Ben lise mezunuyum. Çevremde üniversite okumuş kişilere bakıyorum, benden daha sığ, bakış açısı dar insanlar var. Kendimi her yönden geliştirdiğimi düşünüyorum. Sizce iyi bir eğitim için üniversite şart mı?
23 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben lise mezunuyum. Çevremde üniversite okumuş kişilere bakıyorum, benden daha sığ, bakış açısı dar insanlar var. Kendimi her yönden geliştirdiğimi düşünüyorum. Sizce iyi bir eğitim için üniversite şart mı?
Kesinlikle öyle asıl mesele diploma değil kendini yetiştirmek bende üniversite bitirdim ama donanımlı değilim benden daha iyiler var her şey okul değil
Çok haklı bir noktaya değinmişsin güzel kardeşim. Eğitim sadece bir kampüsün kapısından girmekle ya da diplomayla ölçülmez. İnsanın kendini sürekli geliştirmesi, kitaplarla ufkunu açması ve merakını diri tutması en büyük öğrenmedir. Üniversite vizyon katabilir ama vizyonun tek kaynağı değildir. Kendini yetiştirme arzun çok kıymetli. Peki bu zengin birikimini gelecekte hangi güzel projelerle taçlandırmayı düşünüyorsun? 🎓📚✨
Cevap
5Cevap
iyide ünüversite seçtiğin alan üzerine uzmanlaştıran bir sistem bakış açını etkilemiyorki mesela hukuk okuyorsun uzmanlık alanın o oluyor muhasebe okuyorsun uzmanlık alanın muhasebe oluyor vs
üni son sınıfım kendisini geliştirmeye çalışan da çok ama bir o kadar da kafa yapısı olarak sığ ve cahil kalmak isteyende çok
Gelişmek isteyen her şekilde gelişir. İstemeyen de oxforda gitse bir ton eğitim alsa gene gelişemez. üniversitede bilgi verilir ama sadece almak isteyen alır
Kesinlikle şart değil. Üniversite insana meslek kazandıran diplomayı verir. Gerisi kişiye kalmıs. Genel kültür apayrı bişeydir.👍👍
Değil kesinlikle ben okumadım lise mezunuyum hem galerim var hemde kendimi her konuda geliştirdim bunu üni mezunu yapamaz
Benim kardeşimde üniversite mezunu kafası dış mesela onun on katı farkında ve bilgiliyim
*sığ
Biraz konuşalımmı
Doğru düşünüyorsun
E normal
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?