Ist da ozel unide4 yilliksosyal hizmet okunur mu
Meslegin gelecegi nedir
Deger mi okumaya
Meslegin gelecegi nedir
Deger mi okumaya
Muhteşem süper bir bölüm. Önüde çok parlak iş olanakları çok. Hiç kaçırma kpss çok düşük puanlarla atanma şansın da var. Özellerde de kolaylıkla iş bulursn. Bende 2 yıllık okuyorum. Detaylı bilgiyi internetten araştırarak bulabilirsin.
2 yillikda okuyabilirim. Tmden tutmszaa.
Ozel okuma imkanim var.
Peki dgsyle 4 yilliga tamamlamak zor oluyormj tatlim
Zor olduğunu söyleyenler var ama senin çalışmana göre değişir. Sayısalın iyiyse emin olduklarını yapsan sözelden de yarısından çoğunu yapsan 4 yıllığa geçebilirsin bence.
Sosyal Hizmet Bölümü; Ekonomik, sosyal ve kültürel yönden sıkıntı içinde bulunan kişi, grup ve toplulukların sorunlarını tanımaları, çözümlemelerinde sahip oldukları olanakları kullanmaları, çevredeki olanakları araştırmaları ve yararlanmaları için yardım etme yöntemleri konularında eğitim ve araştırma yapan bir bölümdür.
Sosyal Hizmet Bölümü Çalışma Alanları:
Mezunlar, görev aldıkları kurumlarda yönetici, planlayıcı, araştırıcı ve uygulayıcı olarak çalışırlar. Sosyal Çalışmacı “Sosyal Hizmet Uzmanı” unvanı ile, korunmaya muhtaç çocuklar, yaşlılar, sakatlar, suçlular, yoksullar, hastalar, işsizler gibi grupların sorunlarının çözümü, bu sorunların toplumsal olarak engellenmesi ve çözülmesi için, kurumlar aracılığıyla ve toplum kaynaklarından yararlanarak çalışmalar yapar. Sosyal ve ekonomik yoksulluk içinde bulunan yaşlıların huzurevlerine yerleştirilmeleri ve bakımlarının sağlanması; kimsesiz çocukların koruyucu ailelere veya yetiştirme yurtlarına yönlendirilmeleri; yoksulluk içinde olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayan kişi veya aileler ile gelişmede geri kalmış kırsal alanlarda ve gecekondu bölgelerindeki insanların ihtiyaçlarının saptanması ve giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunulması ve bu hizmetlerin uygulanması için kaynak sağlanması konularında çalışırlar.
Anladm tsk ederm:)
Nerde okuyorsub
Birdd dersler kolaymi bir arkadas anlatiyodu bir kitap veriyolarmis ondan sinav yapiyolarmis aile ici sorunlar cinsellik vs falan isleniyormus dogrumu?
Sosyal Hizmet Bölümü Mezunları; Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, SSK’da, İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda, DPT’de, sosyal hizmet il müdürlüklerinde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, çocuk bakım yurtlarında, kreş ve gündüz bakımevlerinde, yetiştirme yurtlarında, hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, ruh sağlığı kurumlarında, huzurevi ve dinlenme yurtlarında, cezaevleri ve çocuk ıslahevlerinde, körler ve sağırlar okullarında, emniyet müdürlüklerinin çocuk bürolarında, nüfus planlaması ile ilgili kuruluşlarda çalışabilirler. Ayrıca mezunların özel kreş ve gündüz bakımevi, huzurevi açma hakları da vardır.
Sosyal Hizmet Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:
Dünyada yaşanan ekonomik ve sosyal sorunların her geçen gün artması, bu alanda çalışacak uzmanlara olan ihtiyacı da artıracaktır.
Ben açıköğretim okuyorum eskişehir Anadolu Üniversitesi örgün değil. Dersler çok zor değil. Örgünde biraz farklı olabilir okuyan arkadaşlarım vardı. Çalıştığın sürece rahat ol.
Cevap
0Cevap
Değer kesinlikle oku.
Parasi olan okur valla :D of ya
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar