Doğu Akdeniz Üniversitesi nasıl bir okul, güzel midir? Eğitimi hakkında bilgi verecekler var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) tek devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 1979 yılında eğitime hayatına başlamış olup tüm programları TC YÖK tarafından onaylanmıştır. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 98 farklı ülkeden 19,000 öğrenci ve 35 farklı ülkeden 1,100'ün üzerinde öğretim elemanı ile çok kültürlü ortamda eğitim verilmektedir.
DAÜ, 3000 dönüm arazinin üzerine yayılmış eğitim binaları ve laboratuvarlarıyla, kapalı ve açık spor salonları ve kültür faaliyetleriyle, eşine az rastlanan bir kampüs üniversitesidir.
DAÜ’de 11 Fakülte ve 5 Yüksek Okulda toplam, 95 ön lisans ve lisans, 77 yüksek lisans ve doktora programı bulunmaktadır.
DAÜ, 2014 Webometrics Dünya Sıralamasına göre dünya’daki 25,000’e yakın üniversite arasında yapılan sıralamada dünyanın en iyi ilk %5 üniversitesi arasında, Avrupa Birliği Ülkeleri’ndeki Üniversiteler arasında 440. sırada yer almıştır. Ayrıca URAP tarafından açıklanan 2014 yılı değerlendirme sonuçları doğrultusunda DAÜ dünyanın en iyi ilk 2000 universitesi arasındadır.
DAÜ öğrencileri çok geniş spor olanaklarından yararlanırlar. Tartan zeminli atletizm pistine sahip 5,000 kişilik stadyum, kardiyo merkezi, spinning salonu, TRX salonu ve 66,500 m2’lik açık spor alanı ile kapalı alanda yapılan her türlü spor etkinliğinin gerçekleştirilebileceği 3,500 kişilik LMP Spor Sarayı DAÜ öğrencilerinin kullanımındadır.
Kendilerine ait Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi’nde özel ofisleri bulunan 50’yi aşkın öğrenci kulübü ile Uluslararası Merkez altında faaliyet gösteren Uluslararası Öğrenci Birlikleri, kampüsteki yaşamı renkli, nitelikli ve zengin kılan çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliğin düzenleyicisidirler.
Üniversitenin dünyadaki 200’i aşkın üniversite ile işbirliği anlaşması bulunmaktadır. Öğrencilerinin küreselleşen dünyada farklı ortamlarda eğitim almalarına olanak sağlamak amacı ile dünyanın tüm ülkelerindeki saygın Yüksek Öğrenim kurumları ile öğrenci değişim programları mevcuttur.51 Yorumla- +1 yıl
Ancak ben Türkiye'ye uzak olması nedeniyle tavsiye etmem.
En İyi Cevaplar
Kıbrısta yaşıyorum, Kıbrıslıyım. Öncelikle Türkiyedeki gibi her gittiğin club ta farklı kişiler görmezsin %60 aynı kişilerdir. Cuma Cumartesi günleri beach party ler, pool party ler falan olur öğrenci olarak en çok gideceğin club kyble olacaktır %99. Burada saatın 4 ünde elini kolunu sallaya sallaya yolda yürüyebilirsin. Kesinlikle güvenilir bir yer. Doğu Akdeniz bildiğin gibi bir kampüs. Ve cidden çok büyük bir üniversite. Kampüs olması bence avantaj. Türkiyedeki üniversiteler bir binadan oluşuyor ve sıcak bir ortam yok. Geceleri arkadaşlarınla yurt un hemen yanındaki basket cafede oturabilirsin. Keşke ailem buralı olmasada Kıbrıs'a öğrenci olarak gelseydim. Buarada diğer bir dezavantajın Türkiyedeki üniversitelerde eğer başarılı olursan tüm dünyada çalışabileceğin bir diploma alıyorsun. Fakat Doğu Akdeniz de diğer adı daü de tüm mezunlar zaten bu diplomayı alıyorlar. Yani dersinde başarılı olmana gerek yok.
72 Yorumla- +1 yıl
Her şeyine katılmıştım ama şu son cümlen olmamış. Bize denk gelen hocalar mı kötü? Aşırı zorluyorlar bizi.
+1 yılKKTC üniversiteleri içerisinde en iyisi DAU/EMU'dur. İstediğiniz bölüm yaşadığınız şehirdeki veya çevre illerdeki özel üniversitelerde var ise KKTC'ye gitmenizi önermem.
Ev kiraları yüksektir, hayat pahalıdır, toplu taşıma yoktur, ailenizi özleseniz git-gel masrafınız bile çok yüksektir. Bu sebeple okul ücreti sizi kandırmasın derim; üç aşağı beş yukarı İstanbuldaki bir özel üniversitede yıllık masrafınız da aynı olacaktır. İlk tercihiniz KKTC üniversiteleri olmamalı...
Sıcağı ayrı derttir soğuğu ayrı... Klimanız yoksa sıcaklar işkence olur. Doğalgazı, kombisi falan yoktur. Klima, elektrikli veya gazlı ısıtıcılarla ısınmak zorundasınız. Yurtlar ısınma-iklimlendirme yönünden daha avantajlı. Her yurtta klima da yok, haberiniz olsun.
Ada, herkese hitap etmez, bazıları adayı sevemez. Sıkıcıdır, bazen zaman geçirmek çok zordur. İlk yılı bile tamamlamadan adayı terk eden çok insan vardır. Geçiş yapmak için çabalayan, bırakıp giden, bitse de gitsek diye katlanan çok öğrenci bilirim.50 Yorumla
söylenene göre bayağı iyi birr yer diyenlere inanma arkadaşım. ben kıbrısta okudum ama doğu akdenez de değil. doğu akdeniz diğer okullardan daha iyi lakin Kıbrıs berbat biyer haberin olsun. gurbettsin istediğin zaman gelemiyorsun. uçak biletleri pahalı. sebze meyve pahalı. kiralar yüksek ev bulmakta çok zor. şehirde ulaşım zor şehir içileri yok denecek kadar az. Kıbrıs halkının durumu iyi hepsinde lüks araba var. artı halkı Türkiyelileri sevmiyor. ben orada okudum çok masraf ettim üstüne berde işsiz kaldım. türkiyede oku oraya vereceğin parayla türkiyede kıral gibi yaşarsın zaten üniversiteyi bitirdiğin zaman yüzde 90 işsiz kalacaksın enazından güzel bir üni hayatı yaşamış olursun. hatta bu yazımı bir yere kopyala yapıştır gidince ne kadar haklı olduğumu anlarsın
22 Yorumla- +1 yıl
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
70Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir Kıbrıslı olarak yazıyorum, bizde daü ye 'baba Daü' derler bunun sebebi de kendi vatandaşlarını 10 soru bile çözse mühendisliklere kadar almasıdır. Yani puanın kötü mü? Daü kabul eder, ne olursan ol yine gel. Eğitimine gelince hocaları uçan hocalardır. Hepsi Türkiye deki en iyi üniversitelerden gelir. Girmesi kolay ama okuması zordur yani. Hele son seneler seni bayağı zorlar ki bence kötü birşey değil bu. Yani Kıbrıs ta okuyacaksan gideceğin en iyi üniversitedir. Bunun dışında kıbrıs ta okuması da zordur. Çünkü Türkiyedeki fiyatları 2yle çarp her yerin fiyatı öyledir. Normal yerler bulamazsın hepsi lükstür falan.. Ama ucuza yiyeceğin cafelerde var birkaç tane gidersen.
01 YorumlaDaü gercekten güzel. Bulundugu bölge de super. Kibrisin en ucuz yeri orasi. Hem ogrenciler yasatiyor magusayi 😊 ögrenci sehri de diyebiliriz. Daü kibrisin en buyuk iki okulundan birisi. Ve ayrica yari devlet bir okul kktc de bu ozellikteki tek okul. Diger hepsi özele giriyor. Egitimi de kaliteli. Cok arkadasim var ordan mezun..
