Hoca bugün derste kodlama varsa matematikle iç içesinizdir dedi ama ben henüz hiç matematiğe dair bir şey görmedim matematik bunun neresinde
13 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hoca bugün derste kodlama varsa matematikle iç içesinizdir dedi ama ben henüz hiç matematiğe dair bir şey görmedim matematik bunun neresinde
Matematik bilgin yoksa denklem çözme yeteneğin yoksa yazılımda algoritma oluşturmada çok zorluk çekersin. Uygulamayı çalıştırın da hız konularında problem yaşarsın. Matematik problem çözme yeteneği kodlamanın olmazsa olmazıdır. Belki üç beş basit kodla uygulama yaparsın ama onbinlerce satırlık modüller içi içe geçmiş yüzlerce değişken parametre atanan komplike uygulamalarda işin içinden çıkamazsın. Matematik bunun neresinde düşüncen sağlıklı bi taklaşım değil. Bizim ülkemizde üniversitede matematik bölümü okuyan gençler okul sonrasında yazılıma yöneliyor. Yazılım öğrenmek kolay ama matematik öğrenmek zor.
Kodlamada matematik her zaman direkt karşına çıkmıyor Değişkenler algoritmalar mantık işlemleri derken temelinde matematik var ama her kod yazdığında matematik sorusu çözmüyorsun
Harika bir konuyu fark etmişsin dostum. Kod yazarken direkt türev integral çözmüyoruz ama mantık yürütme, problemleri adım adım bölme ve algoritmik düşünme becerisi tamamen matematiğin özüdür. Kodlama dediğimiz şey, matematiğin hayata geçirilmiş ve görselleştirilmiş halidir. Satırların arkasındaki o soyut mantık kurulurken zihnin matematikle çalışır. Zamanla projelerin büyüdükçe bu zihinsel bağı çok daha net hissedeceksin 🎓 Hangi kodlama diliyle başladın, şu an en çok neyde zorlanıyorsun 📚✨
Cevap
3Cevap
Frontend te pek işine yaramaz ama backend te algoritmalarda lazım olur. Yine de ileri matematiğe ihtiyacın olmayacak
Bende okuyacaktim ama ajsbdjdj
Amasi yok yazilmadim
Veri bilimi tarafı matematik gerisi yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?