+1 yılHerhalde benden iyi soracak birini bulamazsın kardeşim :)) Çünkü ben kitabımı yazma sürecimde 2 SENE boyunca Polonya'da yaşadım :)) Varşova güzel bir şehirdir. Temizdir. Ancak Kuzey ve Batı yakasındaki şehirlere nazaran insanları kabadır. Kışları inanılmaz soğuktur. Eldivenin içinde bile parmakların donabilir. Suç oranı her büyük şehirde olduğu kadardır. Yine de ekstremist milliyetçiler var, biz Türkler konusunda sorunlu olabiliyorlar. Onlara dikkat etmek lazım. Yine de öyle tehlike ortamı yok yani. Rahat ol :) Yediklerine ekstra dikkat et, zira domuz etini sıklıkla tüketiyorlar ve özellikle yağını hemen hemen bütün yiyeceklerde kullanıyorlar. Alakasız yerlerde, hatta bir KFC restoranında bile bir hamburgerden, bir tatlının içinden çıkabilir.
25 Yorumla- +1 yıl
Sen eğitimine odaklan. Milliyet propagandası zaten yapma. AMA sakın ha Haçlı seferi kafasıyla gelenlere de makaraya aldırma kendini. Türklere karşı öfke yok Polonya'da abicim. Alman öfkesi var orada. Bu arada Türk erkeklerini de yuksek derecede hanzo buluyorlar haberin olsun. Hatta benim Türk olduğuma bile inanmamışlardı. Artık o erasmuslular nasıl rezil bir intiba bıraktılarsa...
- +1 yıl
Ama şu ince noktayı da asla unutma. Avrupanın en koyu katolik ulkesi. Papa II. Jean Paul orada kahraman gibi. Ve ona suikast yapan da bir Türk. 10 yaşındaki çocuklar bile Ağca adını biliyorlar. Şaşkına döneceksin. Bu yüzden ince bir hassasiyet var bize karşı bazı kesimde.
- +1 yıl
Yemek konusunda rahat ol kardeşim. Yemek ucuz. Mesela burada 20 lira olan büyük bir menü orada 22 zloty civarında, yani 11 lira. Şimdiki döviz kurunu bilmiyorum ama para yemeye içmeye rahat yeter.
En İyi Cevaplar
+1 yılvar bir kaç plan arkadaşım ve biride Varşovalı. Varşova insanları etraf bölgelere göre daha kültürlü oluyorlar. polanlar içmeyi severler. normal orta Avrupa insanlarından pek fazla farkları yok. Kırsal kesim den gelenler biraz daha kaba oluyorlar. Varşova da ingilizce bilene çok rastlayacaksin çünkü dünyada 5-6 siradalar yetenek bakımında. ssuç oranını bilmiyorum ama avrupaya gireli fiyatlar baya yükseldi. arkadaşlar almanyaya bu nedenle de geliyorlar çünkü aylıklar ikiye katlanırken tüketim fiyatları 4-5 katına birden çıktı. yani fakirleşme var ve bu suç oranını yükseltir
00 Yorumla
+1 yılBen turizmciyim ilk calisçalışçalıştığım oteldende polon turist arkadaslarin odasinin balkonunda icerken yakalandim diye iznim yasaklanmisti. Bende isten cikmistim. Cok uzulmuslerdi. Sefle konusmuslardi ve aglamislardi. Cok iyi insanlar. Hic soguk degillerdi. Hala daha konusuruz. Bence fazla olumsuz dusunme. bir arkadasimda erasmusa gitti polonyaya adami zor aldik ordan 😁
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPolonya da 2 sene kaldım üni için. Soğuk oluyor insanları da dışarıdan soğuk duruyorlar ama kötü değiller. Rahatlar açık sözlüler. Arkandan iş çeviren insan çok az çıkar. Türkiyede ki gibi dedikodu denen şey yok orada
55 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet zaten öyle. Polonya yi sorduğu için öyle dedim
- +1 yıl
Polonya'da dedikodu yok mu? :D Hiç güleceğim yoktu valla. Aksine, daha fazla dedikodu var. Ama bizdeki gibi burun sokma yok.
