_-
Valla ben bayramdan sonra gelicem ilk hafta zaten ders yapmazlar bir haftada ben edicem. Zaten yoklama olayı yok bizim bölümde bazı dersler alıyor bazıları aldığı halde işlemiyor falan. 23. De bayram bide
Hazırlıkların 14. nde başlıyor diye biliyorum bu arada ilk sene 9dersin olucak bir dönemde.
fakülteyi aramıştım 7 eylül'de başlayacak diyordu. keşke hazırlık 1 yıl değil de 2-3 ay falan olsaydı. 1 sene boyunca ingilizce çalışmak ne bileyim tuhaf geliyor.
Ocakta sınava gir muafiyet sınavı var. Yılın başında bide dönem sonunda oluyor. Bizim okulda hazırlık zorunlu değil ki
Ama derslerden İngilizce olan ar siyasi tarih vs
Yok seçmeli diye gösteriyor ama seçtirmiyor onu merak etme yok öyle bişe sadece yabancı dil 1 2 var bide myd var don sınıfa kadar
Tamam sağol peki içimi rahatlatacak bir cevap bekliyorum. Fakültede tiyatro kulübü falan var mı? Çok istiyorum tiyatro kulübünde olmayı.
Kulüpler var baya pek işim olmadığı için bilgim yok ama. Var
Teşekkür ederim. Çok sağol. Yanlış anlama ama gizli olmasaydın arkadaş olurduk. Yanlış anlama bak kız arkadaşım var öyle aklına şeyler gelmesin sadece normal arkadaşlıkta ama gizlisin.
Benimde erkek arkadaşım var ve çok kıskançtır riske girmiyim hiç 😄
:D valla aynı sıkıntı bende de var çok kıskançtır ama yine de karşılıklı anlaşıyoruz arkadaş konusunda :D teşekkür ederim verdiğin bilgiler için :)
Rica ederim ne demek. Çok ilginçtir ki kimse yorum yapmamış bir ben yaptım bu kadar tesadüf akla zarar aynı ünv çıktık
aynen ya tesadüfe bak :D hocalar falan çok mu kıl ya hangi dersin hocaları falan iyi sıcakkanlı? yoksa çok mu şey istiyorum? :D
Hocaların belirli soru tarzları var onları yakaladın mı kolay. Şuana kadar bir myd den çektim hocasından şimdiden sonrada AB ilişkileri mi ne varmış onun hocası çok kıl mış geçen sayısı çok azmış
çok sinir oluyorum ya öyle ego'lu hocalara sen hocasın profesörsün ne gerek var böyle şeylere. bu arada fakülteyi aradım hazırlık yokmuş direk normal derslerden başlıyorlarmış dediğin gibi. siz arkadaşlarınızla ikinci bir yabancı dil alacak mısınız? düşünüyor musunuz?
Okulda yok ikinci yabancı dil. Kursa gittim rusçaya bıraktım sıkıştım o dönem açıköğretim sınavları okul sınavları ehliyet dersleri baya yoğundum bırakmak zorunda kaldım. Halk Eğitim veriyor zaten yazılırsın sende ama ilk sene zor olabilir dersler fazla olcak. Hazırlık kalktım ı bizim okuldan
evet bugün aradım hazırlık derslerimiz artık yok dedi ben de internette vardı ama dedim değişti dedi. aslında ikinci yabancı dil olsa iyi olurdu ya derste öğrenilirdi sınavlar falan. neyse artık kursa gidcez yapcak bir şey yok
Ya bir şey sorucam siz dersleri amfi de mi işliyorsunuz?
Amfi yok malesef hazırlıkta normal sıra var. normal sınıfta ona benzer şeyler var
hazırlık yokmuş zaten direk normal derslerden başlıyorlarmış.
Peki biz mezun olunca nolcaz. diplomat haricinde
En üstü Dışişleri Bakanı. Sonra diplomat elçilik binaları konsolosluk binaları. Daha sonra özel firmalarda iş imkanımız var yabancı dil çok önemli
hım iyiymiş ya şimdi daha da sevindim iş olanakları çokmuş. özel firmalarda rütbe üst mü olacak?
Lojistik nakliye firmaları limanlar falan tam bize göre. Devlette işimiz yok
aynen devlet için bir de kpss falan amaaan. bu arada derslerin kitapları çok mu pahalı? yoksa pdf şeklinde hocalar kabul ediyor mu?
Bulmak çok zor kitapları. Bide bizim bölümde üst bölümler nedense çok nadir zaman kitaplarını satıyor. Ben hep o şekilde buldum ya da fotokopisini buldum
Peki ders kayıtları için Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ne gitmek lazım yoksa fakülteye gitsek de olur mu o takıldı şimdi aklıma
Zaten fakülte binası üniversite gelmedin mi hiç 😄. İktisat fakültesi ona yapışık denizcilik var. MYO ayrı biyerde bide hemşirelik ayrı biyerde okadar
😄😄 bilmiyorum ki net üzerinden e kayıt yaptığım için gelmedim ama gideceğim herhalde ya ders kayıtları için gelin falan dedi ne güzel 27sinde gidip evrakları verecektim fazladan masraf çıktı 😓
Ya bir şey soracağım sana ya her sene kütüphane ya da kafeteryada eleman alıyorlar mı?
Kantin var oraya almazlar heralde çünkü kendi elemanlarını getiriyor yaşlı orta yaşlı kadınlar var. Kütüphanede bir memur gördüm sadece. Ama merkezdeki kafelerde iş bulabilirsin part time falan ama fazla vermiyorlar
Anladım. Sağol. Her şey için çok teşekkür ederim Allah razı olsun ☺️ Bu arada orada yurtlara ne kadar veriyorsun
Erkek yurtları ya da apartları daha ucuzdur özellikle apartlar ucuz. Ben yurtta kalıyorum eve ve aparta izin yok benimkilerden. Merkeze yakınlaştırça fiyat artıyor ben 600 tl vericem bu yıl aylık
Of baya fazlaymış. Tamamdır çok sağol her şey için. Allah razı olsun.
Saat kaçta gidilecek okulda? Pazartesi günü web sitesinde bulamadım ders porogramlarını galan?