Sevgilimle aynı üniversitede okumak için yatay geçiş yapmaya değer mi, siz olsanız ne yapardınız?

Sevgilimle 2 senedir tanışıyoruz ve geçen yaz çıkmaya başladık ben üniversite sınavına çalışmaya başlayınca o da çalışmaya başladı ve bu hayalle asıldık derslere 1 sene içerisinde sadece 2 kere buluşabildik daha sonra aynı üniversitede okuma hayali ile devam ettik annem ilk başta olur dedi ta ki sonuçlar açıklanana kadar
Böyle bir ihtimal vermemiştim dedi yani aynı yerleri kazanabileceğimizin ihtimalini tercihlerimize kadar karıştı sevgilimin bile daha sonra sonuçlar açıklandı aramızdaki mesafe 2,5 saat görüşmeye bir mani yok tabii ki ama o öğrenci ben öğrenciyim bu sadece ayda 1 olur ve bir de biz sınava çalışırken bile 2 günde 1 konuşurduk yarım saat sadece çünkü bir hedefimiz vardı bunu kontrol edebiliyorduk bunu üniversitede de saygı çerçevesinde yapabileceğimize inandığımız için aynı üniversite istiyorduk şimdi ise ocak ayında yatay geçiş olacak garanti bir geçişi var ben de yanıma gel beraber okuyalım notlarımızı yükseltelim Ağustos ayında yatay geçiş yapar istediğimiz üniversiteye gideriz dedim o da bunu istiyor zaten yeterince uzakta kaldık şimdi beraber okumak için bu planı yapıcaz açıkçası annemin üniversite konusunda değişiklik yapacağımdan haberi olur ama sevgilimle beraber okuyacağımdan haberi olmaz bir de sevgilim öyle beni rahatsız edecek bir şeyini görmedim ben istemediğim sürece yapmayan bir insan aramızda da öyle abuk subuk bir ilişki yok sade ilişki yani demek istediğim anı biriktirmek biz dolu dolu yaşamak istiyoruz
Sizin düşünceniz ne bu konuda siz olsanız ne yapardınız?
Sevgilimle aynı üniversitede okumak için yatay geçiş yapmaya değer mi, siz olsanız ne yapardınız?