Selamlar. Üniversite tercihlerinizi doğru yapabilmek için tercih kılavuzunda yazan her şeyin anlamını bilmek gerekiyor. Bilmezseniz eğer geleceğiniz için önemli olan üniversite tercihlerini doğru şekilde yapamazsınız. Üniversitelerin yanında yazan İngilizce ne demek? bunu bilmeyenler için cevap vermek istiyorum.
Bölümün Yanında İngilizce Yazması Ne Demek?
bölümün yanında İngilizce yazması ne demek?
Öğrencilerin bana en çok sorduğu sorulardan biri: Bölümün yanında İngilizce yazması ne demek? Tercih kılavuzlarının yanında bölümün özelliklerini belirten ibareler yer alır. Örneğin özel üniversitelerin burslu kontenjanları için tam burslu, %50 burslu gibi ifalar yer alır. Bir de bazı bölümlerin yanında İngilizce yazmaktadır. Bölümlerin yanında İngilizce yazması bölümün öğretim dilinin İngilizce olması anlamına gelmektedir. İlk kez kılavuz inceleyen öğrencilerin ise öğretim dili İngilizce ne demek? sorunu yöneltebilirler.
İngilizce Burslu Ne Demek, Öğretim Dili İngilizce?
İngilizce burslu ne demek?
Öğretim dilinin İngilizce olması bölümdeki tüm dersleri İngilizce diliyle alacağınız anlamına gelir. Örneğin Kimya bölümünü okuyacaksınız diyelim. Alacağınız ders Kimya üzerine olacak ama dersin dili İngilizce olacak. Öğretim dili İngilizce de olsa bazı okullarda hocalar dersi Türkçede anlatabilmektedir. Bu okul ve hocaya göre değişen bir durumdur. Ancak özellikle özel okullarda öğretim dili İngilizce olan bölümlerde dersler kesinlikle İngilizce anlatılır. Sınavlar da İngilizce olur. Bazı bölümlerin yanında İngilizce yerine %30 ya da %50 İngilizce ibarelerini de görebilirsiniz. Bu tüm derslerinizin değil bazı dersleriniz İngilizce olacağı anlamına gelir. Ayrıca Türkçe dersler de alırsınız.
İngilizce burslu ifadesi ise özel üniversitelerin yanında yazar. Bu o bölümün öğretim dilinin İngilizce olduğu ve aynı zamanda da burslu olan yani ücretsiz olduğu anlamına gelir. Bu bölümler için yüksek puanlar gerekir ve İngilizce yeterlilik sınavını da geçmelisiniz. İngilizce burslu ne demek? sorunun cevabını da böylece vermiş oldum.
Bölümlerin Yanında 2 Yazması Ne Demek?
bölümlerin yanındaki 2 ne demek?
Tercih kılavuzlarındaki diğer kafa karıştırıcı durumlardan biri bölümün yanındaki sütunda yazan 2. Bölümün yazdığı sütünün bitişindeki sütün öğretim süresinin yazdığı sütundur. Buradaki 2 rakamı bölümün öğretim süresini ifade eder. Üniversite bölümleri genelde 2 yıllık, 4 yıllık, 5 yıllık veya 6 yıllık olabilirler. Eğer o sütunda 2 yazıyorsa bu o bölümün 2 yıllık bir bölüm olduğu anlamına geliyor. Tercihlerinizi yaparken bölümün öğretim yılına dikkat edin lütfen. Yanlış tercihler yapmanızı istemem. Bölümlerin yanındaki 2 ne demek? sorusunu merak edenler için umarım faydalı olmuştur.
iyi de hazırlık diye bir zıkkım var. yatarak değil çalışarak geçeceksin hazırlığı. artık kulak aşinalığın olacak. dersleri de anlamaya başlayacaksın o vakit :)
evet. ve hazırlık sınıfı luyor. ingilizcen yetersizse bir sene fazladan hazırlık okuyosun. eğer hazırlık zorunluysa ingilizcen iyi olsa da okuyosun. :)
Daha iyi bir egitim daha iyi bir kariyer demek oluyor :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Üniversite tercihi yaparken üniversitenin yanında yazan (fakülte) ne oluyor atıyorum halkla ilişkiler ve reklamcılık (burslu) bazı üniversitelerde de halkla ilişkiler ve reklamcılık (burslu)(fakülte ) yazıyor ikisi arasındaki fark nedir?