10 YorumlaBen o okulun öğrencisinin okul öncesi öğretmenliği okuyorum yüzde 50 bursluyum okulumuz gayet iyi bir okul Kıbrıs okulları içinde en iyisi yarı devlet yarı özel eğitim açısından iyi bir okul.. Diğer şeyler sana kalmış Kıbrıs denilince hep akla alkol kumar geliyor bunlardan uzak durdukça okulunun en iyi sekilde bitirirsin ;) okulumuzda çok sayıda yabancı uyruklu arkadaşlar var onlarla arkadaşlık ederek yabancı dilinde geliatirebilirsin ama biraz pahalı bir yer
30 YorumlaBir arkadaş daha demiş kıbrısta eğitim açısından okunabilecek tek üniversite odtü kkk evet ama doğu akdenizin baharda yaptığı etkinlikler ve Kıbrıs ın ortamı gayet güzel ülke genel olarak güzel yaşanacak yer
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGenelde osym tarafindan sondan siralamaya giren ogrencilerin yerlestrildgi ogrencidr bunlar zengin cocuklaridir ya da gerizejali gibi tam burslu kazansalarda tr de asla o puanla kazanamayacaklardir tam burslu kazansalarda ilk yil hazirlik sinifi ucretle okuyacak kisilerdr
01 Yorumla- +1 yıl
Tam burslular hazirligi ucretli okumuyor
okuyan arkadaşımın dediğine göre puanın yoksa paran çoksa parasız kalmayı göze alabilirsen okumayı tercih edebileceğin okulmuş ;) çok pahalı herşey derdi aklında olsun
20 Yorumla
+1 yıloo hayırlı olsun gayet güzeldir ama bir o kadar da zordur
olsun sen kıbrıs'ın güzelliklerinden faydalan
tabi ilk başlarda sıkılabilirsin çünkü küçük bir yer :D00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 364 cevap paylaştı. 2 arkadaşım gidecek bu yıl.
Biri Diyetisyenlik diğeri BESYO.
Git ve gör bence. Kıbrıs yani. Maddi durumun iyiyse çok memnun kalacaksındır.
Ama değilse zorlanırsın.00 YorumlaYari devlet yari ozel bir okul. egitimi iyi. en azindan notuna itiraz ettiginde ayni hoca bakmiyor. ciddiye aliyorlar.
Diplomasinin gecerliligi de daha iyi00 Yorumla
+1 yılvalla kıbrıstaki okullar çok güzel. kızları da oldukça güzel. tabi zenginleri gider. fakirleri kala kalır öyle :)) kıbrısta yaşam nasıl bilmiyorum ama üniversiteleri güzeldir :)
10 YorumlaGecen bahar Şenlikleri inde silanin konserine gitmistim bayagi iyiydi okul eğitimi için de fena olmadigini duydum arkadaşım dan. Okulun içinden karsidan karsiya geçerken dikkat et otoban gibi çalışıyor yol. :)
10 Yorumlaözel üniversite olduğuna göre paran varsa eğitimi de güzel olur hayatı da renkli olur merak etme dersleri bile parayla geçersin.
10 Yorumlaeğitimini bilmemde internet sitesi berbat.. öğrenci işleri kısmı daha doğrusu... bide havası sıcağğğğğğğkkk..
00 YorumlaEğitim kalitesi Türkiye ile aynı sayılır. Türkiyeden giden hocalar veriyor eğitimi. Hayat Kıbrıs'ta çok pahalıdır. Özetle parası olan ama puanı olmayan öğrenciler için uygun bir okul.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞEFİM..
HER yıl okuldaki insanlar değişiyor..
GENEL bir durum yok ama İYİ okul diye duydum..
OKULUN iyi olması değil ÖĞRENCİLERİN iyi olması önemlidir..
ÖĞRENCİLER okulu okul yapandır..00 Yorumla Kibrista yasiyorum oldugum sehirde guzel uni buyuk genellikle yabancilar var zenciler felan ama yeri felan cok guzel
00 Yorumlagüzel güzel yakın doğuyu uluslar arası kıbrısı lefkeyi filan görmeyen arkadaşlar daü yü kötülemesn (ydü mağduruyum)
00 Yorumla
+1 yılgenelde zengin ve osy'de basariya ulasamamis cocuklarin gittigi, ogrenci kalitesi dusuk fakat hoca kalitesi. tr in bir cok okulundan yuksek, okunmasi zevkli, kibris'in en iyi universitesi
00 Yorumla
+1 yıldoğuda olup güneye yakın olan sıcak iklime ve maki bozkır tipi ağaçların olduğu tatil beldesine pek yakın olmasada tatile gitmene neden olabilecek bir okul :D
00 Yorumla
+1 yılDAÜ Bilgisayar Mühendisi mezunuyum istediğin her şeyi sorabilirsin.
04 Yorumla- +1 yıl
Sorum var umarım aktifsinizdir
Başarı oranı olan bir üniversitedir. Nişantaşı gibi para esas ilke değildir. Hukuk bölümü zordur.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleğitimi kötü, sadece parası olan abazan türk gençliğinin talep ettiği bir okul
40 YorumlaBu sene Akdeniz'deyim seneye tekrar sınava girip kaydımı DAÜ'ye aldıracağım tam burslu kesinlikle tavsiye ederim mükemmel bir okul kampüs + eğitim olarak :)
10 Yorumla
+1 yılGelirsen bni mutlaka girebileceğini bir yer ayrıca ders arası denize girilen ortamı olan kibrisin en iyi üniversitesi bekleriz
03 Yorumla- +1 yıl
Hoşgeldin hangi fakülte
bizim okula tanıtıma gelmişlerdi dinledikten sonra kibrisa taşınmak istemiştim
00 Yorumlahangi bölüm bende bu sene baslayacam her universite gibi bölüm bölüm farkediyor ama cogu cok ıyı
00 Yorumla
+1 yılVala adını ilk defa duydum ama bu göğüslerle hiçbişey yapmadan girebilirsiniz. Hayır hayır kadın vücudunu metalaştırmıyorum, aksine bu bir iltifat.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDeniz güneş kum rüzgar seks Kıbrıs'ta okul okumak bu kadar kolay tabi paran varsa
10 YorumlaEğitim olarak iyi olabilir ama hocalar seni sınıfta bırakmak için elinden geleni yapar cok zordur
20 YorumlaKıbrıstakini diyorsan, barajı geçenlerin gittiği bir yer.
20 Yorumla
+1 yılakdeniz üniversitesine kıyasla sosyal ortamı sıfır olan bir okuldur.
00 Yorumlagidersen banada söyle insaat mühendisligi düşünüyorum seneye
00 YorumlaGayet iyi bir yer , soylenene gore kibrisin en iyi okuluymus
00 YorumlaGüzel bir okul paran varsa orda rahat yaşarsın yani gayet iyi
00 Yorumla
+1 yıleğitimini bilmem de iranlılarla ve nijeryalılarla bol bol ot içersiniz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkıbrıs'ta eğitim açısından okunabilecek tek üniversite ODTÜ KKK'dır.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de dusundum orayı ama ortamı kotu gibi seyler soylediler vazgectim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir arkadaş orda memnun ama pahalıymış kıbrısta okulda o yüzde %50 burslu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuzenlerim okuyo da sirf kiakanayim diye guzel diyo ama oteki kuzenim psilik dolu diyo. Özele gitme paraya degmiyo.
00 Yorumla
+1 yılParan yoksa eğitimde yok malesef, eğitimde bile para gerekli paran varsa istediğin eğitimi alırsın
00 Yorumla
+1 yılEgitimi de kaliteside 10 numara 5 yildiz. Hocalar bazen cins
00 Yorumla
+1 yılbilgi sahibi değilim aslında ama bir arkadaşım okuyordu memnundu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılücretini 16.000 den 22.000 e çıkarmış bir okul :D
10 YorumlaIyiymis arkadaslar oyle diyor
00 YorumlaKıbrısta. Dertleri para yemek
00 YorumlaCookk paran olucak ve cookk tembel olucaksin.
00 YorumlaPara cok para cok cok para
00 YorumlaAkdeniz desen yardımcı olabilirdim :)
00 Yorumla
+1 yılkıbrıs ünüversitelerine gitmeyin boş iş
20 Yorumlaaa ben kıbrıslıyım :) tam adamına sordun ^^
20 Yorumlaiyi eğitim olarak da kaliteli
00 YorumlaEğitim hariç her şey var
10 Yorumla
+1 yılSor istediğini.😊 Oradayım.☺️
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpiiisss, çirkef insanlarr dolu ordaaaa
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkarışık bir yerr
Gizli Üye(25-29)+1 yılKıbrıs düşünmesen iyi olur
10 Yorumla
+1 yılberbattttttttttttttttttttttt
10 Yorumladoğuda diye biliyorum aha aha :)
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu okulun sitesi.
El kitapçığı yok mu merak ettim00 Yorumla Kıbrıs mi
Karadeniz mi?01 Yorumla- +1 yıl
Bizim okul Kıbrıs evden bakkala gitmeyen KS kızları buraya gelicek :)) off
Eğitim & Kariyer konusunda 542 cevap paylaştı. Paran varsa git oku. güzel üni
20 Yorumla- Devamını Gör (53)
Devamını Gör(98)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi