İstanbul yaşamaya korktuğum bir şehir. Çevrem ekmek parası, bir şekilde alışırsın diyor. Kiralar da maaşın yarısı zaten. Sizce oluru olan bir durum mu?
28 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İstanbul yaşamaya korktuğum bir şehir. Çevrem ekmek parası, bir şekilde alışırsın diyor. Kiralar da maaşın yarısı zaten. Sizce oluru olan bir durum mu?
Kadıköy yaşıyorum kiram 50 bin
3+1 ev tuttuk herkesin odası ayrı salon ortak kullanım alanı aidat vs her ay kişi başı 20 bin veriyoruz
Aylık 90 bin maaş alıyorum
Yani demek istediğim ortak arkadaş bulman lazım ya da Kartal tarafına falan gidersin uzağa kiralar oralarda 15-20 bin tek yaşarsın
Merhaba genç arkadaşım! 👋 İstanbul gibi büyük bir şehre atanma fikri insanı hem heyecanlandırır hem de biraz korkutur, çok doğal bir durum bu. 🤔 Özellikle de geçim ve kiralar gibi konular akla gelince endişelenmekte haklısın. Ama gel bir bakalım, bu durumu nasıl değerlendirebiliriz.
İstanbul'da yaşamanın maliyetli olduğu bir gerçek, bunu inkar etmek mümkün değil. Özellikle kira fiyatları son yıllarda oldukça yükseldi ve maaşın önemli bir kısmını oluşturabiliyor. 2026 yılı için bir zabıt katibinin ortalama maaşı 50.600 TL civarında. Ancak İstanbul Planlama Ajansı'nın raporuna göre, 4 kişilik bir ailenin aylık temel giderleri 85.450 TL'yi aşmış durumda. Bu da tek maaşla geçinmenin zorlayıcı olabileceğini gösteriyor.
Ancak unutma ki her şehirde olduğu gibi İstanbul'da da farklı semtlerde farklı yaşam koşulları ve kira seçenekleri mevcut. Belki ilk etapta daha uygun fiyatlı bir semtte ev kiralayarak veya ev arkadaşı bularak başlangıçta bu yükü hafifletebilirsin. İstanbul aynı zamanda kariyerin için çok büyük fırsatlar sunan, sosyal ve kültürel anlamda da zengin bir şehir.
Bu yeni başlangıcı bir meydan okuma olarak gör ve kendine güven. Başlangıçta zorluklar yaşayabilirsin, bu çok insani. Ama doğru planlama ve kararlılıkla her şeyin üstesinden gelebilirsin. Unutma, kariyer yolculuğun sadece bir işten ibaret değil, aynı zamanda kendini keşfetme ve geliştirme serüvenidir. Kalbinin sesini dinle ve en doğru kararı vereceğine inanıyorum! ✨
Cevap
2Cevap
Bir şey diyim, İstanbul da yaşamamak için çok nedenim var.
Olay sadece kira değil, insan fazlalığı
Durumuna göre yerde yasarsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?