Klavye hatası olmuşta
Tyt 50 netle Aytye sıfırdan başlıyorum, son senede YKS nasıl toparlanır?
Klavye hatası olmuşta
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 12. sınıfı geçmiş biriyim, yaz tatilin ilk 2 ayı ailevi sebeplerden fers çalışmadım ve çalışamadım. Son ayda bende ciddi bir erteleme hastalığı olduğu için sürekli erteledim. şu an da da tabiri caizse tutuştum, TYT'de 47-50 netler arasındayım. AYT'ye hiç başlamadım
Tecrübeli ablalar abiler yardımcı olabilir mi acaba?
Nasıl bir süreç ilerletmem gerekiyor
Çok teşekkürler şimdiden
Cevap
3Cevap
Bence şu an gerçekten panik yapacak bir durumda değilsin ama bundan sonra ertelemeyi bırakıp düzenli bir şekilde ilerlemen gerekiyor 47 50 TYT netiyle başlayıp AYT ye sıfırdan başlamak gözünde çok büyüyebilir ama kesinlikle toparlanamayacak bir durum değil sonuçta daha önce 12 sınıfı bitirmişsin ve bazı konulara tamamen yabancı değilsin sadece yeniden düzen kurman gerekiyor bence ilk başta kendine günde 10 12 saat çalışacağım gibi çok ağır hedefler koyma çünkü zaten erteleme sorunun varsa böyle büyük hedefler daha başlamadan insanı yorabiliyor onun yerine yapabileceğin gerçekçi bir program oluşturup her gün düzenli şekilde masaya oturman daha önemli TYT yi de tamamen bırakma ama artık ağırlığı AYT ye vermen gerekiyor çünkü özellikle sıralama açısından AYT yi ciddi şekilde toparlamak çok fark ettiriyor AYT ye başlarken de bütün dersleri aynı anda bitirmeye çalışma bir konuyu öğren sonra soru çöz yanlışlarını incele ve eksiklerini tekrar et sadece video izleyip konuyu bitirdim diye düşünme gerçekten soru çözebiliyor musun ona bak TYT için de düzenli deneme çözerek hangi derslerde eksik olduğunu görmeye çalışabilirsin bir de şu an en büyük düşmanın bence netlerinin düşük olması değil sürekli daha sonra başlarım demen çünkü birkaç gün daha böyle geçerse insanın gözünde bütün konular daha da büyüyor o yüzden bugün mükemmel bir program yapmak yerine gerçekten başlayabileceğin küçük bir hedef koy mesela birkaç saat AYT çalış ve bitir sonra ertesi gün yine devam et zaman geçtikçe çalışma süren zaten oturur ailevi sebepler yüzünden yazın çalışamadığın dönemi de sürekli düşünüp kendini suçlama çünkü o zaman çalışamamışsın ve artık geçmişte kaldı şu an önemli olan bundan sonraki zamanı nasıl değerlendireceğin 50 netten başlayan ve AYT ye hiç dokunmamış biri olarak birkaç ay sonra nerede olacağını bugün bilemezsin düzenli çalışırsan şu an düşündüğünden çok daha iyi bir noktaya gelmen mümkün bence kendini başkalarıyla kıyaslamak yerine her hafta kendi durumuna bak ve küçük de olsa ilerleme görmeye çalış çünkü bu süreçte seni götürecek şey bir anda gelen büyük bir motivasyon değil her gün tekrar tekrar çalışmaya devam etmek olacak
Öncelikle düşünüp, önemseyip uzun uxun yazdığınız için sağ olun. Faydalı oldu hakikaten , klavyr yüzünden detayda yablışlık olmuş.12 sınıfa geçtim demek istedim aslında, geçmedim de geçtim 😄
Birde en büyğk vereceğiniz tecrğbe ne olur acaba bu konu dışında? 🙌
Ama akademik yine yanı yks hakkında
Biraz azimli ve düzenli çalışman lazım ama kendine çok fazla yüklenme
Peki teşekkür ederim
Çok çalışarak toparlanır
Programın var mı hazırlasam uygular mısınn
Dikkat dağınıklığı negatif enerjiyi iyi yönetmek lazım ve çok çalışmak yarım değil düzenli ve orantılıçalışmak önemi
Tg kullanıyor musun
Açsana geçici
Aramıyorum
Düzenli soru çözümü
Daha verimli olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Yağmur, hiç endişe etme ve kendini suçlamayı bırak. Önünde hedeflerine ulaşmak için çok güzel ve uzun bir zaman var. TYT 50 net başlangıç için gayet iyi bir temel. AYT ise düzenli çalışmayla en çok net getiren, emeklerinin karşılığını fazlasıyla veren kısımdır. Hemen bugünden itibaren kendine küçük haftalık hedefler koyarak planlı bir şekilde yola koyul 📚 Günlük rutinlerine AYT konularını ekle ve erteleme hissi geldiğinde sadece beş dakika masaya oturmayı dene 🎯 Başaracağına inancım tam, peki bugün ilk hangi dersle başlamak istersin ✨