ingilizce kelime ezberlemenın kolay yolu var mı ?
bilmiyorum hiç düşünmedim ama kullandığın kelimelri aklında tutabiliyorsun yani cümle kurup beynine yerleştirdiğin kelimeleri hatırlıyorsun.. bazen kendime bir konu veriyorum rasgele sonra kendi kendime ing konuşuyorum.. yoksa en basit kelimeyi zamanla hatırlayamıyorsun..
yarına lazımsa bu yontem :))
kopya çek birgünde olmaz o işler
en arkadayım :))) olabılır ama beceremem :) kı
yaz küçük kagıda sınav kagıdının altına koy elinle çıkar çıkar bak.. önemli olan ögretmenin suratına bakma ögretmenler kopya çekenleri sürekli ona bakmaya çalışan ögrenciden anlarlar.. hiç hocaya bakma yakalanmazsın.. bu ülkede kimse ingilizce yüzünden kalmasın.. çok saçma bir dil. çok iğrenç..
Android telefonun varsa telefonuna Duolingo indir hem gramer çalış hem kelime ezberle ;-) Android uygulamaları var fazlaca kullanabilirsin.
yarına kadar ıse yarar mı :))
Çok şey istiyorsun.
bılıyorum :)))
Kapasiten varsa sözlükten sabaha kadar bir ton kelime ezberlersin ama kapasite meselesi ;-) Ezberlemeni kolaylaştırmak için kelimeyi çağrıştıran durumlarla bağlantı kurabilirsin ;-)
ıngılızceden ayrı 1 sınav daha var :) olmasa dusunmem bu kadar :))
Hakkında hayırlısı olsun inşallah sınavların harika geçer ;-) Şimdi ben nöbete geçiyorum grşrz
bye kolay gelsın sanada
Yarın sınavın varsa kelimeleri Türkçe karşılığını da söyleyerek sesini telefonda kaydet ve uyuyana kadar çıkarma.
Kulaklığı
Ve en etkili biçimi de söylerdim ama ibnelik olsun diye soylemicem ahahhahaja
denıcem sagol
Bu dediğimi yaparsan garanti ezberlersin. Reeca ederim
aa ayıp ama :)) bır ogrencıye yardım eden 40 sevap ıstemıs gıbı dua alır unutma :)))
40 sevap point diyosun. Pek cazip değil.
aaa :) sevdıgıne mı kavus dıyım yakın zamanda :))
Cümle içinde öğrenmen nerde kullandığını bilirsen o şekilde aklında kalır.
hmm
kelimelerle cümle kur kendi cümlelerinle daha iyi kalır aklında
en az 50 kelıme ama zor olmaz mı
olmaz ya hangi kelimeler
bırbırınden cok alakasız ıste :) alakalı olsa karısır olmasa hatırlanmaz :) uff
halledersin ya bazılarını cümleyle kur bazılarını yaz kağıda karşına koy bak :)
Cevap
11Cevap
2 tane kavanoz al birinin icine kucuk kucuk kagitlara ingizlizce kelimeler arkasina anlamlarini yaz koy.. her gun bir tane ac oku anlamini ezberlediklerini bos kavanoza koy.. bir sure sonra bir kavanoz ingilizce kelime ezberlemis olursun.. ne kadar ilerledigini de gormus olursun
Güzel miş
sınav yarın :)) bu gece hatım etcek bısı :))
Cok etkilidir hemde basit bu sekilde yap derim
Ezberin yoksa isin zor.. bu zamana kadar nerdeydi aklin calissaydin ya :)
staj var dıger sınavlar ygs gectı hepsı basladı :))
Yine de bir gecede olacak is degil dostum uzgunum bu sinavi pas gececeksin :)
yapma ya :))
https://www.instagram.com/catlak_ingilizce/ instagramda hergün paylaşılan hafıza kaynaklı postlar var. Ço yarayışlı özellikle linkteki çok aktif. Bakmanızı öneririm.
Var ingilizce sevdiğin şarkıların çevirilerine bak hem şarkıyı anlıyorsun hemde kelimeleri duyguları anlamlarını anlıyorsun
kelımeler sarkılarda yok :))
ingilizde öğrenmenin en basit yolu online oyunlardır. ya da alt yazılı filmler izleyebilirsin ingilizceni geliştirir duyduğun zaman hikaye gibi geliyor biliyorum ama yani bende öyle düşünüyordum ama öyle değil
Ezberlemekteki amaç nedir? Sen o kelimeyi cümlede nasıl kullanman gerektiğini bilmedikten sonra anlam ezberi bir işe yaramaz. İngilizce kitap, yazı ve makale oku.
anlamını sorcak hoca
Hocanız da aptalmış.
1 unıteden yapıyor sınavı soru nasıl turetecek
kız kardeşim hazırlık okurken kelimeleri yazıp tekrar edip duvarlara dolabına falan yapıştırıyordu gözüne takıldıkça tekrar ederdi.
yarına :)) sınav
her şeyi yumurta kapıya dayanınca yap sen:) yazarak çalış akılda kalıcı olur. ve kelimelir çağrışım yaparak hafızaya atmaya çalış.
zaten oyle yapıyorum ama ıste :))
her parmağına bir kelime yap ve anca cümle kur saçma mantıklı...
gündelik değiştir...
her kelimeyi cümlede kullan veya 1 cümlede birkaçtane
sürekli tekrar edeceksin. cümlede kullanışını göreceksin
Yazarak en azından ben öyle daha çabuk öğreniyorum
kelıme sayısı fazla ıngılızce harıc 1 sınavım daha var
Üst üste 10 kere felan yaz illaki aklında kalıyor
:(( yapma pleaseee 50 kelıme vardır en az
tamam sagol
Yabancı film izlemelisin altyazılı :)
o kadar vaktım yok sınav yarın :))
Dil Mezunu Olarak Hıpızlı Seri Oku Geç
yetenek yok genc :)