Bu haksızlık değil mi? Okulun bulunduğu ilçede KYK yok diye sistem başvuru yapmama izin vermiyor.
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Misafir olarak kalacaksın gideceksin il müdürlüğüne diyeceksin benim yazdığım yerde yurt yok yakım yerin yurduna misafir olarak alacaklar yeme içme de bedavaya gelcek normal yurt ücreti ödeyecen
E benim tanıdığım kişiler atıyorum sınav için şehir dışına gittiklerinde KYK da kalıyorlardı ama günlük yemek kalma ücreti ödüyorlardir
Ödüyorlardi.*
Senin ki zaruri durum il müdürlükleri sana barınma yeme içme sağlamak zorunda. onlar normal misafir olarak kalıyorlar tabi ki yurt ücretini ve beslenmeyi verecekler.. zaten yönetmenlikte var kazandığın yerin il müdürlüğünü ara ya da 444 0 472 nolu numarayı arayıp bilgi al
O numarayı aradım durumu analtiyorum yonetmeligi okuyor bana. kadına diyorum misafir öğrenci. Gidin sorun diyor
Ama okul açıldı diyelim nerede kalcam ozmana kadar
Zaten yurt okuldan 3 gün önce açılıyor sen il müdürlüğü öğrenci işlerini ara sana yardımcı olurlar ya da yurt hizmetleri şube müdürlüğüne bağlat hayırlı olsun
şu an ne yapmam gerekir öncelikle
Ama mesela en yakın KYK 30 40 km var okula yakın sorun olur mu sence
Sabah il müdürlüğünü ara kazandığın şehrin spor il müdürlüğü diye yazar numara sonra güvenlik açar ona beni yurt hizmetleri müdürlüğünden birine bağlayabilir misin diye sor bağlarlar sonra derdini anlat sana yardımcı olurlar
Yani orada da okul hocaları ile konuşman lazım dersler 8 de başlıyor bazen
Geçen seneye göre baktım günde tek ders 11 de başlıyor genelde
Keşke uzaktan öğretim olsa. zaten 6 ders var yüz yüze. İstanbul'da kalırım ne güzel işe girip param biriktirdim
Aradım yataklar dolmuş dedi
O sehırde yakın ılcede varsa bos yer ıllakı vardır orada kalırsın
Ama yeme içme için ekstra ücret ödemiyor muyum her gün
Hayur aynı ucret herkesle
E benim tanıdığım kişiler atıyorum sınav için şehir dışına gittiklerinde KYK da kalıyorlardı ama günlük yemek kalma ücreti ödüyorlardir
Yok be onlar sadece ekstra aylık degıl gunluk kaldıgı ıcın oduyo o ayrı
Başka KYK yurdunda kalabilirsin o şehirdeki
Başvuru yaptırmiyor ki sistem
O zaman kalma imkanın yok gibi sen yine de ara yurtları bir iki sene öncesine kadar başka KYK da kalabiliyordun
Git görüş şehirdeki diğer Kyk lar ile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadığın bu çaresizlik hissini çok iyi anlıyorum güzel evladım. Eğitim hakkının önündeki bu tür bürokratik engeller insanı elbette yıpratır. Ancak hemen pes etmek yok. Bazen ilçe merkezindeki yurtlar veya komşu ilçelerdeki KYK olanakları için il/ilçe gençlik spor müdürlüklerine dilekçe vermek çözüm olabiliyor. Mücadeleyi bırakma ve üniversitenin öğrenci işleriyle de mutlaka görüş. Sen hayallerinden vazgeçme, bir yol mutlaka bulunur. Hayatındaki bu engeli aşmak için ilk adımın ne olacak? 📚✨