Merhaba,
38 yaşında bir kadınım ve kendime ait bir tamir atölyem var. Babamın atölyesiydi; tır, kamyon, traktör ve iş makineleri gibi ağır hizmet araçlarının mekanik bakım ve onarımını yapıyoruz.
Babam yaklaşık 12 yıl önce ciddi bir sağlık sorunu geçirince işi bırakmak zorunda kaldı. O sırada üniversitede okuyordum ama atölye ailemizin geçim kaynağı olduğu için okulumu bırakıp dükkânın başına geçtim. Zaten çocukluğumdan beri burada büyüdüğüm için işe yabancı değildim. Babam kadar usta olmasam da yıllar içinde işi öğrendim ve bugün 6 çalışanım var.
Yaklaşık 3 ay önce 17 yaşında bir çırak aldım. Çocuk gerçekten çalışkan, güçlü kuvvetli ve işe hevesli. Öğrenmeye de açık. Fakat bir türlü çözemediğim bir sorunu var: takım kaybediyor.
İşe başladığından beri birkaç tornavida, anahtar ve küçük el aletini kaybetti. Bugün ise 80 mm'lik havalı tabancada kullandığımız darbeli lokma başlığını kaybetti. Aynı parçanın yenisi yaklaşık 12 bin TL.
Üstelik daha önce de birkaç kez uyardım. "Kullandığın takımı iş bitince yerine koy, kaybettiğin şeyi hemen haber ver." diye özellikle söyledim. Buna rağmen yine aynı şey oldu.
Çocuk kötü niyetli değil, aksine gerçekten çalışmak istiyor. Yaşını ve hevesini düşünerek şimdiye kadar anlayış gösterdim. Fakat atölyede kullandığımız takımlar ucuz şeyler değil. Birkaç ayda kaybolan ekipmanın maliyeti artık ciddi bir rakama ulaşmaya başladı.
Bir taraftan genç birinin elinden tutup meslek öğrenmesini istiyorum, diğer taraftan da verdiği zarar kazandırdığı değeri geçmeye başladı.
Sizce 17 yaşındaki bir çırağa daha fazla şans vermek mi gerekir, yoksa takım disiplinini bir türlü oturtamıyorsa yolları ayırıp başka bir çırak aramak mı daha doğru?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil