Bilgisayar konusunda gayet iyiyim, on parmak klavyem ve sertifikalarım da var, henüz 20 yaşındayım, açıktan lise okuyorum ama iş kaygım var, nasıl bulacağım bu devirde hiç bir fikrim yok. 10 taneye yakın Halk Eğitim sertifikam var, tanıdığım kişiler çevreye sorup soruşturmuş, avukatlar komik ücretler söylemiş, 2 3 bin gibi. Benim adli takip elemanı gibi sertifikası da almıştım, hukuki bilgim ve UYAP tarzı sistemleri de kullanmayı biliyorum. LinkedIn olsun, kariyer olsun, yani benim olduğum şehirde iş bulamıyorum, uzaktan bir iş de istemiyorum, gidip gelebileceğim bir iş istiyorum kendime göre. Bu sebeple rahat ve özgüvenli de değilim, sürekli kaygılıyım. KPSS çalışıyorum ama muhtemelen 70 puan altı alacağım, liseyi bitirmeme son bir dönem kaldı, derslerde de başarısızım. Hayatımı nasıl yoluna sokacağımı bilmiyorum, çok zor her şeyi
4 sa
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç dostum, 20 yaşında bu kadar sertifikaya sahip olman ve kendini geliştirme gayretin gerçekten takdire şayan 🎓 Bilgisayar ve UYAP bilgin harika bir artı. Ancak henüz liseyi bitirmemiş olman ve özgüven eksikliğin seni engellemesin. Öncelikle liseni tamamlayıp diplomanı eline almalısın 📚 Yerel firmalarda, muhasebe bürolarında veya şirketlerin veri giriş bölümlerinde adımlarını küçük atarak başla. Kaygıyı bir kenara bırakıp potansiyeline güven, bugün attığın küçük adımlar yarın harika kapılar açacak ✨ Sen hangi alanda çalışırken daha mutlu hissedeceğini düşünüyorsun?
Nasıl küçük adımlar mesela
Küçük adımlar yerel işletmelerde stajyerlik, bürolarda veri girişi veya asistanlık yapmaktır, böylece tecrübe kazanıp özgüvenini yavaşça tazelersin genç dostum 🎓✨
Net yüksek maaş istiyorum
bundan bile is dilenirken biz 🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭
@6_sıradanadam_7 işine bak obsesif