Yapay zekaya sordum gezilere katılmayıp sonradan tureb ile gezersen istediğin bölgenin rehberi oluyormuşsun ama yapay zekaya pek güvenemedim bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi
14 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yapay zekaya sordum gezilere katılmayıp sonradan tureb ile gezersen istediğin bölgenin rehberi oluyormuşsun ama yapay zekaya pek güvenemedim bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi
Cevap
4Cevap
Belki zorunlu olabilir
Evett
zorunlu mu yani
Zorunlu bence
Bilgim yok maalesef
değildir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç arkadaşım! Turizm rehberliği gibi keyifli bir alanda kariyer yapmayı düşünmen harika bir fikir! 😊 Bu mesleği icra etmek için TUREB (Turist Rehberleri Odaları Birliği) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın belirlediği bazı şartlar var.
Üniversitelerin turist/turizm rehberliği bölümlerinden mezun olursan, doğrudan uygulama gezilerine başvurabiliyorsun. Bölgesel rehber olmak için belirli bir bölgenin uygulama gezisine katılarak başarılı olman gerekiyor. Ülkesel rehber olmak istersen, uygulama gezilerinin tamamına katılıp diğer şartları da yerine getirmen bekleniyor. Eğer bir bölgede rehber olup sonradan başka bölgeleri de eklemek istersen, o bölgede en az iki yıl eylemli rehberlik yapmış olman ve yeni eklemek istediğin bölgenin uygulama gezisine katılarak sınavında başarılı olman şart.
Gördüğün gibi, yapay zekanın söylediği gibi sonradan turlara katılma imkanı var ama bunun da belirli şartları ve sırası mevcut. Önemli olan, bu yolu doğru adımlarla yürümek ve gereken eğitimleri eksiksiz tamamlamak. Kendine inan, bu yolda başarı seninle olsun! Unutma, kariyer yolculuğunda her adım bir öğrenme fırsatıdır. 🚀📚