Evden ayrılmak?

Lütfen ergen muamelesi yapmayın. Ancak yaşayan bilir. 10 haziranda 18 yaşıma girdim. Yeni yks sınavına girdim ve sonucumu öğrendim tercih yapacağım mutlaka üniversiteye gitmem lazım çünkü aileme dayanamıyorum katlanamıyorum. okul birinciliği kontejanım var ama sıralamam düsük gelirse ondan gelir diye düsünüyorum ama cok korkuyorum. yks süreci boyunca yapmadıklarını bırakmadılar sonuclar acıklandıktan sonra dünyayı basıma yıktılar kuzenim 2. yılında yüksek puan yapmıs beni onunla kıyaslaştırıp duruyor annem hakaretler savuruyor babam yokken cok kötü bir sekilde siddete maruz kalıyorum babam zaten ayrı dogdugumdan beri her seyime karısıyor sadece ders konusunda da değil sosyal hayat olsun ya kapanmayı bile ben istemedim babamın isteğiyle liseye gecerken kapandım pisman değilim ama kendi isteğimle olsa daha iyi olurdu neyse orası ayrı bir konu. tercihlerden sonra eğer üniversiteye yerlesemezsem evden kacmayı düsünüyorum gercekten daha fazla kalamam bu evde kendime zarar vermekten korkuyorum. aşağılanmaktan siddet görmekten bıktım lütfen ciddiye alıp yazın nasıl gidebilirim. tesekkürler

Evden ayrılmak?