Cevap sahibi+1 yılBen 2 buçuk sene üni de kaldım. Başıma hiç öyle bir şey gelmedi. Ne kıskançlık ne dedikodu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılYazlari sicak kislari cok soguktur. Hic gitmedim polanyaya ama en yakin kiz arkadasim ve takim arkadaslarimda vardi polanyali. Kuzlari menfatci paraya duskunfur cunki ulkede aclik var cok agir calisma sartlari var paralarida az. Avrupa birligine girdiler sinirlar acik o yuzden almanyaya geldi cogu bir fikra vardi zamaninda dunyada hic hursizlik yapmamis polonyali kimdir papa diye. Ozmnki papa polondu. Yani sen gerci turkiyeden gitme oldugun icin problem cekmezsin insanlari sicakkanlidir. Hata polonyaya bir git turkuyeye donmek istemezsin. Ben almanyada yasadigim icin hayata orda yasamak istemezdim
10 Yorumla
+1 yılPolonya'da şu an yaşayan insanlar Komünist kültürle yetişmiş insanlar. İstanbul'dan çok daha fazla rahat edeceğinden kuşkun olmasın. İki şehrin suç oranını kıyaslarsan İstanbul 10-15 kat fazladır. Eğitim kalitesi olarak da Türk üniversitelerinden çok daha kalitelidir. İnsanların yapısına gelince, çoğu sıcak kanlı ve kaliteli insanlardır. Kışı baya sert, tek kötü tarafı o ama, votka var :)))
30 YorumlaPolonya avrupa ülkeleri içerisinde en dindar olmasına rağmen gece hayatı çok güçlüdür. Halkın en büyük eğlencesi bar ve diskolar. Parti kültürleri çok gelişmiş, hafta içerisinde bile çok kaliteli ve kalabalık partilere denk geliceksindir. İnsanı soğuktur yani türklerden beklediğin sıcak kanlılığı bekleme. Çok büyük bir milliyetçi kitlesi var. Turistlik anlamda çok ilginç dokulara sahip nazi almanyasından kalma gaz odaları ve surları halen durmaktadır. Tarihini iyi muhafaza etmiş bir ülke. Bence gidilebilir. İki yıl uzun bir zaman değil , kısa da değil ideal bir süre. Akademik anlamda faydası olucaksa gitmeni tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılHerkes iyi insanlardır demişlerde, Avusturya ve Almanya'da ki Polonlar'a 1 cent için bile güvenmeyiz. İster gurbetçi olsun, boşnak olsun, sıpr olsun ister Alman olsun, kimse güvenmez onlara maddi olarak. Hatta artık karşımızda ki şahısla ''hırsızmısın lan'' diye dalga geçmek için ''Du Polen'' diyoruz :D
16 Yorumla- +1 yıl
herkes öyle demiş bu polonyalılardamı dızo bremin?
- +1 yıl
@ak-47 Burada herkes iyi sevişken insanlardır deyince ''hepsi öyle değildir sonuçta'' diye mesaj atmamışsın ama :D
@QarizmaRapx dızo bremin ney la? - +1 yıl
hırsız işte ayan www.izlevideo.net/.../...uyorlarbytelceker-600.jpg @SchwarzeHerz
- +1 yıl
Şunu söyleyeyim kardeşim, eğer Nazi Almanyası nedeni ile Polonları haklı çıkartacak insan varsa aptaldır. Nazi Almanyasından eser yok şimdi. Almanlar, Avusturyalılar bile nefret ediyor Nazilerden, biliyorlar ne halt ettiklerini. Anayasaları ise pek çok gurbetçiye olanak sağlıyor. Hatta Yahudiler devletten maaş bile alıyorlar Hitler zamanında yaşananlardan dolayı. Polonlar Almanlardan nefret ediyorlarsa yedikleri sofraya yapıyorlardır. Şu anda Almanya ve Avusturya Türkler kadar Polonlarda var, bu hurafe söylemleri bizim Türkiyenin Türkleri uydurur.
