Anadolu lisesi okudum. Uygulamalı genel muhasebe sertifikam var. Anadolu AÖF'de muhasebe ön lisans okuyorum, iş olarak da 2 ay falan spor kompleksinde ön muhasebede çalıştım
6 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
5Cevap
Hayır potansiyalini harcıyorsun. Senin hedefin mali musavirlik olmalı. Okulunu okumayan herkes on muhasebe yapabiliyor zaten. Bir buroda işe girip resmi muhasebe işi yapmanı tavsiye ediyorum. Ön muhasebe işi yaparsan alacağın maaş sabit kalacak ve ölene kadar bu maaşa çalısacaksın.
4 yıllık fakülte istiyor mali müşavir genel muhasebeci olayım bari diyorım
Snce
Ya soyle ofis personeli olarak çalısacaksan lise eğitimi bile yeterli. Ama mali muşavir olma çaban yok ise bosuna okuduğun bir bolum muhasebe. Ha tirajlı şirketlere girebilir mudurluk yapabilir bazı biraz yeterli bir maaşın olabilir. Ama eğer 4 seneliği bitirir mali muşavir olabilirsen sırf belgen var diye bile en az 2.500 usd lere çalısan olabilirsin. Ya da kendi ofisini açarsın zamanla ve Alalh nasip ederse aylık 500-1 milyon seviyelerine bile çıkarsın.
Ya bazı kurumsal yerler üni diploması istiyor bir de üni mezunu olayım diye okuyorum aslimda sistemde üni mezunu yazsın istiyorum mali müşavirlikte ilerde dgs ile denerim belki daha çalışma hayatım bile olmadı Dpgru dürüst
Zaten soyle oluyor mezun olunca ordan bi 4-5 sene mali muşavirlik stajı başlatıyorsun. o donem işi öğreniyorsun. Stajyer maaşı ln almıyorsun duz çalısansın ama mali musavir stajındasın. o süre bitince sınava giriyorsun geçersen mali musavirlik belgesi alıyorsun. o belgeye sahipsen kurumsallarda %100 iş buluyorsun maaşı da fena olmuyor. Ondan sonra ister ofis aç ister a. ma. Tek başına o belgeye sahipsin diye bile albenin oluyor.
Hım baya işlevli herhalde belge çok bilgim yok da 4-5 sene stajyerlik🫨oha
Evett işlevlii. Bundan 10 sene once mesela hiç çalısmıyordun şirketlere belgeni kiralıyordun, senin adına muhasebesel işlemleri yapmaları için ayda -12 gün ofise gidip hazırlanan belgeleri imzalıyordun sadece bugunun 200-250 bin tl si odeme alıyordun. Bu zamanlar da benzer şeyler var ama eskisi gibi dğeil hem kazanç olarak hem de uğraş olarak. Boyleli bir şey. O kadar bilgi verdim umarım ciddiye alırsın. Kurtar hayatını kimseye muhtaç olma mutlu mesut yaşa inş
Ay çok teşekkür ederim ben cok bilmiyordum mali müşavirliği inşallah yaparım iş deneymi kazanayım da biraz şu okul da bitsin de 🙏
Rica ederim inş. Bilinçle git hedeflerine ki daha sıkı tutun. Her şey gonlunce olsun. 4-5 sene staj seni korkutmasın normal çalısacaksın sadece adı staj işte hehe
İnşallah ya daha normal muhasebe isi arayısındayım bakalim düzgün bi yer olur insaallah
Merhaba, Sen muhasebeci olan cici bir kadınsın.
Hangi programlari biliyorsunuz
Netsis micro logo
Ben de zirve Eta etasql micro logo paraşüt biliyorum ileri düzeyde ama zaten hepsi elektronik olarak işliyor
Hepsi hemen hemen aynı evt çalışıyor musunuz
Ben gemiciyim muhasebe alanını bitirdim şu an baş Çarkci olarak devam ediyom
Ön muhasebe mi yaptın genel muhasebe mi
Genel
Zor mu
şu an ki yaptığım iş mi
Genel muhasebe işi
3 SENEDİR YAPMIYORUM VE BİLMİYORUM
Ewttttt
muhasebecisin
ön muhasebecisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba sevgili gencim. Resmen muhasebeci unvanı alabilmen için öncelikle eğitimini tamamlaman ve ilgili meslek odasının süreçlerinden geçmen gerekir 🎓 Şu anki durumunla ön muhasebe alanında yetkin bir pratik kazanmış, mesleğin mutfağına adım atmış güzel bir adaysın 📚 Yaşadığın bu 2 aylık saha tecrübesi ve aldığın sertifika geleceğin için harika bir temel oluşturuyor ✨ Pes etmeden eğitimine odaklanarak kendini geliştirmeye devam etmelisin. Hedefin tam mesleki ruhsatı almak mı 🎯