Cevaplarınızı nedenleri ile açıklarsanız daha aydınlatıcı olur ikisi arasında kaldım çünkü.
Yurtdışında eğitim için Kanada mı ABD mi?
Yurtdışında eğitim için Kanada mı ABD mi?
Kanada'yı tercih et derim. İlk neden sosyal olanaklar. İkincisi ise dil avantajı. İngilizce konuşuluyor ama aynı zamanda Fransızca'da resmi dil. Bu nedenle 2. bir dil öğrenirsin. Ama genelde soğuk olur, o konuda biraz sıkıntı yaşayabilirsin. Yine de bence daha mantıklı. Öte yandan ABD'yi seçersen gittiğin semti iyi seçmelisin. Malum bazı şehirlerde suç oranı yüksek ve kendini güvende hissetmeyebilirsin.
aynı senin gibi düüşünüyorum
Avrupada iskandinav ülkeleri ne ise, kanada da amerika kıtasının iskandinav ülkesi gibi..
Yani hayat standartları daha yüksek, eğitim kalitesi hemen hemen her yerde aynı, insana verilen değer daha fazla.
ABD ye gitmekten daha kolay vize açısından sanırım.
teşekkür ederim verdiğin bilgiler için :)
Rica ederim... :)
Kanada az bir şey daha ucuz. Amerikaysa bölüm konusunda çok cömert ve bölüm seçimleri sonra yapılabiliyor. Ama ülke olarak kanadanın insanlarını hiçbir şeye değişmem. Hayatımda o kadar kibar tatlı insanlar görmedim ben.
arkadaslarin cogu kanadaya gitti vancouver harika bir üniymis ve egitim ABD daha iyi dediler. maddi acidan hem biraz daha uygun bence Kanada derim orda is bulma olasiligi da yüksek!
Cevap
38Cevap
ABD yuksek lısans ıcın ıyı tıp falan okucam dıyorsan bulgarıstan'a gıdebılırsın bende bır ara dusunuyordum gıtmeyı ıngılızcen varsa heryer senın ıcın ıdeal yada isviçrede iyidir orada bır arkadasım okudu muzık egıtımı aldı ama senın okuyacagın bolum her neyse yazarsan cok daha net bır cevap vererek sana yardımcı olabılırm.
hukuk , mühendislik
hukuk ıcın bırsey dıyememde muhendıslık ıcın tercıhın cok cıddı anlamda soyluyorum almanya olabılır almanya bılımın teknolojının başkentı dıye dusunuyorum tabı hersey senın verecegın son kararda bıtıyor.
ben de ikisi arasında kalıp kanada tercih ettim. tercihimin nedeni akademik kariyer planlarım olması. Kanada bu anlamda biraz daha ön plana çıkıyor. ama sadece dil eğitim alıp dönerim diyorsan çok da farkı yoktur her halde
kendi cevabına yorum yazıyorsun ama artılayamıyorsun :((
şuan kanada da mısın
hayırlısı olsun
bence önce vizeyi al sonra düşün ben amerikaya gitmek için başvurdum 3 ay bekledim ve dannn vize başvurusu iptal edildi. başka ülkeye gitmek zorunda kaldım kanada problem çıkarmıyor herhalde vize konusunda ama çok soğuk be oralarda:)
buz tutarım orada herhalde:D
Kanada ucuz biraz daha sanırım hem amerikada hem kanadada var okuyan arkadaşlarım ama kanada soguk olur sen gidecen okul ve bölümün türkiye deki alt yapısına iş imkanına felan bak bence
teşekkürler arkadaşların ne diyo bu yerler hakkında
Ne Amerika ne de Kanada. Kesinlikle İngiltere'de dil eğitimi almalısın. Nedenlerini buraya yazmıyorum makalelerimi okuyarak en doğru tercihin İngiltere olduğunu anlayabilirsin. Yurtdışı dil eğitimi hakkında istediğin her konuda yardımcı da olabilirim. Tşkkrler.
Diger cevaplara baktimda hemen hemen herkes kanadanin sogukligundan bahsetmis. Ulkenjn buyuk bur kisminda kislar cok sert ama sen egitkm icin geliyorsan % 80toronto ve cevresinde (GTA) kalacaksin. amerika sinkrkna en yakin bolge ve havasi diger bolgelere gore yumusak. Kanada tercihi daha mantikli olur. Herhangi bir sorun olursa yaz bende eylul 2 de basliyorum torontoda
amerikaya giderim. fakat amerikada yaşam nasıldır bilemem. bende ya Amerika yada ingiltereye gitmeyi düşünüyorum
hayırlısı diyelim
Kanada yaşam avantajları,ekonomik durum,insan hakları,yabancılara müsamaha olarak bu konuda kendini kanıtlamış ABD'ye bile 10 çeker.Ama şu da bir gerçek ki ABD üniversitelerinin kalitesi konusunda açık ara birinciliğini sürdürmektedir.
anladım teşekkürler
Daha az insan ve aynı kalite için kanada. İngilizce ve fransızca konuşulduğu için 2 dil birden olur ister istemez.
aynen çok iyi olur
kanada dunyada en ıyı yaşam şartlarına sahıp ıkı uç ulkeden bırı
bende öyle okumuştum
Öncelikle sen açıklık getirsen soruna ne okuyorsun ,kaç yaşındasın,tam olarak beklentin nedir ?
ben eşit ağırlık okuyorum ama normalde çocuk doktoru olmak isiyorum bu yüzden yurt dışında okumak istiyorum son sınıftayım hukuk kazanabilecek potansiyelim var ama istemiyorum
bende şuan 10.sınıfım ve üniversitede amerikaya gitmeyi planlıyorum kanadayı düşündüm ama abd daha sıcak geldi bana benim gibi farklı insanlar olduğunu düşündüğüm için senin gitmek isteme nedenin neler ?
buradaki eğitim sistemi beni çıldırttı o yüzden istemiyorum
Tabiiki kanada doğa şaheseri ve amerikaya giriş direk zordur ama kanadadan geçiş daha kolaydır
haklısın
Kahrolsun ABD! yankee go home! abd denince aklıma bunlar geliyo :)))
farklı bi bakış açısı :D
Farklı olmak iyidir! ;)
Canada <3
Chemistzy <3
ikisi de C ile başlıyor. o aman C vitamine de <3
peki
Kanada'da biraz fiyatlar daha iyi yalnız iyi araştırma yapmadan karar vermeyin derim:
Abd - sadece akademik degil yasam deneyim ve kulturel farkindalik icin de.
bende ondan korkuyorum
e ne var korkcak gayet yapilasi
Kanada'yı tercih ederdim. Niye dersen kalabalık ülkelerde sorunlu tipler daha fazladır.
evet haklısın
kanadayı seçerdim abd den daha iyi eğitim ve kişilerin gelişimini sağlayan bir yer
haklısın
tabiikide Kanada mükemmel bi şehir hem türk sayısıda çok
Şehir?
ama çok soğuk değil mi ya ?
yeter :D
vay be yolun açık olsun benim için fark etmez valizde yer varsa bende gelmek isterim :)
eğer gidersem valizim tıklım tıklım olur :D
kanada. hayalim ya . abd de bambaşka lakin kanada gerçekten çok özgür bi ülke
ne açıdan meselea biraz anlatabilir misin
özgürsün çok fazla. insan haklarına çok saygılılar. harıka doğal güzelliklere sahipler mesela sen bı parkta otururken arka bı geyık otlanıyo falan tuhaf :)
Kanada kesinlikle daha modern daha iyi yaşam o kadar pahalı seul orda bide kızları çok güzel .d
:D Senin için cezbedici yani
kanadayı seçerdim ABD zor bir ülkedir cebinde USDlerle gezemiyorsun :)
nasıl yani :D
kanada çok daha iyi öğrenciye müthiş olanakları varmış
ikisi de olur. ama kanada biraz daha baskın. yalnız çok kar çok kış var.
bende o kısmını düşününce duraksıyorum soğuktan nefret ederim
isveçte yaşayan bir arkadaşım var. soğuk nedeniyle kilo aldı.( yağın koruyucu özelliği.) sakın sen de öyle yapma:) ayrıca hemen hemen herkesin cevabını dikkate almışsın. senin gibi düşünceli insanlara ihtiyacımız var. bizi bırakma. dön ülkene. tabi eğitimin bitince:) başarılar dilerm.
insanlar emek edip cevap yazmış tabikide dikkate alırım ben ülkemi seviyorum ama eğitim şartları beni delirtti yok sbs ye gir yok bölüm seç ygs lys hazırlan ben hep çocuk doktoru olmak istedim ama şuan eşit ağırlık okuduğum için hukuk mühendislik gibi şeyleri düşünmek zorunda bırakılıyorum
dediğinden ben de muzdaribim. dr. olmak istedim ama hiç yazmadım kazanamazdım. o zamanlar çalışmıyordum çünkü. 14. tercihime girmiştim. bir de yurtdışında da ünv. öncesi benzer sınavlr var. eğitim şartları orada da çok kolay değil. yaşam kalitesi yüksek olduğu için çoğu kimse ünv. tercih etmiyor.
Kanada da okuyorum. Kanadanin avantajlari cok daha fazla.
peki gizliliği açarmısın ekliyim konuşalım ?
Kanada çok daha iyi diye duydum. Ama çok soğuk :(
öyle diyolar :(
Benim arkadaşım 1 sene kaldı orda. Soğuktan çok hastalandı, çok sıkıntı çekti.
bende hemen şifayı kapan cinstenim
Kanada çok daha iyidir. Toronto Üniversitesi.
bende onu düşünüyorum
ABD yi seçerdeim kanada çok soğuk olur
benim içinde tek sıkıntı soğukluk
Amerika'ya giderim.Orayı daha çok merak ediyorum
kişisel tercih:)
malezya.
geldiğinde bakan olursun.
o neden
guatemalaya giderim çünküsü yok. ayarsızım ben.
inşallah gece yattığın yeri biliyosundur tuvalette falan uyuya kalma:D
kanada :) insanları daha sempatik
tanıştın yani :)
evet :)
Eğtim için Kanada daha uygun
teşekkürler
ikiside hemen hemen ayni
e yani :D
kanada amerikadan daha gelişmiş bir ülke
genelde ikisini bir tutuyolar
Kanada daha iyi olur.
Nuri abi ninde dediği gibi.