+1 yılÖncelikle dil dile değmeden dil öğrenilmez dedikten sonra
İngilizce: Malum okul ve de bazı yabancı sitelerde takıla takıla filmlerden geliştirdim.
Rusça: Okulda temel eğitimini aldıktan sonra vk. com adlı sitede geliştirdim kameralı sohbetlere katıldım pratik yaptım bolca.
Alman: Ağabeyimden temel eğitimini aldıktan sonra minik sözlüklerle bazı arkadaşlık sitelerinde bulduğum Alman arkadaşlarla Sykpe aracılığıyla pratik yaptım ve gerekli uygulamalar yükledim telefona.
İspanyolca: Bunun için kursa gidiyordum temel eğitimini aldıktan sonra bıraktım ve de denizcilik okuyordum okuldan arkadaşlar İspanyolca konusundan mümkün olduğunca İnternette ve telefonda görüşecek yardım ediyor.
Japonca: Yengem ve amcam yardımcı oluyor mümkün oldukça. Yazma konusunda sıkıntı yaşasam bile konuşma konusunda biraz bir şeyler var.
Arapça: Çocukken gittiğimiz Kur'an kurslarında nasıl yazılıp okunacağını öğrenmiştik zaten. Dedem Arapça öğretmeni olduğu için bu konuda da çok şanslıyım.
Ermenice-İbranice-Gürcüce okuyabiliyorum lakin kelime konusunda çok çok gerideyim.02 Yorumla- +1 yıl
İspanyolca zor bir dil mi size göre?
- +1 yıl
En zoru İspanyolca bana göre (İbraniceyi saymazsak tabi.). Sırf o yüzden kursu bıraktım diyebilirim. Dil öğrenmeyi sevdiğim aşikar yine de öğrenmeye çalışıyorum.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkçe, Kürtçe, İngilizce, Arapça ve az Zaza dili biliyorum. Kürtçe ana dilim. Türkiye'de yaşadığım için otomatikmen Türkçe biliyorum. Arapça'yı yaşadığım şehir itibariyle biliyorum. İngilizce Dünya dili olduğundan öğrendim. Zaza dilinde de çalıştığım yerlerden biri zaza dilinde konuşuluyordu. Ordan biliyorum.
00 Yorumla
Almanyada dogdugum icin almanca türkcemden ️Iyi... Yani 2 Aba dilim var sayalim :D ingilizcem cok ️Iyi 3. siniftan beri ögrendigimiz icin.. Ama ben gelistirmek icin kurs'a gittim 3 yil boyunca, ingilizce kitap, film, dizi vs yardimci oldu.
Fransizca ve ispanyolca iyi seviyede konusuyorum ama bana sorarsan ispanyolca ögren, dünyada fransizcadan cok ispanyolca konusuluyor ve ispanyolca ögrenirsen ve sonradan italyanca veya portekizce ögrenmek istersen daha kolay gelir :)) Bende simdi iki dilden birini gelistirsemmi diye düsünüyorum yoksa Baska bir Dil mi ögrensem karar veremedim 😕01 Yorumla
Türkçe
İngilizce
İtalyanca
Rusca
İspanyolca
Fransızca
Almanca
Bunları iyi biliyorum Türkçe hariç diğer dilleri özel kurslara giderek öğrendim. Daha lise yıllarımda gitmem büyük avantaj sağladı.
Bir kaç dil daha öğrenmeye çalışıyorum. Japoncaya merak sardım ama bizim burada Japonca kursu yok :/ Kitaplardan ve uygulamalardan öğrenicem artık. Bide Arapçayı öğrenmek istiyorum.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
147Cevap
İngilizce biliyorum. Yabancı dizilerin alt yazılarını yazabilecek ölçüde (argo kelimeler dahil, bu arada kafasına göre argo çevirilerini sevmem). Tamel olarak annem öğretmen olduğundan burslu özel orta ve lise okudum, Üniversite UCLA/ABD Business Administration Management yani İşletme okudum.
00 YorumlaBen ingilizce yi kusursuz biliyorum. Isletme okudum full yabancı dil eğitim veren bir üniversite de okudum. Herhalde onun etkisi de var. Almancam çok iyi C1 seviyesinde. Yabancı dilleri öğrenme konusunda yeteneğim olduğu söylenir. Biraz istemek ve takviye gerekiyor. Almanca için Goethe Institute önerilereceğim yer. Oldukça başarılı ve işini ciddiye alan bir kadrosu var. Şimdi İtalyanca ya merak saldim. Onu da çat pat konuşmaya başladım.