+1 yılkotolikliğe bağlıdırlar dindarlık özellikleri baskındır. ucuzdur ve insanlar cemiyet yaşamına bağlı olarak sınıflandırılabilir. özellikle alman kökenli polonyalılar toplumun üst sınıfına daha çok mensupturlar o yüzden sevilmezler.. sosyokültürlerinde eğlence önemlidir. jagelonnian saraylarına git gezmeye değer
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 869 cevap paylaştı. Polonya da turklere karşır ırkçılık yoktur, çok ucuzdur.. Kızları falan çok güzeldir.. Yalnız, dünyaya yayılmış polonyalilar pek sevilmezler..
ama trahat edersin.. Beslenmek çok ucuz olduğu için cid di sorunlara karsilasmazsi.. Teksas ya da Meksika değil yanı..00 Yorumla
+1 yıldünyanın en cirkin başkenti. kocaman devasa meydanlar ve yollar. çok soğuk ve sıradan bir şehir. kişiliği yok. insanlar ve şehir komünizm ve liberal köşe dönmece arasında kalmış. nispeten ucuz. krakow ve baltik sehirleri daha güzel. çok ama cok sikilirsin. tavsiyem hsonu minsk krakow gdansk leipzig dresden prag lviv gibi sehirlere kaçman. kızlari ya çok güzel ya cok cirkin. ama icmeyi severler. aşağılık kompleksleri var. fransa sevgisi var. gitme ya ne isin var boşver
00 Yorumlaİs icin gitmistim, oranin kendine has turkleride var galiba, Birde osmanliya vefa borclari var ( bakiniz istanbul-polonezkoy)
Yalniz yemeklerine dikkat et ben yiyemedim, hep biskuvi :) hatta yanimdakilere ikram ettimde saka yaptigimi sandilar :-) birde Alamanlari fazla sevmiyorlar :-). Kizlari super ama. :-)00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen Varşova'da yaşıyorum zaten şu an. üniversite nedeni ile geldim. Genel bilgi olarak Türklere sıcak davranmıyorlar. Hangi üniversite ye gidiceksin? Tahmin edebiliyorum ama yine de bir sorayım. Bizim zamanımızda kendi para birimleri olan zloti kullanıyorlardı fiyatlar hemen hemen bizimki gibiydi. Sakin bir şehirdir. Genel olarak ta dindar katoliklerin şehri.
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHazırlığı bitirdim ben
Cevap sahibi+1 yılHayır :s
Cevap sahibi+1 yılBilgi verdim özelden neden yazayım ki
Cevap sahibi+1 yılEgo değil burada da sorarsın kardeşim
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendi ülkemizi tam tanımıyoruz. Yaşadığı yerde bence en az "20" ili gezmek görmek fırsatı olmayanlar. Bence ülkesini tam tanıyamaz...
11 Yorumla
+1 yılKardeşim Polonya'ya gitmişti bundan yıllar önce 1 haftalığına. Bir Hristiyan ailenin evinde kalmıştı. İnsanları gerçekten çok elit ve naziklermiş. Mütevazı bireylerden oluşuyormuş oradaki halk. Yoldan geçen birine el kaldırarak selam ver, gelip eline şaklatarak selam verirmiş.
00 YorumlaGarip insanlar. AB üyesi bir ülke ama diğer Avrupa ülkelerindeki gibi değil insanları. Abartıldığı kadar soğuk da değiller.
Heryerin iyisi kötüsü var, genelleyemeyiz. Fakat dikkat etmek gerek. Takside, işde vs. kazıklanabilirsin.22 Yorumla
+1 yılpolonyanın osmanlıdaki isminin lehistan olduğunu osmanlı devletiyle iyi ilişkiler içinde olduğunu bağımsızlık mücadelesinde osmanlı tarafından desteklendiğini konuştukları dilin lehçe olduğunu istanbuldaki polonez köy semtininde polonyalılar için kurulduğunu okumuştum
00 YorumlaGitme ben geçen yıl ekim 17 de gittim ocam 12 de kesin dönüş yaptım hazırlık sınıfını yarıda bıraktım ingilizcem vardı hemde.
Giyim çok pahalı , yemek yok , yemek kültürü diye birşey yok.
Benim tavsiyem kesinlikle gitmemen
İnsanları tamamen kaba ve soğum asla muhattap olmazlar.
Bu yıl kış sert geçmedi
Kesinlikle gitmeni tavsiye etmem
Hatta gittiğim şirket Think Poland.01 YorumlaPolanyaliyim Yari güzel
Yer ama kislari soug güzel yer Yani :D seviom. Ama türkiye dah güzel68 Yorumla- +1 yıl
Su tatlılığa bak
- +1 yıl
bu resimdeki senmisin gerçekten bacım? elf gibisin maşallah
- +1 yıl
Evet guzelsin :)
- +1 yıl
Bana direk yazabilirmisin sorularım olucak :)
- +1 yıl
galadhrim elfleri buraya takılıyomuydu ya
+1 yılBurdaki kizlara adres sorunca ;
Uff ne blm slk shey ayrıca sen bana mı yürüyorsun diyorlar.
