Nisan ayında HMGS sınavını geçtim ama o zamandan beri hiç çalışmadım, bilgilerim uçtu. 6 Eylül gibi başlasam kazanabilir miyim? Sınav aralıkta olur yine sanırım
9 sa
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Nisan ayında HMGS sınavını geçtim ama o zamandan beri hiç çalışmadım, bilgilerim uçtu. 6 Eylül gibi başlasam kazanabilir miyim? Sınav aralıkta olur yine sanırım
Cevap
6Cevap
3 Ay çok uzun bir süre. Bilgiler uçmaz sadece toz altında kalır. Siz hiç bilmeyen biri gibi olamazsınız. Sadece o toza üfleyeceksiniz. Bence bir yapay zeka programına boş zamanlarınızı belirterek günlük hangi disiplinle çalşabileceğinizi söyleyerek bir program çıkartın. Sıkı bir program olsun. Günlük kalkış saatinizden spor saatinize kadar planlayın. 3 ay aşırı uzun bir zaman her şey için. Yaparsınız!
Aslında hmgs calısırken güzel calısmıstım 6 ay gibi zaman vardı şimdi 3 ay kalınca strese girdim
Öncelikle hiçbir şeyin dünyanın sonu olmadığını aklında tut. Sen çalışmaktan sorumlusun. Yani sınavdan sonra kendine şunu sorduğun zaman vicdanın rahat etmeli: "gücüm yettiği kadar çalıştım mı?" cevabın evet ise sonucun bir önemi yoktur. Sonuç odaklı yaşayanlar süreçten keyif alamazlar. Mesleğinizi seviyorsanız o süreç size bir şey kazandıracak demektir. Sonuç ise çoğu zaman pamuk ipliğine bağlıdır. kimi zaman bir trafik sıkışması sizin üç aylık emeğinizi çöp edebilir, bir evrakın evde unutulması, sınav esnasında başınızın dönmesi. Kaydırma yapmanız. Ama süreç öyle mi? Süreç çilesine rağmen keyif alınan bir şey olunca sonuç önemsizleşir. Sonuç önemsizleşince stres de azalır. Kazanımlarınız sadece sınavın sonucu olamaz.
Çok haklısınız ben elimden geleni yaptım diyeyim olur olmaz Allaha kalır. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz içimi rahatlattı
Olur hocam neden olmasın biraz odaklanman gerek sadexe
Yetişir bence hukuk dersleri kısa bir tekrara bakar gerisi için de üç ay yeterli bir süre ama sıkı çalışmayla
Yaparsın kanki ya.. ama hakim olmadan önce benım kaza davam var bakar mısın?
Hukuk okumuş kızsın, ezber yapmak zor olmamalı mfkfmrm
Sağ ol tek şey ezber zaten öyle olsa hafızlar Türkiye birincisi olurdu
Denemezsen yetismeyecek, denemekten zarar gelmez
Dene sansini
Nissan ile yetişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir temel üzerine oturacaksın demektir 🎓 Nisan ayında HMGS’yi geçtiysen altyapın zaten sağlam, bilgiler sadece biraz tozlandı. 3 ay yoğun ve disiplinli bir tempoyla hakimlik sınavı için gayet yeterli bir süre. Temel hukuk derslerinin üzerinden çıkmış sorular ve mevzuat odaklı hızlı bir tekrarla geçersen o bilgiler hemen yüzeye çıkar. Sınavın aralık ayında yapılması bekleniyor, yani zaman yönetimin çok ideal. Günlük soru çözümlerini aksatmadan planlı ilerlersen bu iş olur 📚 Kendine güvenip masaya oturmaya hazır mısın? ✨