BİM’den nasıl ayrılmalıyım, ne bahane etmeliyim?

Kızlar ben yaklaşık 1 aydır BİM’de çalışıyorum. Aslında işe girerken uzun süre devam edeceğimi düşünerek girmedim sezonluk ama tabii ki sadece açıktan okuyorum diyerek girdim ve aldılar. Ben de evde sıkıldığım için biraz çalışmayı denemek istedim zaten 22 yaşındayım ve ünim devam ediyor para kazanmam gerekli. İlk başta “alışırım, zaten kalıcı değilim” diye düşündüm ama çalıştıkça bu işin bana göre olmadığını fark ettim. Özellikle mağaza yardımcısı aptal* kadının tavırları beni çok yıprattı. Her yaptığınız şeyin beğenilmediğini, sürekli laf edildiğini ve eleştirildiğini düzgün bir üslupla yaklaşılmadığını hissedip yaşasınız emin olun hak verirsiniz. Ulan kadın bana ömür törpüsü falan dedi daha birinci haftamdı neymiş bir şeyi yanlış yere koymuşum hatırlamıyorum bile o kadar eften püften bir şeydi şaştım kaldım. Bakın ben herkes bana çok tatlı dilli davransın demiyorum, iş yerinde gerektiğinde uyarı yapılmasını da normal karşılıyorum ki normalde ben de çok tahammüllü tatlı dilli bir kız değilim ama orada her müşteriye herkese büyüğüme küçüğüme nasıl davrandığımı duruşumun güzelliğini herkes izleyebilir kameradan. İlk gittiğim şubede de yaklaşık bir hafta çalıştım ve orada kendimi daha rahat hissettim. Burada ise her gün giderken moralim düşüyor. Ben de zaten nasıl hissediyorsam dışarıya yansıtan biriyim, moralim bozuksa ister istemez tavrıma yansıyor. Açıkçası paraya aşırı ihtiyacım olduğu için çalışmıyorum. Kendi hayatımda gayet sade bir düzenim vardı ve çalışmak tamamen benim kendi isteğimdi. Ama beklediğim gibi olmadı. Büyük ihtimalle zaten ayrılacaktım ama özellikle bu çalışma ortamından sonra kesin karar verdim. Şimdi asıl mesele şu: BİM’den ayrılırken bunu nasıl söylemeliyim? Müdüre ne bahane edeyim veya nasıl anlatayım? Kadının tavırlarını direkt söylemeli miyim, yoksa ailevi sebepler ve babamın moralimin bozuk olduğunu ve gördüğü için çalışmamı istememesi üzerinden mi gitmeliyim? Maaşımı aldıktan sonra ayrılmak istiyorum. Sizce nasıl konuşmalıyım?

BİM’den nasıl ayrılmalıyım, ne bahane etmeliyim?