Şöyle youtube videolarında vs kameramanlık yapmak istiyorum nasıl iş bulacağım. Her yerde üni ve deneyim arıyorlar
16 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şöyle youtube videolarında vs kameramanlık yapmak istiyorum nasıl iş bulacağım. Her yerde üni ve deneyim arıyorlar
İlla üniversite şart değil. Bu işte portföy ve pratik beceri çoğu zaman diplomadan daha çok konuşuyor. Kısa videolar çek, kurgu öğren, birkaç sağlam iş çıkarıp portföy oluştur. Sonra prodüksiyon şirketlerine, ajanslara ve içerik üreticilerine direkt ulaş. Deneyim yoksa da bir yerden başlayacaksın, kimse doğuştan deneyimli olmuyor.
Sevgili genç dostum, kameramanlıkta diplomasından ziyade yeteneğin, gözün ve tekniğin konuşur. Üniversite okumak sana çevre ve vizyon katar ama tek yol değildir. YouTube veya dijital sektörde en geçerli akçe, ortaya koyduğun işlerdir. Kendine harika bir portfolyo oluşturmalı, yeteneğini gösteren kısa çekimlerle kurgular yapmalısın. Kendi kanalını açıp içerik üretmek bile sana o aradığın kapıları açabilir. Unutma, pratik teoriyi her zaman taçlandırır. Söyle bakalım, ilk çekim projen ne olacak? 📚🎥✨
Cevap
3Cevap
Hiç alakası yok beni okumadan da kameramanlık yapabilirsin fotoğrafçının yanında çalışırsın biraz ondan sonra işi öğrendikten sonra kameramansın zaten
Fotoğrafçılar almıyor ya
Valla kime gitsem yok dediler
Hayirlisi olsun ne güzel. Bende böyle belgesel veya YouTube kamera isinde olmak istiyorum. İnan maasnda değilim yapmak istediğim bir iş. Ama heryer de bir sürü şey diyorlar almıyorlar.
Ya hayır ben kendim kamera önünde olmak istemiyorum. Ben başkalarını cekebilirim. Şimdi gidip manzara videosu fotosu çeksem ne olur. Bir kisiye veya sirkete bağlı çalışsam daha iyi olur tabi
Ne dugunu ya skjjdjd ben sanatsal şeylerden bahsediyorum ksjsjjs
Tamam da sanatsal şeyleri çekebilmen için önce bazı bilgilere hakim olman gerekmiyor mu bu bilgileri nerede bulabilirsin bu bilgilerin kaynağını nereden ulaşabilirsin tabii ki bir fotoğrafçı bir kameramanın yanında başlayarak bu da en basit nasıl olur mahalle fotoğrafçısı düğün çeken işte bu gibi şeylerle başlayabilirsin daha sonra istediğini yap yine doğayı çek sanatsal şeyler çek ama bunları çekebilmen için adamlar seni sıfırdan almıyor nerede öğreneceksin buralarda öğreneceksin
Düğün gibi ortamları sevmiyorum ya. Uffff
Bak işte düğün gibi ortamları birazcık seveceksin yani kamerayanın açılarını örene kadar fotoğrafın acılarını öğrene kadar adam sana bir şirkete iş diye gittiğinde bu bu açıyı bana yakalar mısın dediğinde o açıyı yakalayabilmen için birazcık çıraklık yapman gerekiyor en basit çıraklık yapabileceğin yerde mahalle fotoğrafçıları düğün çeken işte nişan çeken böyle bunlarda çok rahat öğrenirsin
Hayır.
Yooo
Sart tabii
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?