:)
İyi oldu burayı gördüğüm. Evet ilk okuyunca vay adam hakkaten haklı diyorsun ama söylediklerin eksik, eksik olduğu için de yanlış.
Ben 29 yaşındayım. 30 a az kaldı. Bilgisayar mühendisiyim. 3-4 yıl bakındım iş de bulamadım.
Aslında buldum da kabul edilmedim. Neden? Daha öncede anlattım. Özet geçeyim. Daha önceleri çok istediğim bir şirkette başvurdum ön mülakatı geçtim ki oradaki adam sen diğerlerine göre bayağı ileridesin demişti. Neyse. Ana mulakatta konuştuk ettik sen neler yaptın ettin anlattık. Adamlar benim kadar bilmiyorlar işi. Projeyi falan anlatıyorlar. Daha önceden çok benzer bir iş yaptığım için nerelerde sorun çıkacağını anlatıyorum. Öyle kalıyorlar falan... Yaptırıcakları spesifik iş içinde benden daha iyi birini asla bulamayacaklarını da düşünüyorum. Maaş olarak da o şirkette yeni mezun olmuş ve işe yeni giren mühendis maaşı istemiştim (ki yüksek lisans öğrenimim bitti biticek, konuya falan hakimim vs...). Ama kabul edilmedim.
Anladığım üzere şirketler işi bilen adam değil, bilmeyen, biraz bişeylerden anlayan, rahatca emir verecekleri insan arıyor. Çünkü müdür denen kişiler bilgisiz ki. Kendinden bilgili birini ister mi altında? Bilgisizliği ortaya çıkar sonra... Bizim sınıf 70 kişiydi. İçinde 7 kişi vardır mühendis diyebileceğim.
Bazı şirketler zaten tam dumurluk. Örneğin beko/arçelik TV ler için yazılım yazacak mühendis arıyordu. Başvurdum bir kaç kanaldan geri dönmediler bile. Fakat Samsung TV ler üzerinde yaptığım proje ile ilgili olarak (ki bekoya başvurmadan önceki projedir) taa güney koreden 2 ingiltereden 1 samsung proje müdürü benle konuşmak için istanbula geldi. Yorum sizin.
Evet iş beğenmiyorum. Doğru. Mesela web tasarımı yapmıyorum. İş çok webcilere.. Çünkü o işi yapacak olsaydım dersanede, üniversitede hazırlıkta 5-6 yılımı kaybetmeye değmezdi ki! Liseden sonra hemen girişirdim web tasarımına... Web tasarlamak / kod yazmak için üniversite okumaya gerek yok. Madem okudum, o zaman hakkını vermem gerek!
Pazarda limon satmamı yada gidip alakasız bir iş yapmamı kimse beklemesin. Türkiyenin sorunu o zaten. Herkes "4 yıllık bir üniversite bitir de..." mantığında. Kimse eğitimini aldığı işi yapmıyor. O yüzden kimsenin yaptığı işte bi b*ka benzemiyor.
Ha projelerim ile elime asgari ücretten hallice geçiyor. İşe girsem alacağım maaşlarla kıyaslanmaz tabiiki ama bana yetiyor be. Öyle aman aman çok para hırsım da yok ki... Ama mühendislik yapıyorum. Projelerimden biri tutar da bi şirkete satarsam şirkette çalışarak asla kazanamayacağım paralar kazanabilirim. Ayrıca mutlu ve huzurluyum da. Mühendislik yapıyorum. İşe gitmem gerekmiyor. İster çalışırım ister çalışmam. Param geliyor, ayrıca sevdiğim ve eğitimini aldığım iş!
Uzun lafın kısası, Türkiyede büyük işsizlik sorunu var. Asıl fark edilmeyen sorun, insanların eğitimini aldığı branşta çalışamaması... Hayatının 4-5 yılını boşa harcaması!. Liyakate değil, torpile, "bizden" ciliğe değer verilmesi.
Sorunun bu yönünüde vurgulamak isterim.31 Yorumla
En İyi Cevaplar
Lafım üniversite mezunlarına değil. Ben yeterli vasıflara sahip olmayan ve iş beğenmeğen kesimi bir türlü anlayamıyorum. İş istemeyen insana vasıflarını soruyorum bir ustalığın, iyi şekilde yapabildiğin bir şey var mı? yok. Eğitim düzeyini soruyorum, ilkokul ya da lise terk. Aslında eğitimden ziyade elinden bir sanatının olup olmaması önemli. Peki diyorum en azından vasıfsız eleman olarak çalış diyorum. Aylık olarak minimum 1.000 TL veririm diyorum. Aldığım cevap, ben bu paraya çalışmam. Anlayamadığım nokta işte tam burası. Eğer ki üniversite mezunu olsan elinde bir meslek bir sanat olsa tamam haklısın bu paraya burun kıvırmakta diyeceğim ama o da yok. Şu anda elinde mesleği olan üretime katkı sağlayan ustalarım abartmıyorum ayda 2.000-2.500 TL arası para alıyorlar. Bu adamlar da birden bu maaşı alarak işe başlamadılar ama zamanında kendilerine verilen 1.000 TL nin değerini bilip sebat edip çalışarak usta oldular ve bugün de bunun karşılığını alıyor. Demek ki sadece okumakla iş bitmiyor. İş birazda çalışmak istemekle alakalı. Aylardır İŞ-KUR dan eleman talep ediyorum ama 2 kişi dışında daha görüşmeye gelen olmadı.
05 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler güzel özetlemişsin, dedim ya başlıktada bakalım kimlerin ünv bitirmenin arkasına sığınıp iş bulamamaktan şikayet edeceğini göreceğiz demiştim ve kimler gocunacak kimlerin canını acıtacak kimler sinir olacak çıkıyo işte teker teker...
- +1 yıl
benim lafım ünv mezunlarına, senin yazdığın yazının tamamnına katılıyorum ilk cümley7i değiştirerek lafım üniversite mezunlarına diye başlayarak tamamına katılıyorum...
- +1 yıl
senin dediğin başka sorulan soru başka
- +1 yıl
rüzgar gibi geçti yanımdamısın değilmisin ? uzatma... :)
- +1 yıl
Aslında gayet anlaşılabilir bir durum. Bu ülkede işsizlik filan yok. Bu ülkede iş beğenmemek var. Ben de isterim herkesin eğitimine göre iş bulmasını ama bulamadığında da başka hiç bir işe bakmayan bulsa da beğenmeyenleri çözemiyorum bir türlü. Ben de işsiz gezdim aylarca. Mesleğimle ilgili olmayan bir çok işte çalıştım. Sonunda bir alanda kendimi yetiştirdim ve şu anda da o meslek üzerine kendi işimin sahibiyim. Bu ülkede isteyene ekmek çok arkadaş ben bunu bilir bunu söylerim.
bu aslında öğrencilerin değil eğitim sisteminin sıkıntısı. bu ülkede ara eleman eksiği var ve meslek liseleri teşvik edilmediği için olmaya da devam edecek. onlarca tabela üniversitesi açıldı. bunlar haksız rekabete sebep olduğu gibi iş konusunda da kendilerini ilk 20bin 30bindeki öğrencilerle bir tutuyorlar. ben de bir üniversite öğrencisiyim ve iyi bir okulda iibfli olarak kendimi paralarken mezun olunca açıköğretimlinin veya 80 milyara diploma satın alanların karşıma çıkıp benden çok daha iyi şartlarda olmasını istemiyorum.
senelerce çalışıp emek harcayan insanların da herhangi vasfa ihtiyaç olmayan bir işte istihdam etmek çok büyük bir psikolojik çöküntüye sebep olacaktır.
tabi ki emeğe saygılıyım sonuna kadar. ama ben bu kadar teri vasıf aranmayan bir iş yapıp beden gücümü kullanmak için değil, beynimi ve bilgimi kullanabilmek için harcıyorum. bu uğurda iş bulabilmek için 3 4 sene sabretsem bile bunu baba parası yemek olarak değil, idealistlik olarak algılarım.20 Yorumla
iki üniversite okudum, yüksek lisans yapıyorum. eğitimini aldığım konuyla ilgili çalışıyorum diyebilirim. çok erken yaşlardan itibaren çalışmaya başladım ve bir şekilde kendi kendimi geçindirmenin bir yolunu buldum. hiçbir işi küçümsemem, hiçbir işten gocunmam; işsiz kaldığım dönemde evlere gündeliğe gitmeyi dahi düşündüm.
ancak bir gerçek var, insan onca yıl kafa yorduğu, emek sarf ettiği, eğitimini aldığı işi yapmak istiyor. elbette uygun iş bulamama mazeretiyle şımarıklık yapıp çalışmayanlara söyleyecek hiç sözüm yok, ancak yıllarca kafayı kırıp inşaat mühendisliği okumuş bir insana fayans işçiliği gibi uzmanlık isteyen bir başka işi yapmak da koyar hakikaten. seçkincilikten değil, verdiğin onca emeğin karşılığını alamamış olmaktan bahsediyorum ben.411 Yorumla- +1 yıl
evlere gündeliğe gitmek mi? :)))
O kadar çok paraya ihtiyacın oldumu? - +1 yıl
+1 birileri ana baba paralarıyla iş kurarken bizler okuduğumuz okulla ilgili meslek sahibi olmayı istemişiz. çok mu?
- +1 yıl
@ sorgucu men, herkesin paraya ihtiyacı vardır. çok şükür ailem geçinmek için benim kazancıma muhtaç olmadığı gibi beni de yıllarca maddeten destekleyebilece durumdaydı, ancak yine de insan bir yaştan sonra ailesinden yüzünü eğmeden para isteyemiyor. bu nedenle gündeliğe gitmeyi düşünmüştüm, temizlik şirketlerini araştırırken şans eseri kendi işimle ilgili bir teklif aldım işte.
- +1 yıl
arkadaşlar en iyi seçtiğim cevap durumu özetliyor, işe yarayan adam lazım kuru gürültü yapacak değil... bir yere 3 öğretmen lazımsa 5 tane varsa elde 3 tanesi çalışır kalan 2 ihtiyaç olmadığı için kendine 2. bi alan belirlemek zorundadır çalışmak için mecbursun yoksa işsiz gezersin anlaşılmayan birşey?
- +1 yıl
dark blues, sen kestirip attıysan neden bizlere sordun ki? evet işe yarayacak adam lazım. peki madem bu kadar öğretmen işe yaramayacaktı, neden her yana eğitim fakülteleri açıp insanları öğretmen olma hevesine soktular haybeye; niçin ülkenin ihtiyacı kadar açılmadı üniversiteler? neden zamanında gerekli mesleklere yönelik eğitimler teşvik edilmedi? söylediğinde bir yere kadar haklısın elbette ancak bazı soruların tek bir cevabı olamayacağını da kabul etmek lazım...
- +1 yıl
pekkomik bilirsin değerli bulurum seni akıllısındır kelamını dinler yokluğunda seni ararım, beni anlamaya çalışma zaten anlam veremezsin görmeni istediğim şudur ki; kendine bir a b c ç d e f g planı bulamazsan ve eğitimini aldığın iş konusunda sana yer yoksa fazlalıktan dolayı hemen b planına olmazsa c planına geçebilmen gerekli bunlarda öğretmenlik ise mevzu devlet olmuyosa 4/c olmuyosa kolejler özel okullar olmuyosa dershaneler var ama hakları kısıtlı diye maaşı düşük diye sırt çevrilmez buna!
- +1 yıl
belli basamakları geçmeden istenilen yre gelinmiyo, atanamayan bir öğretmen, ücretli çalışmadan (bu süre zarfında kpss ye devam edebilir çalışmaya), kolejde özel okulda çalışmadan (devam edebilir bu süre zarfında kpss çalışmaya), dershanede çalışmadan (bu süre zarfında çalışamaya devam edebilir kpss ye) istediği konuma patadanak damdan indirme gelemez özeti itibarı ile sürünmeden dikilemezsin doğduğunda sürünmeden yürüyemediğin gibi alternatifleri kullanmazsanda zamanında boşa gider paranda olmz
- +1 yıl
elbette o konuda kesinlikle hemfikiriz seninle. hem de benim gibi alfabenin harflerinin yetmediği sayıda planlar kurmak zorunda kalan biri için kesinlikle ne demek istediğini anlıyorum. ben aslında elmalarla armutları ayırmaya çalışıyorum: sırf şımarıklık yapıp iş beğenmediğinden boş gezenin işsizlikten bahsetmesine sinirlenirim elbet, ama tırmalasan, her kapıyı zorlasan bile ne kadar zor iş bulunabildiğini de deneyimlerimle biliyorum. benim anlatmaya çalıştığım buldu aslında...
- +1 yıl
değerlisin benim için sağol.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılKolay yoldan asla zengin olunmaz. Devleti hortumlamak için bile çaba gösteriyorlar. Bir sürü emek harcıyor, bir sürü düzen kuruyorlar kimse ayıkmasın diye :)
Bir iş veren olarak çok eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Eleman bulmak için İŞ-KUR ile irtibartlıyız haliyle ve İŞ-KUR yetkilileri artık isyan etme noktasındalar. Yetkililerin söyledikleri tek ibare şu; "Abi ülkede işsizlik sorunu yok, iş beğenmeme sorunu var. Kimse bulduğumuz işi beğenmiyor ki herkes masa başı iş yok mu diye geliyor"
Firmamız mobilya üretimi üzerine ve yaz aylarının düğün mevsimi olmasıyla satışlarda artış olur. Bu aylarda sıkışıklığımızı giderebilmek adına kısa süreli elemanlar alırız yaz aylarında. Bu 3-4 aylık dönemde abartısız 300-350 kişi işe girip çıkıyor. Elemanı sabah alıyorsun işe hemen başlıyor, öğlen saatinde bi bakmışın gidiyor. Nereye diyorsun "işi sevmedim, çok ağır iş" tarzında bahaneler ile çekip gidiyor.
Babam küçüklüğünde çok eziyet çektiği için bizim başka yerde çalışmamıza izin vermezdi(3 erkek çocuk). Bizde yaz aylarında şirkette çalışırdık. İş kıyafetlerimi giyer hangi iş olursa orda çalışırdım. İnanın bana abartmıyorum yürümeyi şirkette öğrendim desem yalan olmaz. Çalışmaya aşık bir insanım, çok küçük yaşlardan beri babamın yakasından düşmezdim baba bende gidiyim şirkete diye adam ben bıkmıştı artık :)
Üniversite masraflarımı KYK'dan aldığım 240 TL ile karşılıyorum ve fazlasıyla yetiyor çok şükür. Şu ana kadar üniversite için babamdan para aldığımı hatırlamıyorum.
Şu anda üniversite öğrencisiyim maalesef istediğim bölüme giremedim. Önceleri yeniden hazırlanıp istediğim bölümü yazmak istiyordum ama sonradan vazgeçtim. Kendimi geliştiremedikten sonra okuduğum bölüm tıp olsa kaç yazar dedim ve bölüm değiştirmektense kendimi geliştirmeye karar verdim. Şimdiden İngilizce öğrenmeye, diksiyonumu düzelterek başladım. İnterneti karıştırdıkça, insanlarla bu düşüncemi paylaştıkça yeni fikirler,tavsiyleer alıyorum ve çok eğlenceli de oluyor insanlarla iletişim kurabilmek.00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 406 cevap paylaştı. İşsizlik olmasın diye hadi her üni. mezununu fayans ustası yaplım.Hatta her fayansı bi kişi yapıştırsın ya da kırsın. Ne zırvalık yaaa bu.
Türkiyede işsizlik var, türkiyede işin olsa bile sosyal güvencende sıkıntılar var. İş sadece iş beğenmemekte değil, hayatının 4-5 yılını bunun için direk harcamış,lisede bunu başarabilmek için extra ineklemiş, 1 asgari ücretle ana-baba kardeş desteğiyle okumuş adamın hakkı değil mi profesyonel olduğu konuda sosyal güvencesi olan, maası dolgun bir iş beklemek. Anadan babadan eline bakıyor dediklerin zatem merak etme işsiziz de demiyorlar,işsizliğin farkında da değiller. sovyet rusyayı bitiren iş için okumak mı olmuş. ilk defada senden duydum büyük yorumcusun. Madem atıyoruz bende sallayım, bence rusya sıcak denizlere boğazlardan inme umudunu kaybedince ne kadar doktor,mühendis kozmonot varsa hepsi nataşa yapıp başta antalya saldı memlekete. Antalya,akdeniz sıcak deniz. dön başa rusya sıcak denizlere indi. Bu ne perhiz bu ne lahana çorbası. ayrıca rusya 3-5, ukranya yada belki bi 10 defa gitmişliğim var, o kadar çok astronotla tanıştım diyemiyeceğim,İngilizce bilenini bulmak bile kasıyo. saygılar.10 YorumlaBiliyorum bunları yazdıklarım için bu siteden belki atılcam ama haykırmadan da edemiycem kusura bakmayın. Bu kendini bir şey sanan zat birkaç üni mezunu gençle tanışmıştır kesin! Kesin bir çay falan ısmarlamıştır gençlere. Kendisi saçma sapan bir işte çalıştığı için eminim elinde 3-5kuruş para vardır ve o garibim yeni mezunları da aklı sıra ezmiştir. Akıllı ya beyefendi! Ya sizler gibi adamları ben gördükçe çıldırıyorum! Ne kadar cahil insan var bu ülkede ya. Tamam doğru bir insana eğitim vermek ona iş güvencesi vermek değildir. Zaten katıldığım tek konu bu sana! Ama hiçbir üniversite mezununu da küçümseyip azımsamaya hakkı yok senin gibilerin! Senin kazanacağın 3kuruş için bizim gibiler beynini yıpratmaz bile! Yeter ya çok sinirlendim ya sonsuza kadar senin gibi adamlar görmek istemiyorum! Silinin artık yok olun! Gecenin bu saatinde hiçbir güç beni bu kadar sinirlendiremezdi!
22 Yorumla- +1 yıl
o üniversiteleri bitirip, illa mezun olduğunuz alanda çalışmak zorunda değilsiniz arkadaşlar bu sizi psikolojik bozukluğa iter iş bulamayabilirsiniz işsizlik yok iş beğenmeme var dedim ben. o okulları bitirip cümlenin mahiyetini bile kavrayamıyorsan senin bitirdiğin üniversiteye selam olsun ozaman karşındaki doktora mezunu bu arada ve elimdeki 3 kuruş değil vali maaşından yüksek... cesaretin varsa diploma olsun maaş olsun statü olsun benle yarış !
+1 yılHerkes egitim durumuna gore ya da yetenegine gore calisir eder. Kolay para kazanma diye birsey yoktur, kolay dedigin dolandiricilik calma cirpma yaparsan o olabilir.
Ama diger yonden,
Ulkede yeterince universite mezunu var diyorsun, neye gore diyorsun ? Elinde istatistikler mi var ona gore konusuyorsun ?
Ara eleman denilen teknisyen, ya da usta vb. gibi insanlar evet lazim. Ama universite mezunu Turkiye de is bulamazsa ve kendini gelistirmisse yurtdisinda pasalar gibi calisir. Ben universiteyi bitirdigimde is yok diye senin ivir zivirci dedigin isleri yaptim, 2 sene sonra da yurtdisina gittim kendi imkanlarimla gayet de guzel oldu. Bircok universite mezunu, lise mezunu arkadas var bir sekilde guzel sartlarda buralarda calisan.
Genellemeleri yapiyorsun ama bunlari yapmadan elinde bir veri olmasi lazim, yoksa kafadan sallamamak lazim00 Yorumla
+1 yılÜniversite mezunuyum. Büyük bir fabrikada yönetici pozisyonun da çalışıyorum. Ama hala hafta sonların da müsait olduğum günler de nikah salonların da foto satıyorum. Bu işin gece ayağı da oluyor bazen o da düğün salonları ve gece düzenlenen yemek ve eğlenceler gibi organizasyonlar da aynı işi yaptığım oluyor. Eski tekstil işi ile uğraşanlar dan biriyim ayriyet den. İhracat fazlası satan fabrika artıkları vardır. Çıvalını 450-850 tl arasın da satarlar bir çuval da 1000-1750 arası penye olabilir. En az 800 satılabilecek durum da ürün çıkar bu çuvaldan zaman zaman bu tarz ürünleri çuvalla alıp sokak da tezgah açtığımda olur (Pazar da değil sokak da) Çalışmanın ayıbı yoktur. Çok çalışırsın, köpek gibi yorulursun, Ayı gibi uyursun. Ama adam gibi yaşarsın.
20 YorumlaYa burda ne anlatıyosunuz ya siz? Adamın yaptığı saygızılığın farkında değil misiniz? Kimsenin iş beğenmeme gibi durumu yok. Ben bunlardan dolayı dem vurmadım vurmuyorum da. Kimseyle sidik yarıştıracak kadar ne ukala bir insanım ne de ahlaksız! İşime gelince gıcık herif : ben bir bankada müfettişlik yapıyorum. Kimsenin dudağını uçuklatcak maaşım da yok. ama hayatımdan memnunum ve hiçbir zaman ezilmedim her zaman istediğim işlere de sahip oldum. Çalışmaya gelinceyse öyle üniversiteden falan beri değil ta ilkokuldan beri hep çalıştım ben! Ha akademik kariyer soruyorsan evet ben de devam ediyorum. Ama senin gibi ahlaksızlarla gerçekten artık muhatap olmak istemiyorum. Cevap da beklemiyorum lütfen kaybol!
04 Yorumla- +1 yıl
rütbelerimiz eşit değil bikere:) bankada yemek sigorta dahil 1000 tl veriyorlar mı size :)))
- +1 yıl
realman25 sodexo da var desene artı 200liralık akbil. :DD. sadıcım bırak uğraşma, anlatıyor ama ne anlattığını ben çözemedim. Ha parası çok heralde ondan konuşuyor desem ardından söyliyeceklerim ağır gelir, ha burda bizi kekliyo desem o derece gelişmiş akıllı yaşam formu izlerine rastlamadım. Anlayamadım.
- +1 yıl
Yok hacı durum faklı biraz:) Pilotken fiş kesiyosun bankaya :) Akbil yok araba var:) Yok dayı ya ne parası ne kültürü adamda bir şey yok! Bizi keklemeye çalışıyo işte. Bir adamın yazım biçiminden ne anlattığından onun hakkında az çok fikir sahibi olursun. Neyse boşverelim dalgamıza bakalım yahu:)
+1 yılşu anda okuyorum ama mezun olduğum gibi bölümüle az da olsa alakalı olan bir işe başlıycam ilk işimde az çok aramıycam tecrübe kazanmakta önemli ben üniversite mezunuyum tribine giremem çünkü 23 yaşında olupta ailemden harçlık almak bana göre bişey değil bu zamana kadar ailenin en küçüğü ve uzun zamndan beri tek öğrencisi olmanın verdiği bir avantajla baba ve abla parasını çatır çatır yedim hiç hesap soranda olmazdı bana ama artık yaş 20 oldu halada soran olmaz ama büyüdüm ve harçlık almak ağır geliyor :)) hele bide mezun olucamda iş beğenmeyip evde oturucam hiç olmaz ufaktan başlarım kendime güveniyorum hızla yükselirim
117 Yorumla- +1 yıl
Calisan demmir pas dutmazz :)
- +1 yıl
ok hadi bahalım :))) saolasın gurbet kuşu :))
- +1 yıl
ezik realman işsizliğin verdiği eziklikle ne diyeceğini bilememişsin bi gün o beklediğin gün gelmezse fakülte mezunu olduğun halde gel ben sana iş bulucam ama fakülte mezunu olarak değil çünkü belediyelerdeki çöpçülerin hepsi lisans mezunu şuan ;) eminim sülalende pek ünv yoktur o yüzden ünv mezununu iş bulması gerekli diye paralel düşünüyosun valla bizde en geri zekalı yüksesk lisans mezunu ama çocuklarımıza soruyoruz okumak isteyen yok herkez okumuş diyolar :)) sizde olmadığı için sen oku :)))
- +1 yıl
bunun eziklikle hiçbir alakası yok hayatında iş tecrübesi olan biriyle konuşmadın yada gözlem yapmadın heralde !
çünkü yeni mezunalrın işe nerden başlıycağından haberin yok hiç kimse en üstten başlamaz tecrübesiz oluyosun sonuçta zamanla sadece aklını kullananlar yükselir bunu ailemden biliyorum önümde çok örnek olduğu için ne ile karşıalşacağımı farkındayım - +1 yıl
ya sana noluyo kendinde misin tanımadığın daha mesleğini bilmediğin insanlar hakkında ne biçim konuşuyosun !
- +1 yıl
derdin bunu mu vurgulamaktı çok çocukça
- +1 yıl
ben soruyu gayet net okudum ama sen benim cevabımı dikkatli okumadın galiba ilk cümleye dikkat et !
ayrıca evet daha uzatmamakta haklısın - +1 yıl
Bak küçük hanım yeter artık alttan aldırttığın! ben burda sorulmayan ya da adı geçmeyen bir şeye cevap vermedim. Bunu vurgulamak çok çocukça dediğin şey için aynen cümlen şuydu: ''çünkü yeni mezunalrın işe nerden başlıycağından haberin yok hiç kimse en üstten başlamaz!'
-Hayır efendim ben diplerden başlamadım yükselme grubunda başladım ve sıkıntı da çekmedim. Kafasız olursan sıkıntı çekersin! Sen bana bunu yazarsan benim de bu cevabı vermek en doğal hakkımdır! - +1 yıl
asıl benim seni alttan aldığım yeter ben snn işe nerden başladığını dile geitirip burda boş konuşmana çocukça dedim
sürekli diolerden başlamadım diyerek ezikliğini dile geitrmenede gerek yok tamama tebrik etik seni madalya taksak mı susucaksın
ayrıca karşındaki insana hakaret ederek haklılığını kanıtlayamazsın ki sen benim ne okuduğumu biliyo musun yada şu anda çalışıp çalışmadığımıda nesinki sen gelmişsin bana burda kafasız olursan sıkıntı çekersin diyosun ! büyük beyefendi - +1 yıl
sen okuduğunu anlamıyo musun
ben nerden başaldıkalrını ve kısa bir sürede nereye geldiklerini biliyorum dedim ! - +1 yıl
ayyy nolur muhattap ol depresyona girerim sonra haha iyi güldürdün beni
yorum yapıp saçmalayan gereksiz konuşan sensin neyse ya saol güldürdün beni :)))
Eğitim & Kariyer konusunda 406 cevap paylaştı. senin ülkende öğretmene atama çıkmamasının sebebi öğretmen fazlası değil bütçe açığı. Eğitimin her dalında ciddi derecede öğretmen sıkıntısı çekiyor. Yani bişiler anlatmışsın ama neresininden tutsam elimde kaldı. saygıyla okudum saygıyla dinle bunlarıda. hayırlı sabahlar.
16 Yorumla- +1 yıl
yani yorumlarının cidiyetti trafikte kalmış taksicinin siyasi ciddiyeti,
zihniyeti de berbere vekalet eden çırağın zihniyeti. rusdan nataşadan yola çıkarak fayans ustasına vardırdığın serüven burda bitsin mi artık,hade valla uyucaz. kapat ışıkları hadi arkadaşım. aa bak kuş geçti. - +1 yıl
sen hala bi baltaya sap olamadın mı :D
- +1 yıl
milli eğitimi bana anlatma eşim okul müdürü :)
- +1 yıl
önce konumuma eriş sonra muhatap alırım seni bozarım zannettin karşımdakini ama ters tepti birini eleştirmeden önce yada laf sokmadan önce kimdir nedir araştır rezil onuyor sonunda ;)
+1 yılAhmet Izgören bu kadar akıcı ve sade anlatımla nelerrr nelerr anlatır ve mukemmeldir.
Liderlik ruhun yoksa hiçbirşey olamazsın. herkes kendi çapında liderdir.Kimisi oğlunun kimisi karısının kimisi anasının ama mutlaka liderdir.Buda mücadele ruhuyla oluyor gerçekten.01 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılkatiliyorum size dark blues.. yani evet issizlik die bisey yok aslinda. benim cevremde kimse issiz degil..tamam belki is sartlari zor yada istedikleri kadar para alamiyorlar ama yok iste... cok secici is bulamayanlar..ben kucuk emrah'lik olsun diee degil ama kendimi bildim bilelii aileme bagimli degilim maddi anlamda... durumlari iyi oysaki.. hazirciii turk milletti (genel) 30 a kadar baba parasi yiyolar, sonrada ev dugun babadan hediye...ohh yan gel yat osman :D
01 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılavrupada ve tr dede sanirim maasi en yüksek olan is fayans ustasidir be..ah erkek olsaydim bu isi yapardim bebegim ya
diger türlü fuarlarda hosteslik yapmakda iyi para getiriyor ,millete yemek ikram edip biraz sohbet ediyosun yalniz :)
ha birde bossunuza bol bol yalakalik yapin :]13 Yorumla- +1 yıl
kadınlarda fayans ustaqlığı yapar..Neden iş ayırıyorsun ki:))))
- +1 yıl
:D iste bende o kadinlar gibi yapabilseydim keske :))
Sen ne mezunusun Allahını seversen ya? Kesin üniversite okuma hayaliyle yıllarca yanıp tutuşmuş birisisindir. Ve şimdi millete nutuk atıyosun? Hatta liseyi bile terk etmiş olabilirsin.
Şunu unutma : ''Birilerini aklı sıra ezmeye çalışan eziğin ta kendisidir''
Birazcık ölçülü ve saygılı olmaya davet ediyorum seni!16 Yorumla- +1 yıl
yüksek lisans doktora devam ediyor :) keşke karşımda olsanda şu insanlarda gerçek olsada o diplomaları yüzüne fırlatga bilsem, babam öğretim görevlisi annem matematik öğretmeni diğerlerini sayıyım mı? utanırsın mütevaziliğimi bozmak istemiyorum yoksa öyle bi ezilirsin ki senin gibilere selam vermem statü düşüklüğünden ben böbürlenmeyi sevmem burdakilere sor hepsi az çok tanır beni ama sen hak ettin kendi denklerimle konuşurum ben alt rütbelerdekilerle değil uza şimdi, o lisans diplomana sığın !
- +1 yıl
eğitim durumu yüksek lisans yada senin anlayacağın dilde lisans üstü diğer bir dille master, doktora devam ediyor evet ama aramızda bir fark var burdaki bütün kızlar bilir ben evliyim karşı cinse şekil yapacağım birşey yok, ayrıca çocuğumda var bak sayemde senin işini gücünü öğreniyo kızlar belki ilgilerini çekersin ama o suratla hiç sanmıyorum :))) benim şeklim kimseye değil çünkü ben kendimle yarışırım sen şeklini kızlara yap kızlar biriniz sevabına beğeniverin şunun söylemlerini :))))))))
- +1 yıl
Yuh ya nereye bağladın ya:)) Tebrikler:)) Sıralamayı yine karıştırdın galiba yalnız onu bunu boşver de:)=) masterla doktora da bir arada olmaz en gereksiz işlerden sorumlu devlet bakanı:)) öğreteyim müsadenle:) Önce masterını yapacaksın bi zahmet:) Sonra hocan tezini kabul etcek daha sonra seni araştırma görevlisi olarak kabul etcek en sonunda da doktora çalışmalarına başlıycaksın:)) Bir daha bir yerde söylersen sıralamayı unutma belki inanırlar:))
- +1 yıl
lisans üstünü tamamladıktan sonra üdsden 70 alamazsan doktoraya zor başlarsın ;) yüksek lisansı bitirmek buyur gel doktoraya devam et demek değildir ;)
önce bi maske bulunur...iyi bir banka önce gözetlenir...mobese kameraları sapanla imha edilir..su tabancasıyla bankaya dalınır...vezneye yönelinir..oturan memura bir kaç su fışkırtılır...doldur paraları şu çuvala denilir...sonra vınnnnlanır...üniversite mezununa bunu öenririm..lise mezunlarınada başka takidklerim var kolay para için..
31 YorumlaBütün varlığını nakite çevir ve rulette renk oyna ama bütün paranı tek renge koy yüzde 47 mi ne bir şansın olur yada dolandırıcılık yap.
Arkadaşım kolay para diye birşey yok eğer olsaydı bunu bizden çok daha önce yaparlardı en kolayı çalışmak başka türlü olmuyor.Üretim yaparsan iyi para kazanabilirsin.01 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılBence calismak ayip degildir ogrencilİk zamanimda bircok iste calistim hic gocunmadim yeryuzunun en serefli insani hz muhammet bile cobanlik yapiyordu hz isa marangozdu isin iyisi kotusu olmaz helali harami olur temiz yoldan olduktan sonra yapilir isini kucumseyen issiz kalir baskasinin eline bakar
23 Yorumla- +1 yıl
çok doğru yazmışsın +1 verdim :))
- +1 yıl
Tsk :))
- +1 yıl
recaa :))
+1 yılo kadar itici yazmışsın ki; haklıyken haksız duruma düşmenin örneği olman için sağlam laflar bindirmek geldi içimden bi an, ama uğraşmaya değmez, cevaplara bakıp cık cık la sonrada böbürlenerek yorum yazmaya devam et. kolay gelsin :D
10 Yorumla
+1 yılüniversite okudum bitti yaz başından beri boşum kafama göre geziyorum tozuyorum vs. Şu iki ay içinde başlıcam bende işe ama bolumumle akalalı olmayacak onca sene resmen bosuna okumus oldum, alınterıyle kolay olmasada gunumuz sartlarının cok ustunde bı getırısı olucak.
00 Yorumlabenim bu konuda en tav olduğum konu Sovyet Rusya ile kıyaslama =)
Kominizmle yönetilen bir ülkeyle Kapitalizmin hatta uzun yıllar liberal politikaların hüküm sürdüğü bir ülkeyi nasıl kıyasladın ya =)210 Yorumla- +1 yıl
asteğmenken erleri diğer başçavuşların ve diğer ezik işletme mezunu esteğmenlerin elinden kurtarırkende erlerin pırıltılı bakışları çarpıyordu yüzüme ezik diplomalılardan bankacı realman sizin banka hangisi hesap açtırıcamda maaşımı faize yatrırıp faiz miktarını senin maaşına ekletmek istiyorum nede olsa sen maaşınla geçinemiyosundur :))
- +1 yıl
teşekkürler Türkiye :)
Ya şu ukalalığa bak ya hala aklım almıyo ya adama bak ya mühendis öğretmen bunları yapamıyomuş ıvırcı zıvırcı lazımmış. Evet lazım ıvırcı zıvırcı! Senin gibileri süpürmek için lazım!
11 Yorumla- +1 yıl
ne iş yaparsın sen? bir mesleğin var mı?
Aslında işsizlik var da yok da. millet toplu cıkarılmalardan dolayı yüksek ücretle calışırken düşük ücretle aynı pozisyonda başka bir yere girmek istemedigi sürece bu işsizlik deevam edecektir.
00 YorumlaBirçoğunuz dediklerini hak ediyorsunuz. Artık diyecek bir şeyim yok helal olsun sana @dark_blues ez geç vatandaşları 3kuruşluk kafanla!
14 Yorumla- +1 yıl
ben vatandaşın yanındayım onların hayatını kurtarıyorum doğru yönlendirmelerle, senin gibi hayatında tek sığınağı lisans diplomaları olmamaları gerektiğini söylüyorum sağolsunlar onlarda bana katılıyolar. dedim ya burdakiler beni az çok tanır ... ne diyelim sen yokken biz vardık mı diyelim şimdi? yoksa aklın yolu birdir mi diyelim :))
- +1 yıl
olsun bizde insan dışlama yok insana iş gücüne ihtiyaç var gel bize katıl bırak bi sinirini kenara kibir şeytanın işidir, söz sanada bi kız bulucaz burdan sayemde uğraşmak zorunda kalmıycaksın insanlar sayemde seninle tanışacak yine benim sayemde olucak ama olsun :)) önce insanlara mütevazi ol ve onlara hizmet et alçal sonrasında onlar seni kaldırıyolar zaten ünvanını unut herşeyi unut sadece kendini bilmezlere silah olarak kullan onları ;)
Ya kudurttunn beni sabah sabahvar ya! Daha neler yazcam sana ama siteden atılmama ihtimalim kalsın diye yazmıyorum!
11 Yorumla- +1 yıl
yaz yaz her söze verecek bi cevabım var
is konusunda hic kibirli davranmadim.lisede de yazlari calistim o sekilde okudum.yonetici asistanligi yapdim.mc donalds da calistim suan okuyorum ve hala calismak var aklimda.
Hic anne babasinin eline bakan bi cocuk olmadim.Bu yastan sonrada olamam.01 Yorumla- +1 yıl
aferim...
bu ahmet izgören videoları azalarak bitsin artık lütfen
21 Yorumlaişsizlik yok İş beğenmemek var demişsin öyle mi @dark_blues ?
Bana ne iş yaptıgını söylermisin?04 Yorumla- +1 yıl
yazıyo bak profilimde memurum.
- +1 yıl
gerek yok buna sorun cevaplandı...
Kolay para kazanmak istiyorsan yumurtlayacaksın. Gerçi ondada bir yerlerini yırtıyorsun Bkz:Tavuk (kuluçka)
01 Yorumla- +1 yıl
Şurada yazılanlaın geneline göre en mantıklı cevap rulet oynamayı bende doğru bulmuyorum.
Ama herkes birilerinden birşey bekliyor yok okumakmış yok doktorlukmuş yok başkası iş verecekmiş ya neden hiç kimse endisi birşey üretmeyi düşünmüyor.Hem kendi iş sorununu çözer hemde başkalarına iş sağlar tabi kafa yorup kendisi birşeyler yapmak yerine başkalarının talimatlarıyla çalışmak kolay geliyorsa bir şey diyemem,tabi o işide bulabilirlerse çalışsınlar.6 milyon işsiz var hayal kurm asın kimse.
ben üniversite mezunuyum iş buldum birader neyin peşindesin sen =)
03 Yorumla- +1 yıl
iş bulduğuna başarabilmek güzel ağlanırken görmeyiz seni umarım ;))))
- +1 yıl
iş bulduğuna sevindim yazıp farklı birşey ekliycektim silerken sevindim kısmını atlamışım anlamıycak bişey yok ALLAH işini daim etsin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkolay paradan çok ne var :D
00 YorumlaRulet.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler