Merhaba. Tarih bölümünden yüksek bir ortalama ile mezun oldum. İzmir ili için özellikle formasyonsuz alım yapan dershane etüt merkezi vs var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
12 sa
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
5Cevap
Öğretmenlik için formasyon olması gerekiyor diye biliyorum
Git bi konuş birçoğu böyle çalışıyor zaten. Lakin fazla ücret vermezler.. Atanmaya odaklan derim.
Atanmak çok daha zor bence artık
Haklısınız
sanmıyorum öğretmenlik formasynu almadan seni çalıştırmaları hata
Evet hata kabul ediyorum
hata dediğim şu yapılamaz :d yani mevzuata aykırı bende mali müşavirim bir muhasebe öğretmeninden daha fazla muhasebe biliyorum lakin öğretmenlik formasyonum yok ise olmaz
Evet yapılamaz katılıyorum
İzmir'de misin sende
Evet
şimdi bende baktım bende başvuruu yaptım ama snamıyorum talep olacağını bende İzmir'de yasıyorum bu arada
Neye başvuru yaptınız anlamadım ki
Ücretli öğretmenlik benim bölümde formasyon istemiyormuş
Ücretli öğretmenlik kimse için formasyon isteyen bi şey değil
Bilgim yok başvurdım
Kesinlikle vardır. Bben mat iyi olduğu için başka bölümden olsam bile calismismtim
Nasıl anlamadım
Formasyon şart.
Müfettiş gelirse senin ve eğitim kurumunun başına dert açılır.
Anladım teşekkür ederim
En kısa sürede almaya çalışın sizin için kolaylık sağlar.
Haklısınız teşekkürler
Osmanlıcan nasıl senin?
Gayet iyi 4 sene boyunca gördüm son 2 sene seçmeliydi belge okuyorduk
Onu daha da geliştir. Gün gelecek çok kıymetli olacak Osmanlıca bilmen. Ayrıca tapu; mahkeme vb gibi yerlere başvuru yap. Bilir kişi olmak için. Osmanlıca belgeleri okuyacak birileri lazım oluyor buralarda
Sanırım bunlar kpss ile alıyorlar doğru mudur? İnsanlar AI ye güveniyor ancak yanlış çeviriyor...
Ayrıca bilir kişi durumunu biraz açıklayabilir misiniz?
Ponçik Buralar ha başvuru yap sen KPSS falan sormuyorlar sana git Osman Hoca bildiğini Osmanlıca Bilen birisine İhtiyaç olursa yardımcı olabileceğini söyle mahkemeye ve tapuya
.. Osmanlıca bildiğini*...
Ya bi şeyi çeviremezsem de rezil olmam mı hahahaha
Ayrıca turizm şirketlerinde çalışmayı da düşün bence. Geçen sene Karadeniz turuna gittiğimde tur rehberi İstanbul Üniversitesi Tarih mezunuydu mesela
Hayır böyle düşünme Sen İnsansın bildiğin de olacak bilmediğin de olacak
Aslında rehberlerin okuması gereken bölüm ayrı... aklımda olsun teşekkürler. E direkt bu devlet daireleri ile iletişime mi geçmem gerek yani? Garip değil mi ve sizin bu konuda nasıl bilginiz var
Ponçik Sen dediğim gibi oralara git bir dolaş En azından bir sor bir şey kaybetmezsin
Aynı zamanda İzmir'de Konak taraflarında Bildiğim kadarıyla da tercüme büroları olacak o tercüme bürolarında da uğra Osmanlıca bildiğini belge okuyabildiğini söyle sen en azından git bir dolaş
Vallahi çok teşekkür ederim
Sen dediklerimi yap bana da yaz sonucu olur mu
İnşallah
Mezuniyetin neresi senin
Dokuz eylül
Hep İzmir'deydin yani
Evet
Arapçan var mı senin
Maalesef hayır
Bence öğren
Altyapın var zaten
Kolay olur senin için
Öyle de artık para kazanmak da istiyorum kendi bilgimi kullanıp geliştirebileceğim şeyler istiyorum gerçekten ve dediğiniz yerler kpss ile alıyor diye biliyorum nasıl bir kuruma gidip ihtiyaç var mı diye sorabilirim ki.. önceden sorarak işe girmiştim, herhangi bir işe, ancak bu dedikleriniz farklı
Daha önce ne işine girmiştin sen peki
Kurumsal bi yerde satış danışmanlığı. Okulla beraber bir süre yürüttüm
En azından sana iş hayatı insan ilişkileri vb anlamında bir şeyler katmıştır ponçik. Sen kapalı mısın?
Hayır da ne alaka ve samimi yaklaşım ne mana şurda düzgünce konuşuyoruz ya
Kötü bir şey demedim ben sana
Çirkinleşme !
Herkesle samimi olamazsınız bu sadece bir uyarıydı çirkinlikle ilgisi yok
Düpedüz çirkinlik
Ben sana kötü bir şey demedim
O zaman çirkinleşme!
Sizinkisi de gereksiz samimiyet derim o zaman ve bundan rahatsız olmam da normaldir hakkımdır
Kibirine sokayım
Uzatma xektir gittt
Sen uzatma çirkin şey bak çirkinleşmek nasılmış
Damarıma basmayacaktin
Ne zaman mezunsun olur askında ben de kursta calısıyorum
Haziran sonunda mezun oldum
Matematik mezunuyum ben de sorun varsa ulaşabilirsin hocam
Formasyonsuz musunuz peki
Evett
Nasıl buldunuz acaba işi hangi şehirdesiniz şartlarda formasyon yok muydu...
Müsait değilim de hocam siz bi yazın bana müsait zamanda uzunca anlatırım Cv falan
Teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili gencim harika bir başarıyla mezun olmuşsun tebrik ederim. Özel öğretim kurumlarında yani dershane ve etüt merkezlerinde derslere girebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı gereği pedagojik formasyon şartı aranıyor. Ancak bazı kurumlar formasyon sürecin devam ederken veya asistan öğretmen statüsünde değerlendirmek üzere kapılarını açabiliyor. İzmir’deki kurumlara bizzat gidip enerjini ve vizyonunu sunmanı öneririm. Potansiyeline inan ve adımlarını cesaretle at, ders anlatma heyecanını şimdiden hissediyor musun? 🎓📚✨