Sınıf öğretmenliği maaşları ne kadar?

Yeni baslamis bir sinif ogretmeni ne kaadar alır acaba net veya ek deslerler beraber bilgisi olan?
Kadrolu sınıf öğretmenlerin maaşları yıl kıdemlerine göre değişmekte.
Yeni atanan yani kıdemsiz sınıf öğretmenlerinin maaşı en düşük öğretmen maaşı olmakla beraber aldıkları maaş 2022 itibari ile 8576 TL'dir.
Öğretmen maaşları direkt derece (kıdem) seviyesine göre belirlenir.
9/1 Yeni başlayan öğretmenleri ifade eder. Yıl yıl 9/2 9/3 şeklinde ilerleyip 8/3 8/2 8/1 şeklinde yükselmeye devam ederler. Her yıl ve dereceye göre ayrı fiyatlandırmaya tabiidirler.
Ek dersler aylık olarak hesaplanır. Girdiğiniz ek ders saati başına ekstra maaş alır. Bir öğretmen haftada 20'den fazla ek derse giremez. Yetersizlik durumuna göre bu 30 saate ulaşabilir.
Gündüz ek ders ücreti: 46 TL
Gece ek ders ücreti: 50 TL
Özel eğitim ek ders ücreti: 58.38 TL
Takviye kursu ek ders ücreti: 78 TL
Mesleğe yeni başlamış bir sözleşmeli öğretmen maaşı 8.576 TL ile 9.200 TL arasında şekillenir. Yine yıl olarak kıdem kazanıp maaşları artmaktadır.
Haftada 30 saat derse giren bir ücretli öğretmen 2022 Ocak ayında 3.360 TL maaş alıyordu. 2022 Temmuzda yapılan zamla birlikte ücretli öğretmen maaşı 5.740 TL'ye yükseldi.
İnsan acıyor ya. o kadar yıl oku şu maaşa bak. bir işe girmiş olsan lise okumayıp, şimdi eminim ki fazlasını alıyor olacaktık. nasıl olsa işte başarıya, aldığın para karar veriyor.
2200 gibi net alacaktır ek ders pek sanmam meslekten kaybediyor :)
Babam sınıf öğretmeni 3000i buluyor tabi memurluk derecesine göre değişir mi bilmiyorum
Görüş
12Görüş
Bu soru ne zaman sorulmuş maaşlar 2000 deniliyor. Muhtemelen 2013 yılından bahsediliyor. Şimdi nöbet ve ek derslerle beraber 16 bin civarı
2200 net maaş +600 felanda ek dersler 2800 aliyor. Kaynak tanidik bir hoca :)
En az 2100 diye biliyorum
Yaklasik 3 bin alir çünkü BN bransciyim ortaokul yeni bu sene basladim bnde sende yeni mi basladun
boşver. sabah namazında kalkıyorlar ama 2 ay tatilleri var.
Yeni baslamis bir sinif ögretmeni 3700 le ise baslar ek derslerde eger haftalik 15 aylik 60 ek ders verirse en fazla 4300 civari alir
sözleşmeliysen 07 18 cm falan, kadroluysan iyi diolar ama...
Öğretmen maaşları 14 bin oldu
Bir öğretmene mesaj attım görünce gelir
1800 du yanls hatırlamıyosam
Oha sinif ogretmeninden fazla aliyorum l*n :D
max 4
2 bin maas 600 ekders alır
2000 tl civarı
1700 2000 arasi
En İyi Görüş