YGS'den çok düşük puan aldım LYS'ye de çalışmadım adalet okuyup DGS ile hukuk fakültesine geçmek istiyorum bu konuda aydınlatacak biri varsa buyursun.
Mesela DGS kolay mı? Hukuk fakültesine geçebilirsem kaçıncı sınıftan başlarım yahut yurt dışında denkliği olan hukuk fakültesi var mı? Anlayacağınız bir şekilde hukuk okumak istiyorum bir sene daha hazırlan demeyin çünkü hem seneye sınav sistemi değişebilir hem de yaşım 21 oldu askerlik kapıda... Son olarakta adaletten zabıt katipliği olarak özel hukuk fakültesinide düşünebilirim sonuçta para kazanacağım DGS'den özel hukuk fakültesine girmek kolay mı? Yani YGS LYS sistemine göre ilk 150 binden sonrası girememe kuralı var.. Neyse arkadaşlar yardım edin kardeşinize hayallerine kavuşsun:)adaletten hukuka geçiş
Öncellikle şunu söyleyeyim eğer yeteri kadar çalışırsan hiç zor değil. Hukuk Fakültesine cidden geçmeyi düşünüyorsan ortalamanın çok yüksek olması senin hukuk fakültesine girmeni daha da kolaylaştıracak. 3,70-3,80 ortalama yaparsan çok rahatlıkla girebilirsin.
2020 DGS hukuk puanları kaç?
Ankara hukuk fakültesi 2020 DGS puanı; 326,278
Marmara üniversitesi hukuk fakültesi 2020 DGS puanı; 314,392
İstanbul üniversitesi hukuk fakültesi 2020 DGS puanı; 320,572
Akdeniz üniversitesi hukuk fakültesi 202 DGS puanı; 306,013 Bunlar taban puanlar.
DGS'de hukuk bölümü hangi puan türüyle alım yapar?
Sayısal, sözel ve eşit ağırlık olmak üzere 3 tür puan hesaplanıyor. Adaletten hukuka geçmek eşit ağırlık puanı ile mümkün oluyor.
adaletten hukuka geçiş
Adalet bölümünden hukuk fakültesine geçiş yapmak, her şeyden önce sıkı çalışmaya bağlı. Sağlam kaynaklardan çalışmalısın. Bir de daha önce çıkmış soruları çözmeye çalış. Hedefini doğru belirle ve ona göre çalış. DGS sınavı diğer sınavlarına göre en kolay olanı. Düzenli çalıştığın zaman kazanabilirsin.
En önemli olay okul ve diploma notunu yüksek tutman. Diploma notun ne kadar yüksek olursa hukuk fakültesini o kadar kolay çalışabilirsin.
Dostum çalışana her şey kolaydır merak etme. Ders çalışamıyorsan kendini ders çalışmak için tasarla.
Gez toz, içki iç, ölene kadar eğlen ama bil ki eve girdiğinde seni bekleyen bir sorumluluk var. YGS kötü geçtiyse eğer DGS de mantıken kötü geçer ona umut bağlama çalışmamışsın belli.
Düzene gir. Kalma bu saatlere kadar. Kız arkadaşın mı var * et. Ailen sana bir şeyler mi dayatıyor? Önemseme sen sadece at gözlüğü takıp kendini düşün. Bencil ol. Zaten bir gün kız da kapını çalar, şans da.
Müziklerini değiştir. Anlamsız şarkılar dinle kafan yorulmasın. Sanata dalma, düşünceler arama. Eşit ağırlıksın anladığım kadarıyla, edebiyata dalma sadece ezberle gitsin. Boş şeyler diye düşün. Kendini öne çıkar. Düşünmemeye çalış lütfen. Ben 12. sınıftan mezun oluyorum bu sene. Neden kaybettim?
150 bininci oldum. LYS bekliyoruz şimdi işte. Derin adamım ben. Zor kurtulurum bu özelliğimden. İğrenç bir şey olma.
Kardeşim ben sana 1 yıl hazırlan derim. Niye? Elini vicdanına koy, 21 yasına kadar olmadıysa 'hazırlanmadıgın' içindir. Ha dgs diyosan olur mu olur ama zor. Ygs ile olmazsa o daha zor hatta bence ama görmedim bilmiyorum. Olursa da nasıl bir hukuk olur? Hukuk diye diye sadece diplomanda hukuk yazacaksa gitme. Mübaşir akraba var geçen 4 yıllık avukat geldi icra dilekçesi yazmayı bilmiyo diyo. Özele baştan gitme bu bir. Devlet için de hacettepe ve yukarısına hazırlan ki mesleki tatminin olsun. bir işe girmeye değil, girdiğin işte en iyilerden olmaya bak. Özele, hacettepeden altına hukuk demiyorum ben. Demiyorum derken küçümseme mantığıyla değil, yanlış eğitim politikası. Akademisyen yok, üni açan nasrafsız diye hukuk açmış. İhtiyacın çok fazlası öğrenci var. 120den fazla fakülteye toplam 19 anayasa profu var sen düşün. Eğitim yok. Bizim 2 ay calısıp 10 sayfa yazıp kaldığımız sınavdan adamlar test oluyo. 1 yıl hakkıyla hazırlan, yaparsın. Olur bu iş
Dgs osymnin en kolay sınavı. Ben geçiş yaptım ama benim için sözel önemliydi. Türkçe 45 doğru 11 yanlış mat 5 doğru 3 yanlış. Başarı puanim (2 yıllık taki derslerine gore) 60.00 sozelden yerleştim ilk tercihime. 265 puanla. Ama bu netlerle ea 240 yâni eğer bu kadar sözel bir de üstüne daha fazl matematik yaparsan kazanabilirsin.
dgs ales gibi 80 matematik 80 türkçe onun haricinde sözel ve sayısal mantıklar var ben dgs ile geçiş yapmıştım 2010 da tabi. 2. sınıftan başlatıyolar önceden dersleri geçemezsen atılma vardı şimdi yokmuş hukuğun puanlamasına bak ösym den ben zamanında matematikten 76 net türkçeden 60 kusur net yapmıştım 283 almıştım
Adalet bölümünden hukuk bölümüne geçmek için Dgs sınavına girmen gerekiyor. DGS kontenjanları çok düştü bu sene. Geçen sene 1200 idi şimdi 500. Bu sene özel bir hukuk fakültesine bile DGS'den yerleşmek için en az 30 matematik, 40 Türkçe yapmak gerek. DGS sınavında 120 soru soruluyor. Verilen süre 150 dakika. Ayrıca özel üniversiteler 1. sınıftan başlatıyor. Daha doğrusu hepsi öyle. DGS denen sınav, Adalet bölümünün Açıköğretim Fakültesi'nin açıldığı gün sulanmaya başlamıştı ve sonra biz örgün adaletçilerin bütün emeği heba edildi. Tıp okumuş mühendislik bitirmiş tipler, kendi alanlarında başarılı olamayınca açıktan okuma ayağına hukuk bitirmek için AÖF Adalet bitirdiler. Kısacası ben bu sene ümitli değilim seneye üniversite sınavını deneyeceğim. En azından %50 burslu felan kazanırım diyorum.
Adalet okuyup hukuka geçmek yeterli azim ve disiplinli çalışmayla mümkündür. Bu tarz geçiş yapan çok öğrenci var. Adalet okuyan arkadaşım DGS sınavı ile Hukuk bölümüne geçti. Zaten Dgs sınavı Ösym'nin yaptığı en basit sınav olarak biliniyor. Bu nedenle çok zorlanmazsın.
DGS ile Hukuk kazananların yorumları çok merak edilen bir şey. Ama hepsinin ortak yorumu matematiğe çok çalışmakla Hukuk bölümüne geçmek kolay oluyor. Tabi geçiş yapınca ilk sınıfların derslerini de sana yüklüyorlar. Onları da vermen gerekiyor. Orası zor biraz. :)
Adaletten Hukuka Geçiş Şartları
*DGS sınavında Eşit Ağırlık bölümünde olmak *Okul diploma puanının yüksek olması.
