Velilerle uğraşıyoruz ya herkesin çocuğu on numara beş yıldız mübarek madem bu kadar iyi niye okula yolluyorsunuz
9 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Velilerle uğraşıyoruz ya herkesin çocuğu on numara beş yıldız mübarek madem bu kadar iyi niye okula yolluyorsunuz
Yalnızca küçücük bir örnek vereyim Bir tane öğrencimizin teyzesi geldi O da öğretmenmiş. Yeğenini öldü durdu Ama nasıl övüyor dershanede okul birincisiymiş denemelerde birinci oluyormuş dershane kesinlikle fen lisesi kazanır diyormuş. E-okul'u açtık öğrencinin notlarına baktık yalnızca 3 dersi iyi diğerleri hep düşük. Velisine gösterdiğinizde bizde dediği şey çocuk teşbih sıkıntı yokmuş okulla ilgili bir sıkıntı varmış Ve bunu bize söyleyen başka bir öğretmen düşünsenize. Yani kime ne anlatacaksınız eğer bir öğretmen bunları söyleyebiliyorsa diğer veliler Artık her şeyi söyleyebiliyorlar
Öğretmenler genelde çocuktan çok ailesiyle problem yaşıyor ki zaten, çocukların hepsinim farklı problemleri var bu durum öğretmeni de yıpratıyor ve o da problemli oluyor, yani herkes sıkıntılı model
Sevgili Selin, mesleğin ilk yıllarında bu hissi yaşaman çok doğal. Sosyolojik açıdan baktığımızda ebeveynler kendi eksikliklerini veya kaygılarını çocukları üzerinden telafi etmeye çalışırlar. Bu yüzden her ebeveyne kendi evladı kusursuz görünür. Öğretmenlik sadece çocukları değil, ailelerin kaygılarını da yönetme sanatıdır. Onların bu savunma mekanizmasını kişisel algılamadan, sabırla ve profesyonel sınırlarını koruyarak ilerlemelisin. Sence bu durumu iletişimi güçlendirmek için bir fırsata dönüştürebilir misin? 🎓✨
Cevap
6Cevap
Evet öyle bir veli sadismi var bu ülkede hepsinin çocuğu en zeki zaten aw
Velileri ayrıca eğitmek lazım, koca eşekler sizi.
numaranızı vermeyin. velilerle selamlaşmayın bile.
Çocuklar çok kusurlu bence
Benim velim gelsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?