İlla Karatay'ı değil Konya hakkında da bilgi verebilirsiniz :)
Şimdiden teşekkürleer :)
Şimdiden teşekkürleer :)
Ben daha bu sene üniversiteye başlayacağım o yüzden üniversitenin eğitimi hakkında vs. bilgi sahibi değilim ama 18 yıldır Konya'da yaşayan biri olarak şehrimi tanıtabilirim size, eksileri ve artıları ile.
Bu arada evet fakülteler ayrık ayrık yerlere dağılmış vaziyettedir. Ama eğitim fakültesi ile İlahiyat fakültesinin konumu gayet güzel bir yerdedir. (birbirleri ile peşpeşeler)
Artıları :
-Ucuz bir şehirdir. Özellikle eğitim fakültesinin (Ahmet Keleşoğlu E. F) de bulunduğu ''Meram Yeniyol'' caddesinin Zafer (Konya'mızın çarşısı olur kendisi)' e giden tarafında bir çok kafe bulunur bkz : starbucks, dinameat vs. ve halen de daha çok kafe açılmaktadır. Ama tabii ki çoğu tutulmadığı için kapanmaktadır. Ama cidden starbucks gibi ünlü yerlerde bir çok insan bulunur. Hem de günün 24 saatinde.
-Eğitim fakültesinin karşısında Jandarma , yanında ise Evliya Çelebi Camii'si ve yine camii'nin etrafına kurulmuş Evliya Çelebi Parkı mevcuttur. Park'da ''Cafem'' adlı belediyeye ait kafe bulunmaktadır ve fiyatlar ise makul derecededir kafede. Bu arada parkta çocuklar için oyun alanları ve çokça da kameriye bulunmaktadır.
-Karşısındaki jandarmalığın ise yakın senelerde yıkılıp Evliya Çelebi Parkı'nın devamının inşa edileceği söyleniyor, öğrenciler için güzel olabilir.
-Çok az ilerisinde (dağlara giden yönde) Konya Eğitim Araştırma Hastanesi bulunur buraya Konyalılar SSK der alışmanız gerek, ve eğer kaldırımda gezerken biri arabayla yanınızda durup SSK nerede diye sorarsa şaşırmayın, benim arabaya binip şahısları götürdüğüm bile olmuştu.
-Eğitim fakültesinin arka sokağında ''Sincap'' adında market bulunmaktadır. Konya'da bolca şubeleri bulunmaktadır ve fiyatlar ise makul, onun yanında ise Pastane bulunmaktadır, fiyatları acayip derecede ucuzdur kesinlikle öneririm. Adını hatırlamıyorum şu an yeni açıldığı için ama sanırım ''Vera'' gibi bir şeydi. Vera pastanesinin az ilerisinde ise dip dibe bulunan A-101 ve Bim bulunur. Öğrenciler için ideal.
eksiler için yer kalmadı neyse :)
Konya güzel yer Karatay i bilmiyorum
İlginc insanlar kavgaci kar kavga ettiler mi minibüs dolusu adam gelir kavga için özel grup ya da ekip var sanırım ( alo kavga :p gibi )
Soğuk yer et yemekleri çok fazla bamya çorbaları super
Konya merkez ayrı bir güzellikte zafer çok kalabalık olur cüzdanına cantana dikkat et
Bilgisi olmayan sacma sapan yorum yapiyo. et yemekleri felan agir felan degil oyle agir et tuketen bir sehir degiliz. Konyaliyim konyada yasiyorum merkezde. Kavgayada oyle bir minibus adam felan gelmez. Temiz sehirdir dinine duskundur yani İstanbul gibi degildir. Kacik olaylar pek gorulmez. Yani o kavgaci tipler felan illaki hersehirde bir mekanda gorulur dimi. Yani burdada oyle mesela bir mahalle vardir kendi mahallesini korur bir kac tane boyle. Ama sonuc olarak kimsenin kimseye zarari olmaz mevlevi sehri. universiteye gelince necmettin erbakan uni paracalara ayrilmis bir uni yani bolumlere gore binalari dagilmis durumda ben bu ozelligi sevmiyorum selcuk uni ayni kampusun icinde hepsi ben daha cok onu seviyorum selcugun yerini tutmaz. Ama egitimi guzeldir herkesin kendi tercihi tabii
Karatayı biliyor musun peki?
Çok teşekkür ederim bu arada, nasipse gelicem bu sene :)
Gastronomi içim gelicem 😊
Eskişehir istiyordum olmayacak sanırım ama olsun Konya'da güzel 😊
Cevap
3Cevap
Bende bu sene karatay üniversitesine geliyorum bugün duyduğum kadariyla en iyi (bunun derken neye göre bilmiyorum) ortam karatay da varmış. Konya öyle ya da böyle ucuz bir şehir ve üniversitenin yurtdışı imkanı var ucuz bir şehir yani paran cebinde kalır. En kötü yatay geçiş yaparsın olur biter ama on yargılı gelme bence.
merhaba bu sene sanırım ben de orayı tercih edeceğim güzel bir yer mi?
ortamı kampüsü falan
başka üni bul :))
Niye ya
Hic yoktan iyidir:)
Hahah aynen öyle 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar