27 yaşından sonra disiplinli bir şekilde kendi kendime İngilizce öğrenmek için nasıl bir yol haritası izlemeliyim?

Merhaba, 27 yaşındayım ama İngilizce bilmemek beni çok rahatsız ediyor. Daha önce İngilizce öğrenmek için girişimlerim oldu. Kendi kendime öğrenmeyi denedim ama bu konuda disiplinli olmakta da çok zorluk çekiyorum. Yeniden İzmir'de bir dil okuluna yazıldım. İlkokul ve ortaokulu, lisenin yarısını devlet okulunda okudum. Üniversitede hazırlık da okumadım. Dil okulları çok pahalı olmasına rağmen nedense tam verim alacakmışım gibi gelmiyor. Kendim İngilizce podcast dinliyorum. İngilizce altyazılı dizi, çizgi film de izliyorum. İngilizce müzik dinliyorum. Kelime çalışıyorum ama bir süre sonra kelime çalışmak da sıkıyor gibi, öğrensem de unutuyorum. Konuşma esnasında tam aklıma gelmiyor. Kısır döngünün içinden çıkmak istiyorum. YouTube ve Instagram gibi sosyal medya platformlarından da ilgili İngilizce arada kanallarını izliyorum. Bu konuda nasıl disiplinli olabilirim, olabildiğince kendimi maruz bırakmaya çalışıyorum. Daha önce Avrupa gibi İngilizce konuşabileceğim seyahatlerim olması ne yazık ki. Üniversitede Türkçe bölümümden dolayı eğitim aldım. Bu konuda kendi kendime konuşmayı denemekten başka ne yapmayı önerirsiniz? Çalışan biri olduğum için günlerim genelde çok yoğun geçiyor. Gündüz çalışıyorum, spora gidiyorum. Akşam yorgun çalışmaya üşeniyorum :( Kaynak kitaplarım da var ama bir süre sonra rafa kalkıyor bu konu gerçekten beni yetersiz hissettiriyor ve özgüvenimi kırıyor taktik verin dostlarım

ÖZEL DERS İNGİLİZCE HOCASI AYARLA
İNGİLİZCE KONUŞABİLECEĞİN BİR SEYAHATE ÇIK
AĞLAYARAK GRAMER VE KELİME ÇALIŞ
DİL OKULUNA MECBUREN DEVAM BAŞKA ÇARE YOK
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
27 yaşından sonra disiplinli bir şekilde kendi kendime İngilizce öğrenmek için nasıl bir yol haritası izlemeliyim?