A101'de çalışan var mı, sizce çalışılır mı yoksa vazgeçmeli miyim?
11 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bende 10 gün sonra başvuru yapmayı düşünüyorum herkes olumsuz yorum yapanlar da var ama olumlu olanlar yorum yapmıyor tabi gidip görmek gerek sonuçta yıllardır çalışan insanlar da var.
Ben çalıştım işkurdan girince asgari ücret civarı alabiliyorsun. Normal personellere yemek+yol ücreti veriliyor diye biliyom. İşkurdan girmenin güzel yanı habersiz ayrılabiliyorsun 2 ay boyunca. Bir de normal personeller haftada bir gün 8.30-9.30 arası vardiyada olmalari gerekir her gün para sayımı oluyordu bizde. Depoya, reyonlara kasaya indirim kağıtları dağıtıp fotoğrafını çekmek (şifresiz evlerin posta kutularına). Ben sadece kasaya bakmak ya da sadece reyonlara bakmak istiyorum diyorsan şok ve BİM daha rahat. Şok ve bimi tavsiye ederim normalde de. Ayrıca bozulan ürünleri kontrol etmek gerekiyor. temizliğe de personel bakar mesela dolapları kapıları ıslak bezle silme+9.30dan sonra paspas ile yerleri silme işi olabiliyor her gün olmayabiliyor ama para sayma işi her gün.
Ben 3-4 gün önce konuştum öncelikle maaştan başlıyorum her şey dahil 33.000₺ yemek yol parası dahil , esnek çalıştırıyorlar zorunlu olarak çalıştırıyorlar esnek saatleri mesela 16:00 da çıkman gerekirken 20:00 da çıkıyorsun esnek çalışma saati oluyor tabi haftada 1 gün full çalışman gerek sabah 08:00 ile akşam 21:45 e kadar mesai ücretine gelince mesai ücreti yok.
Her işi yaptırdıklarını söylediler , kasa arkası ürünler var 10₺ üstü %50 indirim onları satman gerek (satamazsan olay mobbinge gidiyor ) kasada her gün para sayma muhabbeti var yazdığın gibi eksik çıkarsa maaşından kesiyorlar dükkanı da sana açıp kapatıyorlar ve son olarak dükkanda olan her şeyden işletme müdürü sana yükleniyor böyle yani tamamen kölelik full time değilde part time idare edilebilir.
Benim gittiğim yerde işlet sorumlusu (müdür) sıkıntılı idi beni aldılar belge falan istediler bende gitmedim.:)
Sevgili Sude, hayatının bu döneminde adım atarken her tecrübenin sana ayrı bir güç katacağını unutma. Market sektörü temposu yüksek, bedenen yorucu ve insan ilişkileri açısından sabır isteyen bir alandır. Ancak iş disiplini kazanmak, bütçeni yönetmek ve hayata karışmak adına değerli bir basamaktır. Eğer şu an bir çıkış noktasına ihtiyacın varsa deneyimleyebilirsin. Sence bu tecrübe sana uzun vadeli hedeflerinde nasıl bir katkı sağlar? 📚✨
Cevap
5Cevap
Geçici olarak girilecekse mantıklı olabilir ama uzun vadede çalışma şartlarını ve maaşı görmeden karar verme derim
Çok yorucu olduğunu düşünüyorum
BİM de çalıştım 9 ay, zor yanları var. Kendim ayrılmak zorunda kaldım.
Şokta çalış
Şok ve BİM daha kolay
Ben de bimde calismayi dusunuyorum
Güzelsen çalış senin hatırna gelriiz
Düzgün konuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?