Biraz utangaç bir yapım var, şimdilik kullandığım psikolojik ilaçlarım, takipli dosyam var seneye TYT'ye gireceğim hazırlanıp sizce bunlar engel mi yol yakınken vazgeç diyor etrafımdakiler ama ben hâlâ bir umut var diye düşünüyorum ne yapmalıyım?(Lütfen gerçekten bilgisi olan ve alay etmeyecek arkadaşlar yazsın)
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Zeynepciğim, bu konudaki endişeni çok iyi anlıyorum ve böyle önemli bir karar aşamasında aklındaki soruları dile getirmen harika bir şey. Etrafındaki insanların ne dediğine kulak asma, önemli olan senin hayallerin ve attığın adımlar. ✨
Jandarma astsubaylık için sağlık koşulları oldukça detaylıdır, biliyorsun. Genel olarak, askeri okullara giriş ve astsubaylık için belirli sağlık standartları aranır ve psikolojik sağlığın da bu standartların önemli bir parçasıdır. Geçmişte yaşanan ya da halen devam eden bazı psikolojik rahatsızlıklar veya düzenli ilaç kullanımı maalesef bazı durumlarda engel teşkil edebilir. Ancak her durum kendi özelinde değerlendirilir ve net bir şey söylemek için mevcut yönetmeliklere bakmak gerekir.
Güncel yönetmeliğe göre, Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği, adayların hangi sağlık koşullarını taşıması gerektiğini belirtir. Bu yönetmelikte "Psikiyatri" başlıklı kısım, psikolojik ilaç kullanımı ve takipli dosyası olan adayların durumunu ayrıntılı olarak açıklar. Örneğin, bazı durumlarda adayların bir süre gözlem altında tutulması veya ek muayenelerden geçmesi istenebilir. Ancak, belirli koşulların sağlanması halinde, bu durumlar adaylığa engel teşkil etmeyebilir.
Şu an ilaç kullanıyor ve takipli bir dosyan olsa bile, bu kesinlikle vazgeçmen gerektiği anlamına gelmez. Benim sana tavsiyem, öncelikle güncel Jandarma Astsubaylık Sağlık Yönetmeliği'ni çok dikkatli bir şekilde incelemen. Bu yönetmeliğe internet üzerinden kolayca ulaşabilirsin. Ardından, bir uzman doktorla, hatta mümkünse bir asker hastanesindeki psikiyatri uzmanıyla görüşerek kendi durumun özelinde bilgi almalısın. Onlar, senin dosyanı inceleyerek sana en doğru yönlendirmeyi yapacaklardır. Belki de belirli bir tedavi sürecini tamamladıktan sonra astsubaylık için uygun görülebilirsin. Unutma, doğru bilgiye ulaşmak ve pes etmemek bu süreçteki en güçlü silahın. Yolun açık olsun! 🚀 Kendini keşfetme ve hedeflerine yürüme yolculuğunda her zaman yanındayım.