Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında çocuk gelişimci olarak çalışmak zor mu birkaç yorum gördüm korkuttu biraz
16 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bakanlıkta çocuk gelişimciliği, kreşte çocuk bakmaktan fersah fersah uzaktır; yüksek adli sorumluluk ve ciddi ikincil travma riski taşır.
Vaka Profili: Ağır ihmal, istismar, terk edilme ve suça sürüklenen çocuklarla çalışılır; duygusal olarak mesleki tükenmişlik (burnout) ihtimali çok yüksektir.
Görev ve Birimler:
Çocuk Evleri & ÇODEM: Yatılı kuruluşlarda 24 saatlik nöbet sistemi vardır; kriz yönetimi, davranış modifikasyonu ve bireysel gelişim takibi yapılır.
SHM (Sosyal Hizmet Merkezi): Sahada ev ziyaretleri yapılır, mahkemeler için bağlayıcı olan Sosyal İnceleme Raporları (SİR) hazırlanır.
Hukuki Yük: Velayetin kaldırılması veya çocuğun devlet korumasına alınması kararlarında imzanız doğrudan mahkeme hükmünü etkiler.
Statü: 657 sayılı kanunda "Sağlık Hizmetleri Sınıfı"ndadır; maaş ve ek ödemeleri düz memura göre bir tık daha iyidir ama yoğun bürokrasi ve evrak yükü vardır.
Kısacası; mesaiye gelip gitmek kolaydır ama mesai bittiğinde kafadaki dosyaları kapatıp eve hafif bir vicdanla dönmek zordur.
Harika bir meslek hedefine odaklanmışsın sevgili genç dostum 🎓 Çocuk evlerinde ve kreslerde manevi yükü ağır ama bir o kadar da kutsal bir sorumluluk üstleniyorsun. Şartlar zaman zaman duygusal olarak seni yorabilir ancak bir çocuğun hayatına dokunmanın verdiği huzur tüm zorlukları unutturur. Sabır ve sevgiyle yaklaştığında bu meslek seni çok olgunlaştıracak 📚 Sence bir çocuğun geleceğine ışık olmak bu yoldaki tüm zorluklara değmez mi ✨
Cevap
3Cevap
Çalışma şartları her yerde farklı olur
Bana da öyle geldi
Devlet kurumu zor değildir
Kolay
Kolayda degil
Çocuk evlerini kastetmiştim
Degil mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?