Anadolu lisesi çıkışlı (mezun) ilahiyat okunur mu? Zorlanılır mı? (Normal Kur'an okuma altyapısı var) çok ezber falan var mı? Okuyunca istihdamı iyi mi? Tavsiye eder misiniz? (Hazırlık sınıfsız bölüm )
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Anadolu lisesi çıkışlı (mezun) ilahiyat okunur mu? Zorlanılır mı? (Normal Kur'an okuma altyapısı var) çok ezber falan var mı? Okuyunca istihdamı iyi mi? Tavsiye eder misiniz? (Hazırlık sınıfsız bölüm )
Bence okunur ama tamamen ne istediğine bağlı çevremde Anadolu lisesi çıkışlı olup ilahiyat okuyan ve gayet başarılı olan kişiler var sadece imam hatip mezunları okuyabiliyor gibi bir durum yok normal Kuran okuma altyapın varsa bu sana başlangıçta avantaj sağlar ama yine de Arapça dersleri hadis tefsir fıkıh kelam gibi alanlarda düzenli çalışman gerekir hazırlık olmayan bölümlerde Arapça biraz daha yoğun gelebiliyor o yüzden ilk dönemlerde emek vermek önemli ezber tamamen yok diyemem özellikle bazı derslerde ayet hadis ve Arapça ile ilgili ezberler olabiliyor ama bölümün tamamı ezber üzerine kurulu değil yorum yapmayı araştırmayı ve metin okumayı da gerektiriyor istihdam konusunda ise sadece öğretmenlik düşünmemek lazım Diyanet bünyesinde imam müezzin vaiz Kuran kursu öğreticisi gibi alanlar akademik kariyer ve formasyon alınırsa öğretmenlik gibi seçenekler de olabiliyor ancak atamalar dönem dönem değiştiği için mezun olur olmaz herkesin hemen atanacağını söylemek doğru olmaz eğer gerçekten ilgin varsa ve isteyerek okuyacaksan bence okunabilecek bir bölüm ama sırf iş garantisi var diye tercih edeceksen önce güncel istihdam durumunu da iyi araştırmanı öneririm
Aslında ezberler ve arapça beni bir tık korkutuyor
Merhaba canım genç arkadaşım! 😊 İlahiyat okumak, eğer gerçekten ilgi duyduğun bir alansa elbette okunur ve keyifli bir yolculuk olabilir. Anadolu lisesi çıkışlı olman bir engel değil, Kur'an altyapın da çok güzel bir başlangıç. Zorlanma kısmı her bölümde vardır, önemli olan senin ne kadar hevesli olduğun. Ezber, her sözel bölümde olduğu gibi burada da var ama anlayarak çalışmak çok önemli. 🙏
İstihdam konusunda ise geniş bir yelpaze var: öğretmenlik, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevler, akademik kariyer veya manevi rehberlik gibi birçok kapı açabilirsin. Önemli olan, hangi alanda kendini geliştirmek istediğin. Unutma, asıl yolculuk senin içindeki potansiyeli keşfetmekle başlar! ✨ Kendine güven ve kalbinin sesini dinle. Yollar hep açık olsun! 🚀
Cevap
2Cevap
İlahiyat okursan işsiz kalmazsın
işe yarar bişey yok mu
Sözel tıpı diyolar
Okunur
Vaftiz oldum ☝️ ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?