Orda ise;
Yes ok:)
Keep going straight and turn left after the traffic lights..10 YorumlaPolonya isveç isviçre norveç o ülkeler'de suç oranı azdır refah oranı ise üst sınırlardadır dünya da barışın ve iyiliğin en iyi şekilde yaşandığı ülkelerdendir. iskandinav ülkeleri candır.
10 Yorumla
+1 yılbende erasmus istiyorum o yüzden çok araştırdm tam öğrenci için bir yer insanları türklere özel ilgi gösteriyor türküyeyle eskiden gelen bir tanışılığı var ülkenin öğrencilerede yardım ediyorlar ben çok istiyorum gitmeyi
00 Yorumla
+1 yılPolonyaylilar asiri derecede turk insanina benzer karakter olarak... ben kanada dayim bir cok polonyoli kiz ve erkek arkadasim var iyi insanlar... bizler gibi dusunyorlar
05 Yorumla- +1 yıl
Ne tur bir egitim... baya pahaliya patlar
- +1 yıl
Oncelikle puanlarin iyi olmasi gerekiyor... senelik 10 dolar + oart time calisirsan kampuste o zaman olabilir
- +1 yıl
30 milyar gozden cikarman lazim
+1 yılvarşova oranın başkenti diye biliyorum. polonya 40 milyon nüfuslu ekonomik ve teknolojik olarak türkiyeye benzer kültürel olarak rusyayı andırır biraz bence videolar vardır gezi belgeselleri onları izleyebilirsin.
10 Yorumla
+1 yılsıradan bir yer işte kızları nedense abartılıyor abazanlar galiba ben türk kızlarını daha güzel buluyorum
00 Yorumla
+1 yılBen sadece gezmeye gitmeme rağmen oraya bayiliyorum. Okumak için harika bir ülke. Temiz ve sistemli ama insan çok fazla değil yeşil ama gelişmiş sempatik bir ülke ve şehir
10 Yorumla
+1 yılnaziler kendilerine savaş açtıklarında gerizekalılar tanklara karşı SÜVARİ birlikleriyle karşılık vermişlerdi ve hepsi kısa sürede rahmetli olmuş bir tek onu biliyorum...
22 Yorumla- +1 yıl
Bizde kagnilarla savasmistik zamaninda kurtulus savasinda. geri zekaliliktan degil. caresiz napsin buyrun ulke sizinmi deselerdi ya da deseydik. onlar olume bile meydan okuyan ulkesi colukcocuk kadin lar i korumak kurtarmak icin canlarini hice sayan adsiz kahramanlardi. gavuru muslumani hepsini rahmetle aniyorum
- +1 yıl
sen rahmetle an abi ben bilerek ölüme gidenlere salak diyorum bizim askerlerimiz gibisi yoktu o ayrı..
Kışı sert İnsanları pis demişti hocamız Onların evinde mutfak diye bişey yokmuş Herke dışarda yermiş yemeklerini Dışarda utanmaan s*çan çok insan varmış D:
00 YorumlaKatolikler, Slav/Germen/Leh ve değişik ırkların karışımlar, Osmanlı ve SSCB'yi gençler sevmezler. Buranın D. Anadolusu gibi bir iklime sahiptir Sayın 47
00 YorumlaBu soruyu gördüğüm anda aklıma Piyanist filmi geldi.
20 Yorumlaablam orda okudu, insanları da oranın havası gibi soğuk demişti
00 YorumlaErasmusla polonyaya giden arkadaşım çok memnun kalmıştı, herkese öneriyordu. Kar yağıyor, insanları sıcak kanlıymış.
00 Yorumla
+1 yılHollandaya gelen polonyalilar turk erkegi manyavi oluyor. Polonyadan da bir kiz ile tanismistim turk erkeklerini begeniyordu.. Cenen varsa kizlar senin haci.. Vatan icin :D
00 Yorumla
+1 yılpolonyalılar lehtir slav halklarında bilidir dilleri lehçe die geçer çogunlugu katoliktir polonyada insanların günlük yaşamı 3 dür= sosis bira ve seks
00 Yorumla
+1 yılpolonya kızı diye bir olgu vardır. güzeller yani. birde dinlerine bağlılar koyu şekilde katolikler bildiğim kadarıyla.
00 Yorumlahayırlı uğurlu olsun. Polonya hakkında bir bilgim yok kusura bakma. hangi bölümü okuyacaksın bu arada?
02 Yorumlaleh olduklarını ve zengin bir kültürel geçmişleri olduğunu biliyorum
00 Yorumla
+1 yılbeyaz tenliler galiba en azından benim tanıştıklarım öyleydi mülayim tipler bide
00 Yorumlaburada Türkiyeliden sonra Azerbaycanlı varki
onlara bir soru sordum yanıt bekliyorom
işin zor yani00 Yorumla
+1 yılpolonyayı bilmemde adanaya gel yazlar kurak ve sıcak kışlar soğuk ve yağmurludur ayan sıkıntı çekmezsin her köşe başında ayanlar
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yıllewandowski yi biliyorum Polonyalı olarak :D iyi golcü :D nokta santrafor :D
00 Yorumla
+1 yılPolonyalılar için en belirgin özellik polonyada yaşamaları :D
10 Yorumla
+1 yılÖyle ekstra bir bilgim yok ama lise arkadaşım polonyada okuyor gayet mutlu.. Bu arada polonyalılar değil lehler olacak buradan başlayabilirsin.
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 809 cevap paylaştı.
+1 yılBeni Polonya kızlarına benzetmişlerdi bir onu biliyorum.
00 Yorumla
+1 yılkardesım kusura bakma bılgı veremıcem ama bızı orda iyi temsil et :D
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 589 cevap paylaştı. POlonyalılar sıcak kanlı ve mütevazı oluyor genelde. Kızlarının bence dünyada eşi benzeri yok.
00 Yorumla
+1 yılyok mu bu konuda fikri olan ya :) bende dusunuyorum erasmus icin :)
00 YorumlaTürklerin azıcık Avrupa görmüş ve Katolik versiyonları. Musevi olanlarıyla Israilde tanistim , gayet tatlı insanlar
00 Yorumla
+1 yılbilmem ancak bizim okul erasmusla oraya çok öğrenci yolluyor
00 Yorumla
+1 yılabi biraz soğuklar ama samimi oljnc çok iyiler varşova ztn muhteşem
00 Yorumla
+1 yılvarşova diyince rus kadınıdır diye düşündüm.. o kadar alakam yok. sory:/
10 Yorumla
+1 yılonu bunu bilmem ama reis bayanları dünaynın en seksi kızları :)
00 Yorumla
+1 yılPolonyalı bir modelle foto çekinmiştik güzeldi sıcak insandı :D
00 Yorumlakışı soğuktur. pek ingilizce bilmezler. sakın hitler ve naziyle alakalı bişeyler yapma çok hassaslar.
00 Yorumlakardeşim benim ingilizce hocam warşovalıydı kadın çok cana yakındı yani ama hepsi öylemidir bilmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGenelde avrupai insanlar tarafından " Hırsız " diye nitelendirilirler. :D Öyle yani. Polonyalılar.
02 Yorumla- +1 yıl
onlardamı dızo ayan torşinleri falanda varmı?
Cevap sahibi+1 yılDızzekkkkler :D
+1 yılgoogle diye bişey var en olmadı ansikopedi ay aman neyse
01 Yorumla- +1 yıl
ansiklopedi olabilir o :)
+1 yılMalına vurup yollayacan etlisine sütlüsüne bakmayacan.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyahudiler sanırım ve piyanist filminden sonra baya etkilendim :)
01 Yorumlahitleri çok severler nazi baskılı tişörtler falan giy oralarda:))
13 Yorumla- +1 yıl
Aman diyim inanmasinda sakin 😁
Gizli Üye(30-35)+1 yılgüzel insanlardırlar özellikle online oyunlarda en çok hileyi yapan polonyalı ve türklerdir :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılVarşova iyidir Erasmus lu dostlarım hayatını yaşıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVarşova deyince aklima varoş geliyo hepsi varoş bunlarin abe
00 Yorumla
+1 yılucuz oldugunu duymuştum
kışları soguktur ama00 Yorumla- Devamını Gör (47)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar