arkadaşlar tam anlamasam da cevapta bir şeyler saçmaladım. doğrusunu ve mantığını açıklayabilecek bilgiye sahip arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
bak canım yere iki tane daire çizdiğini düşün. A dairesinin çapı 4 metre olsun. B dairesinin çapı 1 metre olsun. ve iki dairenin etrafını da 4 saniyede koşmak zorundasın diyelimki. hangisinde daha hızlı koşarsın? A çemberinde. çünkü koşucağın mesafe daha uzun. ama B çemberinde yolun daha kısa olduğu için ve bunuda 4 saniyede dönmek zorunda olduğun için daha yavaş koşarsın bu dairenn etrafında. aynı sürede koşmak zorundasın malum. dünyanı altı hızlı üstü yavaş dönse oratada bişey kalmaz zaten :D bunu soruya uyarla işte :D umarım anlatabilmişimdir :)
ağzına sağlık çok güzel anlattın teşekkür ederim :) :)
rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu coğrafyayı çok severimde :D
oldun oldun bende severim inşallah :)
benimde en nefret ettiğim dersti önceden. ölene kadarda asla sevemiycem demiştim byük konuşmuşum :D lisede en sevdiğim dersti :) olaya ezber gözüyle bakıyodum çünkü. mantığını kavramaya çalış. mesela ekvatordan kutuplara doğru çizgisel hız azalır ama neden? bunu benim sana anlattığım şekilde mantığına yatırmaya çalış o zaman çok seversin :) ki coğrafya süper bir derstir düşünsene çevrende meydana gelen olayların sebebini ve oluşumunu biliyosun çevreni tanıyosun yani. bence bu çok güzel bişey :))
evet haklısın aslında benimde biraz mantıklı yaklaşmam lazım :) :)
yaparsın yeterki iste :)
inşallah canım :)
a) z
b) x
c) z>y=k>p>x
d) için yardım istiyorum
e) y=k
bir kontrol edebilir misin? :)
yazdıklarının hepsi doğru. açısal hızı bende tam bilmiyorum ama şöyle anlatıyim sana. birim zamanda taranan açı demek ve 1 derece 4 dk da taranıyo zaten malumunuz. o yüzdende zaten aynı meridyende saatler aynıdır. ve bu yüzdende her enlemde açısal hız aynı oluyo yani hepsi birbirine eşit :) çünkü her nokta 4 dk da 1 derece ilerliyo. umarım yanlış değildir ama mantıken anlatmaya çalıştım :/ x=y=z=p=k
sağolasın o kadar uğraştırdım canım ya :)
önemli değil dedim ya seviyorum coğrafyayı :D
pekala o zaman :) :)
ekvatordan kutuplara gidildikçe çizgisel hız azalır. Çünkü ekvatorun kutup larla aynı anda dönüşünü bitirmesi gerekir. ekvator kutuplara yetişmek için daha hızlı döner. Hangi kaynak bu?
hocanın notları.. teşekkür ederim peki cevaplar hakkında ne düşünüyorsun?
çok teşekkür ederim çok iyi anladım :) peki açısal hız?
sağol canım :)
çizgisel hız en az p değil x de olması lazım kutuplara en yakın olan yerde çizgisel hız en az olur
teşekkür ederim peki diğerleri doğru? veya d nin cevabı nedir?
nasıl olacak o? :/
aa anladım tamamm :D
yoo anlamamışım :D :/
Ne merak edıyorsun çzigisel hızla yardımcı olayım tmciyim bende coğrafyam iyi.
sorunun cevabını..
dünya küresel bir şekle sahıp üsten alttan basılmış ortadada şişmiş düşün mantık olarak küçük bir top ve büyük bir top düşün halka geçir ve halkayı çevir hangisinde daha çabuk tur döner küçük olan değilmi? işte bu yüzden kutuplarda çizgisel hız fazla ekvatorda hızlı gel gelelım yer çekımıne şimdi merkezden ne kadar uzaklaşsan yerçekimi azalıyor hanı kutuplarda basık ya yer küre mantoya yakın ve yer çekiminin temeli odur bu sefer ekvatorda yukarı doğru çıkık oluştugu için yer çekimi az mıknatısla dene istersen yere mıknatıs koy biri ona yakın bırı uzak hangisini çeker sence?
anladım teşekkür ederim :) peki cevaplarımı kontrol eder misin? yalnız b yi, 'x' e çevirdim
a) z
b) x
c) z>y=k>p>x
d) için yardım istiyorum
e) y=k
Cevap
0Cevap
Güneşin batma yönü ve doğma yönü diyebiliriz mantıken X en azdır Z de en çoktur
teşekkür ederim pekii d'nin cevabı hakkında ne dersin?
sağolasın :)
coğrafyadan 2 yanlış yapmıştım şu an herşeyi unutmuşum :(
hadi ya :/ gerçi istediğin yer tamamsa gereği de yoktur :)
hıhı aynen :D
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar