Üniversiteye kaçıncı sırada yerleştiğimi nasıl öğrenebilirim? Ön kayıt yaptığımda öğrenci no diye bir şey çıkıyor. Oradan anlayabilir miyim?Üniversiteye kaçıncı sırada yerleştirildiği nasıl öğrenilir?
Üniveristeye kaçıncı sırada girdiğimi nasıl ogrenirim?
Ancak okula gidiliği zaman öğrenilebilir. Fakültemizin girişine asacaklarmış yerleşenlerin isimlerini. Puan sıralamasına göre. Ya da üniversitenin öğrenci işleri bölümüne başvurduğunda gerekli cevabı alabilirsin. Bazı üniversitelerin internet sitesinde de yayınlanıyordu oradan da kontrol edebilirsin.
Bir de üniversiteye kayıt yaptırırken sana bir öğrenci numarası verecekler. Her yere o numara ile kayıt olacaksın, sınav kağıtlarına bile onu yazacaksın. Son 3 rakamı senin giriş sıranı gösteriyor. Uzun TC no gibi bir numara, sonu mesela 008 ise 8. sıradan girdin gibi oluyor.
Genelde degisir. Devlet universitesi ise son iki hane olabilir. Ama ben ozelde okuyorum. Tam burslu 6-7 kisi aliniyor. Benim numaram 11. Yani onkayit yaparken onkayidi yapan kisilerin sirasi olmus bizde.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Öğrenci numarası genelde soyadının ilk harfine göre sıralamaya göre verilir. Misal benim alemdar okul numaram sonu 007 idi. Kayıt sırasında liste istersen yerleşen kişilerin puan sıralamasına göre bir liste verebilirler. ya da sorumluluk sahibiyseler sitelerinde paylaşabilirler bu listeyi
ÖSYM sitesine git sonuçlara tıkla. Sonuç kısmından yerleştirme sonuçlarına tıkladığın zaman kaçıncı sırada olduğunu görebilirsin. Ya da okula kayıt için gittiğinde liste asılıyor o listede bakabilirsin kaçıncı sırada olduğuna.
En İyi Cevaplar