Evet arkadaşlar soru basit. İstediğiniz bir tıp fakültesi ya da mühendislik fakültesine yerleşebilecek bir puan aldınız. Hangisini seçerdiniz?
Tıp
Mühendislik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
mühendislik bence tıp kadar yüksek bir puan yapmış olsam bile en iyi üniversitede yine mühendislik okurdum çünkü ders çalışmayı sevmiyorum tıp okuyunca hayatın boyunca sınavlara girerek kademe kademe yükseleceksin ben işin maaş kısmına bakıyorum ve mühendislikte 4 yıldan sonra tıp okuyan birisine göre daha hızlı bir şekilde maaşın artacak
ezdirirsen kendini tabi fırça yersin düşün türkiyenin en iyi üniversitesinde mühendis olarak çıktın diğer ünileri demiyorum sen daha okulu bitirmeden iş teklifleri gelecek biraz da yabancı dilin varsa aranan mühendis olacaksın en az 3 bin lira ile işe başlayacaksın ve tıp seçen kişinin daha 2 yılı olacak okulu bitirmek için o 2 yılda senin maaşın 5 bine kadar çıkacak sonra tıpçı okulu bitircek uzmanlık okumazsa 3-4 bin lira gibi bir maaşla hayatı boyunca çalışacak yok uzmanlık okursa bir kaç yıl daha okuyacak falan derken bizim mühendis alıp başını gidecek ama bunda kendini gösterme ve işini iyi yapma da çok önemli yok ben konuşkan biri değilim çalışmayı da sevmem diyorsan tıp okuyum en ezik insan bile olsan bir saygınlığın olur tabi o zamana kadar ders çalışmaktan kafanda saç kalmaz
bence o mühendis seni eziyor olmasın :D
sen inşaatn mühendisliğinden bahsediyosun mühendisliğin birçok çeşidi var elektrik elektronik okursun büyük bir şirkette bilgisayar üzerinden çziim yaparsın ya da makine okursun aynı şekilde gıda mühendisliği okursun fabrikalarda çalışırsın ayrıca o senin yanındaki inşaat mühendilerinin de kendi seçimi isteseler orda çalışmazlar ofis açıp proje çizerler imza başına en az 2 bin lira alırlar
hangi meslek kolaydır ki tıp okumak daha mı kolay sanıyosun bir dersen kalıyosun bir yılın uzuyor sosyal hayat diye bişey yok tıpçılarda senin o gititğin doktorlar sabah işe gidiyorlar akşam evlerinde hala kalemle defterle uğraşıyolar saygınlık dersen kişilikle alakalı birşeydir saygınlık adam kadın doktoru olmuş kadın şeyine bakıyorum diye sevinen bir doktora ben ne saygısı duyucam o kadar kolaydı tekrar başla da sen oku tıpı o zaman biz de sana saygı duyalım
uyaran kişinin bir mühendis olmasını tercih ederdim ben şu an mühendislik okuyorum 2 yılım kaldı ve bana burs veren şirket okulu bitirip işe başlamamı bekliyor laboratuar ortamında temiz şartlar altında başlıcam benimle aynı yıl tıpa başlayan arkadaşlarım da daha okuyor olacak onlar okulu bitirdiği yıllarda ben büyük ihtimal evlenmiş düzenimi kurmuş çoluk çocuğa karışmış olurum onlar daha sınavlarla uğraşsınlar :)
Doktor luk kutsal bir meslek ama doktorlara da gün yüzü yok... mühendislik daha kafa bir meslek
Odtu itu bogazicinde muhendislikse senin tercihine kalmis. Ama diger turlu kesin tip
Cevap
10Cevap
tabiki muhendislik sağlik bölumlerinden hic hazzetmem
sabır işidir aslinda ki ben bir insana bile tahammul gosteremiyorken :)
Tıp çok zor, mühendislik daha kolay ve ilginç bir meslek.
Ben Mühendisliği seçerdim çünkü doktorlukla hiç aram yok. Ama bu durum kişinin yeteneğine, zevkine ve hayaline göre değişir.
ikisinde olamayacağım için kafa yormaya gerek yok :)
Tıp doktorluk kadar güzel bir meslek yok bence
Kalıplaşmış TÜRK toplumu..
Sevdiğin mesleği seç
aslan geliyor kaplan geliyor tıp.
Gittinde tipi kaldi a. k git lysye çaliş denyo.
Tıp Mühendisliği!
tıp secerdım
Tip..
Mühendislik
Tıp...
Mühendislik
mühendislik
kendıne kalmıs
Tıp..
Tip olacak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar