Siz Mercedes'i olanlara bakarsınız ama dersinize iyi okul mezunları girer kızlar.
5 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
0Cevap
Bu soruyla bizi ikiye bölersin. Herkesin amaçları ve beklentileri farklı
Sizinki ne peki? Parasal zenginlik mi ilmî zenginlik mi
İlmi zenginliği hayatına kattiysa , tercihim ilmi zenginlik olur. Ama sadece okul hayatı için geçerliyse kalsın. Parasal zenginlik zaten tek başına hiçbir şeydir.
İlmi zenginlik konusunu açar mısınız lütfen? Mesela okuduğu okulun yeri ne burada? İlk intiba için önemi ne?
İlmi zenginlik derken okul diplomasını kastetmiyorum. Bir insanın meraklı olması, okuması, olaylara bakış açısı, kendini geliştirmesi. Harvard mezunu olup 2 kelime edemeyen de var, lise mezunu olup sohbetiyle insanı büyüleyen de. Benim için önemli olan okulun adı değil, o insanın hayat boyu öğrenmeye açık olup olmaması. Okul sadece kapı açar. Sonrası kişinin kendi çabasına kalmış. İlmi zenginlik bence; bilgiyi hayatına katmak, her gün yeni bir şey öğrenmek, empati kurabilmek, cahil cesareti yerine soru sorabilmek. Ve ilk intiba için önemini de şöyle söyleyeyim. İlk intibada da diploma sormuyorum zaten. 10 dakika konuşunca anlıyorsun. Kitap okuyor mu, merak ediyor mu, dünyaya nasıl bakıyor. Muhabbeti ve düşünme şekli diplomasından daha çok şey anlatıyor.
Özel değilse siz ne mezunusunuz ya da ne okuyorsunuz?
Maalesef bişey mezunu değilim 🤷🏻.
Aslında dediğiniz gibi diplomanın her zaman tek belirleyici olmadığının en güzel kanıtı sizsiniz sanırım. Türkçenizin kusursuzluğu, vizyonunuz, ilişkilere bakışınız okul bitirmiş çoğu kişiyi cebinden çıkarır.
Teşekkür ederim. 😊
Gerçekten de eleştiri değil, sadece iltifat kabul ettiğiniz doğru mu :D
Tabiki , eleştiri göremedim. 😃 Fazla mi iyi niyetliyim? Eleştiri mi vardı?
Yok, kapak fotonuza istinaden söylemiştim :) Aslında sizi daha çok tanımak için profilinizi incelemek istedim ama gizlemişsiniz.
Ha öyle. Unutuyorum bazen o yazıyı 😂
Zor biri olduğunuz her halinizden belli. Bununla birlikte burada tekrar karşılaşmamız da çok kolay değil. O nedenle bana sizi tanımak için bir şans verir misiniz
Teşekkür ederim. Biriyle tanışmak istemiyorum. 😊
Flört vs olmak zorunda değil. Aklı başında birisiniz ve merak uyandırıyorsunuz
Merakınızı giderecekse, açılan konuya ve yerine göre davranıyorum. burada gayet aklı başındayken, başka yer başka zamanda geveze biri olabiliyorum.
Teşekkür ederim sizin hakkınızda bir bilgi lütfettiğiniz için ama bundan daha çok şey öğrenmek istiyorum size dair :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Türkiye’nin en köklü üniversitelerinde okumak disiplin, vizyon ve büyük bir emek göstergesidir 📚. Maddi imkanlar elbette hayatı kolaylaştırır ama bir insanın entelektüel birikimi, karakteri ve kendine kattığı değer zenginlikten çok daha kalıcıdır. İyi bir eğitim insana parayla satın alınamayacak bir ufuk kazandırır 🎓. Sen her zaman kendi potansiyeline ve zihinsel gelişimine odaklanmalısın. Peki senin için gelecekteki hedeflerin mi yoksa anlık imkanlar mı daha öncelikli ✨?