bunu bende düşünüyorum şöyle anlatayım. birincisi adaletten hukuk a geçmek kolay değil çünkü adalette hukuk un 2 yıllık bir versiyonudur sadece aynı dersler görülür ve sen eğer bölümü birincilikle bitirebilirsen sana dgs de + puan gelir bu çok önemli ve belirleyici. dgs sınavı ise temel matematik türkçe ve mantık derslerinden sorular sorulur 60 60 120 soru var sen eğerki sorulara geçmiş yıllardaki çıkmış sorulardan bakarak zorluğunu görebilirsin hesapalamalarıma göre 120 soruda bir 60 net çıkarmalısın. en az oda hukuk tm den aldığı için matematikde türkçede aynı puanı getirir. ama sıralamada matematik daha önde olabilir. sorular çok zor değildir belki ama süre kısıtlıdır o yüzden hızlı olmak lazım yoksa herkez yapabilr belkide. bide puanın kaç onu yazarsan öneride bulunabilrm ygs 3 le alıyo adalet benmki 270
Sana tavsiyem; geçiş yapacağım zaten kafasıyla bir bölüme gitme Bölüme giderken ilk düşüneceğin şey bu bölümü bitirdikten sonra nerede nasıl çalışırım olsun Ben diyetetik okudum bizim bölüme 4-5 kişi DGS ile geldi ama Hukuk fakültesinde nasil olur bilemem Tercihini düzgün yapmalısın Tercih sınavdan daha önemli Başarılar
DGS bakman gerek Mat 1 yine karşına gelecek türkçe gelecek karşına Ama iyi çalışırsan 2 yılda olur DGS kolay sanmıyorum o paragraflar kolay olmasa gerek Hukuk olur ama araştırman gereken 3 sınıftan mı başlıyorsun 1 sınıftan mı bunun için sitelerinden telefonla arayıp sor Devlette yapan var mı özellikle bak Devlette yoksa özele gidebilirsin ücretli olur büyük ihtimal DGS taban puanlarına bakman gerek Hukuğun 150 bin sanmıyorum lys geçerli o DGS apayrı bir sınav sonuçta
ygs den dgs daha kolay diyebilirim.. muhasebeden işletmeye geçtim şimdi yüksek lisansımı yapacagım herşey birden olmasada adım adım çıkmak lazım merdivenleri.. soruların içinde kesinlikle tercih yapmadan önce ünv. ara tek tek bilgi al intibak varmı? muafiyet var mı ? hazırlık okutuyor bazı üniversiteler yerleşip gitmeyen arkadaşım çok oldu yani bunların hepsi okula göre egişiyor kesinlikle okullardan bilgi al öyle tercih yap
DGS çook kolay. ki sorunda bu zaten. kolay olduğu için herkes çok iyi yapıyor. bu yüzden hukuk için full ya da fulle yakın yapmak zorundasın. kazanamassan adalat bölümü elinde patlar. bence tekrar dene üni. sınavını. ayrıca sorular zormuş puanlar düşücekmiş. ümitisz olma.
DGS sınavını bilmem ama ben hukuk fakültesindeyken DGS ile gelen arkadaşlar baya zorlanmışlardı. 3. sınıftan başlayıp 1-2-3 derslerinin tümünü vermek zorundaydılar diye hatırlıyorum. Ama içlerinden birisi daha sonra hakimlik savcılık sınavını kazanıp hakim oldu.
Şöyle düşün lys ile 300 kişi bir üniversiteye kayıt oluyorsa her ne kadar dgs kolay bir sınavda olsa hem katılımcısı çok hemde lys tercihi gibi üniversiteler çok öğrenci almıyorlar 3 öğrenci kontenjanları falan var bu Yüzden en yüksek yapanı veya torpil varsa torpilli kişiyi alır. Her halukârda hukuk fak.'den mezun olmak istiyorsan rakiplerini düşünüp fark yapmalısın.
Şunu da unutmadan Söyleyeyim bu sene girdiysen görmüşsündür mat-2 zordu ben bir pek zorluğunu görmedim gerçi sonuçlar açıklanınca belli olur ama Arkadaşlarım 10-12 soru düşmüşler ve hocalarım da zor olduğunu söylediler.
ygs puanın düşükse nasıl adalet okuyacan? ve dgs sınavı da çok zor ygs lys yapamayan onu hiç yapamaz. kolay olması zaten abes olur. kaç puanlık bir bölüm hukuk.. sence kkolay olur mu. imkansıza yakın bir şey. ama anlamadığım adalet nasıl okuyacan yaa? puan yetmiyorsa?
dgs ahukuk en düşü puanı 430 falan. yücellttiğim yok ama ygs den ve lys den çok düşük alan birisi nasıl dgs yi geçsin onda da matematik var ayrıca eğer geçmek bu kadar kolay olsaydı kimse strese girip hukuk a girmek için günlerce çalışmazdı biraz realist olun ! @obrosey
Ben Örgün öğretim yanında açıktan adalet okuyorum. Dediğini ben de düşünüyordum ama bu sene mezun olmam lazımdı fakat bölüm bitmedi :D Seneye de Örgün de son sınıfa geçmiş olucam bu saatten sonra da denemeyi pek düşünmüyorum açıkçası Ama benim okumuş olduğum bir okul var zaten senin durumun biraz daha farklı... Düşün bence
Bizim ünide adalet okuyan baya kalabalık bir sınıf hepsinin hayali : hukuk. DGS sınavının zorluk veya kolaylığını bilemem fakat ygs lys den bin kat daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Sorun şu sen ne kadar iyi alırsan al bir çok talep olacak senin gibi ve üniversitelerde açık ne kadar var ki alacaklar. Şöyle düşün açık 5 kişilik kontenjan var bir okulda ve oraya gitmek isteyen senden kat kat fazla insan var. Sorun sistemde. Ben bir daha hazırlan derim.
tatlim dgs kolayda bu hukuk icin universiteler 1 kisi 2 kisi aliyo zor yani adalet mezunlari kicini yirtiyo bir yere yerlesmek icin hic haberleri takip etmiyo musun
Ya sacmalamayin. 300 bile alamayanların gittiği bir meslek lisesinden hukuk gibi yüksek bir puanlı yere nasıl gecilsin o zaman bende cumhurbaşkanlığına geceyim
Bir kere DGS kolay mı? Evet kolay ama kolay olduğu için herkes yapıyor işte sıkıntı orda 100 soru olsa sen 90 tanesini dogru yapsan digerleri 92 93 cekerse sen yine kalıyorsun ayrıca herkesi almıyorlar cok iyi puan yapman lazım DGS de..
çalışırsanız zor degil kendinizi okula başladıgınız günden itibaren eglenceye vermeyip derselere verirseniz dgs hayal degil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
net bildim yok ama şu an bile bir bölümd eokurken adalet okuyan çok var ve hukuka geçmek isteyi düşünende çok var. Bu durumda kolay olmaz olmayacaktır. İmkansız değil tabi ama koalyda değildir bunun yerine 1 yıl daha dene daha mantıklı olmaz mı?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eğer çalışırsan dgs den geçersin. Kaçıncı sınıftan başlayacağın biraz karışık. Yani söyle bişey var. Önlisan adelet mezunusun lisans da hukuk okuyacaksan bu iki okuldaki ortak dersleri hukuk fakültesinde görmeyeceksin. Tabi bu okula göre değişir.
Kankacim çalısana zor diye bişey yok sen bütün emeklerini ortaya koyup çalış emeğinin karşılığını alırsan alırsınzaten hicbi emek boşta kalmazdı ama olmassada üzülme hayırlısı boyleymis
O kadar soru sormussun ama ben dgs ile hukuk okumayi dusunenlerdenim. Iki yil açik ogretim adalet okuduktan sonra dikey gecise girecegim. Ygs kotu ise lys daha da zordur. Once ygs yi duzeltmen gerek
Ben gazetecilik fakültesinde okuyan arkadaşlarımın ikinci üniversite olarak adalet iki yıllık okuyup dgs ile hukuka geçtiğini gördüm. Dgs tyt den daha kolay ve gazetecilikte hukuka ait derslerde vardı o yüzden zorlanmadilar
Arkadaşım Allah yar ve yardımcın olsun. Bende çok istiyorum Hukuk ama bu sene ertelemeyi düşünüyorum sınavdan düşük aldım. İnşallah hayırlı olacaksan bu vatana millete hukuk fakültesi okursun. :)
Çalışan adam içib herşey kolay ama çalışmazsan tabi merak bile etme böyle şeyleri...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
En az 275 alman lazimm ortalaman iyi olmali. Birde 75 neti gecmen lazim. Ben de ybs okyrm dgs ile gctm. 256 aldim senn bu aralikta bir net yapman lazim
En İyi Cevaplar