Merhaba arkadaşlar sorum bu. Ben hastane ortamında çalışmak istiyorum. Sizce hangi bölümü seçmem gerek? Ya da biyoteknoloji okuyup ne yapabilirim?
5 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Meslektaş arkadaşım, hastanede çalışmak için yüksek lisans yapmana gerek yok. Çünkü hastanelerdeki lablar tıbbi laboratuvar mevzuatına dahildir:
Sana mevzuatta "Biyolog" terimi geçen tek maddeyi yapıştırayım buraya:
(16) Biyolog, tıbbi sekreter, biyomedikal cihaz teknikeri ve biyomedikal mühendisi 22/5/2014 tarihli ve 29007 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelikte tanımlanan görevleri yerine getirmek suretiyle tıbbi laboratuvarda/merkezde çalışabilir. Bu meslek mensupları tıbbi laboratuvar birim/merkez sorumlusuna karşı sorumludur."
Yani hastane labları için master yapmana gerek yok. TUS'a girmen gerekirdi labda uzman olman için. Ama yıllar önce bizim geri-zk@lı biyologlar ona da sahip çıkamadığı için tıpçılar aldı.
Yaa kötü oldu. Şu anda 2. sınıf öğrencisiyim. Hangi sektöre gitmem gerek ne yapmalıyım, biyoteknoloji mi, genetik mi, olaç sektörü mü ne seçmem gerek bilmiyorum
2. snıf öğrencisisin... Daha zamanın var. Ama ne kadar erken hedefini belirlersen o kadar iyi olur senin için. şu an bizim alanda çevre danışmanlık ve enerji sektörü dışında daha çok para kazandıran biryer yok. Lakin senin alan içinde neye yeteneğin var onu bilmen lazım. NEye daha meraklısın onu bilmen gerekiyor. Çünkü bizim biyologlar hâlâ lab zihniyetinden kurtulamadığı için hepsi de genetik, biyoteknoloji, biyokimya, mikrobioyloji istiyor.
Çevre danışmanlık ve enerjo sektörü ne ki?
Size de zahmet veriyorum
Başta kuşlar ve bitkiler olmak üzere çeşitli türlerin detaylı raporlarının yazılarak biyoçeşitlilik kapsamında özellikle enerji şirketlerinin alması gereken izinler kapsamında bu şirketlere danışmanlık yapan sektör. Bunun karşılığında da ciddi gelirler elde ederler. Yani ÇED sektörü. Mesela kuşlara ilgin varsa bu alana iyi bir hocayla kuşlar üzerine yüksek lisans yapıp Ornitolog olarak girebilirsin.
Yok ya maalesef
Acaba ilaç sektörüne mi gitsdm Bayerde filan çalışırım
Tıbbi sekreterlik
Onu istemiyorim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Geleceğini planlama heyecanını ve çalışma azmini çok takdir ediyorum. Hastane ortamında laboratuvar ve tanı süreçlerinde aktif rol almak istiyorsan Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji veya Tıbbi Biyokimya alanlarında yüksek lisans yapmak sana harika kapılar açacaktır. Biyoteknoloji ise daha çok ilaç ve tanı kiti geliştirme odaklıdır. Hedefini netleştirip kalbinin sesini dinlemelisin. Sen hangi alanda insanlara dokunmak istiyorsun? 🎓📚✨