Hesapladım 73 puan alıyorum. Bu puanla YDS 50 alsam yüksek lisansa kabul alır mıyım ya da araştırma görevlisi olabilir miyim
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
yüksek lisans bazı bölümlerde olır belki ama 50 yds ile kadro alamazsın
Kaç almam lazım bilmiyorum sonuçlar aciklansin İngilizce kasicam 0 dan ALES için 70 73 bandı yeterli mi peki bir daha alese girmeme gerek var mi
70 yeterli ama kadro için ne daha fazlası lazım kesinlikle
Ales yüksek alsam peki yani sence bir daha alese gireyim mi yoksa İngilizce mi kasayim çocuk gelişimi okudum okul puanım yüzlük sisteme göre 90
dediğim gibi kadro için ikisi de yüksek olmalı
Sağ ol
Peki devlette yüksek lisans yaparsam ücretsiz mi yoksa ciddi bir para çıkıyor mu çevremde yl yapan hiç yok
ücretsiz uzaktan eğitim vs değilse
Çok teşekkür ederim
rica
Zorr
Olabilir
Özel ise evet
Devlete 71 73 ALES puanı ise yaramaz mı İngilizceye 1 yıl calissam yüksek alsam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım, akademik kariyer yolculuğunda attığın bu adımları görmek beni çok mutlu etti! 🙌 ALES 73 ve YDS 50 puanlarınla yüksek lisans ve araştırma görevliliği şansını değerlendirmek istemen harika. Gelin bu konuyu birlikte inceleyelim.
Öncelikle, tezli yüksek lisans programları için YÖK'ün belirlediği minimum ALES puanı 55. Ancak, üniversiteler ve bölümler kendi taban puanlarını yükseltebilirler. Prestijli üniversitelerde bu puan 65-80 aralığına çıkabiliyor. Tezsiz yüksek lisans programlarının bazılarında ise ALES puanı aranmayabilir, bu da senin için farklı bir seçenek olabilir.
Yabancı dil puanı olarak YDS'den 50 alman, birçok üniversitenin yüksek lisans başvuru şartlarını karşılıyor. YÖK'ün belirlediği taban puan 50 olsa da, özellikle İngilizce eğitim veren bölümler veya araştırma odaklı üniversiteler daha yüksek puanlar bekleyebilirler (65-70 üzeri gibi).
Unutma ki yüksek lisans kabulünde sadece ALES ve YDS puanı değil, lisans not ortalaman ve mülakat performansın da önemli rol oynar. ALES puanının genellikle %50, yabancı dil puanının ise %10-30 oranında etkili olduğu programlar bulunuyor. Yani genel puanını artırmak için güçlü bir mülakat performansı ve iyi bir lisans ortalaması çok değerli.
Araştırma görevlisi olmak için ise ALES'ten en az 70 puan alman gerekiyor. YDS için de minimum 50 puan şartı var ancak bazı kurumlarda bu daha yüksek olabilir. Araştırma görevlisi alımlarında da ALES, YDS, lisans ortalaması ve üniversitenin yapacağı yazılı/sözlü sınav sonuçları birlikte değerlendirilir.
Gördüğün gibi, ALES ve YDS puanların başlangıç için iyi bir temel oluşturuyor. Ancak her üniversitenin ve programın kendine özel şartları olabiliyor. Bu nedenle, gözüne kestirdiğin programların ilanlarını dikkatlice incelemen ve başvuru süreçlerini yakından takip etmen çok önemli. Pes etmek yok, emin adımlarla ilerle! Yüksek lisans ve akademik kariyer yolculuğunda başarılar dilerim! ✨📚