02 Yorumla- +1 yıl
İngilizceyi kusursuz biliyorum diyorsunuz size NASA dan bir video açsam kusursuz bir derecede Türkçeye tercüme edebilir misiniz?
- +1 yıl
Tercüman değilim ama şirketimin dış ticaretine bakıyorum. Sık sık yurtdışına gidiyorum. Şirketimin pazarını arttırdım. Herhalde ingilizcem üst düzeyde ki bunu başarı ile yürütüyorum. Birebir tercüme Çevirmenlik benim işim değil. Ama gayet iyi konuşurum. Gayet güzel de yazarım. Ben kusur bulamadım ingilizcemle ilgili.
İngilizce, İtalyanca, İspanyolca ve cok az Yunanca. Ingilizceyi kendi cabamla ve cok fazla pratik ederek, ardından Anadolu Lisesinde aldığım derslerle (gerçekten iyi derecede suan) Italyancayı kurs ve yurtdısı eğitim, Ispanyolcayı kurs, yunancayı ise şarkı tercumeleri ve seyahatlerle öğrendim
00 Yorumlaİngilizce
Arapça
Fransızca
Rusça ve balkan dilleri
Ve almanca.. O da muhabbetin "sie liegt in meinen armen" ve "nimm mir mein leben" şarkılarını ezbere söyleyebilecek kadar :D
Yukarıda saydığım dillere gelecek olursak, ingilizceyi kendim bildim bileli biliyorum. Çocukken özel dersler alıp ortaokuldan liseye kadar yabancı dil kurslarına gittim.
Boş vakitlerimde sözlük okurum, yabancı dil kelimeler ezberlerim.013 Yorumla- +1 yıl
Muhabbetin unutlmaz parçası :D
- +1 yıl
@minikmühendis
Unutulur mu ya? Hepimiz almancayı onunla öğrenmedik mi zaten? :D - +1 yıl
Haha ben biliyordum çünkü almanyada doğdum :D
- +1 yıl
@minikmühendis
Jetzt sag mir warum ich unbedingt gehen muss?
Warum diese Rätsel?
Warum diese Märchen?
:(( - +1 yıl
Bu başka bir şarkısı olmalı :)
- +1 yıl
@minikmühendis
yazdığımın ne demek olduğunu bilmiyorum zaten ya :D - +1 yıl
Hahaha
Şimdi bana neden gitmeliyim diye söyle
Neden bu bulmacalar?
Neden bu masallar?
Buyur :D - +1 yıl
@minikmühendis
Acayip saçmaymış.. Bunu da ancak muhabbet yapardı zaten :D - +1 yıl
Evet saçma :D ben sevmem mubabbeti bir tek ufakken sie liegt in meinen armen ı dinlerdik :D
- +1 yıl
@minikmühendis
O şarkıyı da, muhabbet yani murat yaptığı zaman ismi "çetin çetinkaya" olarak biliniyordu. Yani ortada murat falan yoktu :)
İşin ilginç tarafı, sözde şarkıcının sevgilisi kollarında ölmüş o da o an doğaçlama olarak bu şarkıyı yapmış falan diyip bizi şarkının içine kilitlemişlerdi. Kim söylediyse çok büyük yalandı be :D - +1 yıl
Muratı bende bilmem çetin çetinkaya diye bilirim. Kuzenimle youtube u açar klibine bakardık, üzülürdük :D ne masummuşuz ya hahaha
- +1 yıl
@minikmühendis
sayemde gerçeği öğrendin.. bir teşekkür borçlusun :D - +1 yıl
Teşekkür ederim :D
İngilizce - İleri
Korece - Başlangıç
İngilizcenin ilkokul 2-3. sınıfta temelini atıp günümüze kadar geçen sürede devamını getirdim. Korece'yi de 2013 ve 2015'te Kore'de kaldığım tarihlerde az çok öğrendim. Üçüncü bir dil öğrenmek istersem bu Kantonca ya da Japonca olur.00 YorumlaKırgız Türkçesi öğreniyorum. Kırgızca şarkılar dinlemek, metinler okumak yardımcı oluyor. Zaten çoğu sözcük Anadolu Türkçesi'ni andırdığından çıkarımlar yapabiliyorsun. Tabi bir dili öğrenmenin en güzel yolu o dili bilen ya da ana dili olan kişilerle sohbet etmektir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılla hiç sorma 2 oldu bak, geçenlerde eskı komsumuzu rüyada gorurken ama uyanma aşamasındayım pat telefon çaldı komsunun oglu " annem gelıyor istasyondan alacağız " demez mi.
bugünde yine uyanma aşamasındayım bir arkadaş rüyamda telefon çaldı çocuk aradı.
rüya gerçekleşmiyor ama böyle oluyor.03 Yorumla- +1 yıl
ya sen ne diyon?
Cevap sahibi+1 yılpardon la :D yanls yere yanls yorum yaplms
+1 yılYabancı dizi izleye izleye korece yi soktuk :D sims oyununda inglizceyi gelistirdim, fransız filmlerinde fransızca 1-2 şey öğrendim, Almanca maç izlerken Alman küfürlerini öğrendim, kazak tv izleye izleye kazakcayida soktük :D
00 Yorumla
+1 yılTürkçeyi biliyorum anadil gereği
İngilizceyi de orta seviye biliyorum denebilir. Derdimi anlatabiliyorum en azından :d
Japoncaya başkamıştım isim cümlelerinde kaldım bir de bir kaç çok kullanılan kelime kalıplarını biliyorum :(00 Yorumla
+1 yılTürkçe olmazsa olmaz, ileri düzeyde İngilizce (okulda öğrendim), çok az sadece derdimi anlatacak kadar İspanyolca (oda arkadaşım öğretmişti), çok çok çok az da Fransızca (eski erkek arkadaşımın kuzeni Fransa'da yaşıyordu, ondan öğrendim)
00 Yorumla
+1 yılbir aralar ispanyolcaya merak sarmıştm oda sırf cristiano ronaldo real madride gitti diye malum türkçe röportajları az. :) sadece B1 sertifikam var oda ingilizce yani orta düzey
06 Yorumla- +1 yıl
Bende ispanyolcayı çok merak ediyorum
- +1 yıl
Yaş ilerledikçe zor algılıyo insan ama güzel bir dil emin ol eğlenceli ingilizce gibi krişeleşmiş şeyleri duymuyorsun enazından :) are you kola gibi :D
- +1 yıl
Yazıldığı gibi mi okunuyo?
- +1 yıl
Aynen öyle yazıldığı gibi okunur ispanyolca
- +1 yıl
Denicem o zaman :)
- +1 yıl
Başarılar ozaman :)
+1 yılAlmanca, Rusça, ingilizce. Arkadaşım yurtdışında yaşıyor türkiyeye okumaya geldi çok iyi bir muhabbetimiz var sağolsun az çok öğrendim yabancı arkadaşlardan
10 YorumlaÇok iyi derecede İngilizce - Amerikan kültür
İyi derecede İtalyanca - İtalyan kültür
Çince (mandarin ) - Singapur ve güney Asya
Osmanlı'ca - Merak ve eski Türkçe eserler
Arapça - Din gereği11 YorumlaTürkçe anadilim, İngilizce ve Almanca çok iyi biliyorum (Lise), İspanyolca biliyorum biraz (üniversite Spanish 101 ) ispanyolcayı geliştiriyim, fransızcaya geçesim var. İspanyolca öğretmenini tavlayaydım iyiydi :P
00 Yorumla
+1 yılTürkçe
Almanca
Ingilizce (C2 - D1)
Ispanyolca (B2)
Latince, diplomam var.
Hepsini okulda öğrendim. Sıradaki dil italyanca ya da yunanca olacak :)00 YorumlaDüşük seviyede olsa Almanca biliyorum orta seviye de ingilizce biliyorum. Yani iki dil. Portekizde erasmus yaptım az bişi portekizce öğrenmiştim ama unuttum o yüzden saymıyorum.
00 Yorumla
+1 yılBen Türkçeyi tam anlamıyla bilmiyorum diğer dillere hiç kafa yoramam.
11 Yorumla- +1 yıl
okey
+1 yıl3 Dil
Türkçe
ispanyolca
ingilizce
Türkçe ve İspanyolca ana dilim ingilizce de eğitim hayatımda04 Yorumla- +1 yıl
İspanyolcayı nasıl öğrendiniz? Zor mu o dil?
- +1 yıl
Babam ispanyol annem türk benim ikisi de ana dilim. Türkçeden kolay olduğunu söyleyebilirim
- +1 yıl
Yazıldığı gibi mi okunuyo?
- +1 yıl
evet genelde yazıldığı gibi okunur bazı durumlar hariç
İngilizce biliyorum diyenlerin karşısına yds sorularını çıkartın 100 sorudan 30 yapamazlar anasını satim.
11 Yorumla
+1 yıl5-10 kelıme, cumle bılmekle dıl bılınıyosa :D arapça ingilizce ve korece biliyorum :D yok olmuyosa öyle sadece türkçe biliyorm :D adsaf
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılIngilizce ve italyanca biliyorum. Universiteyi italyada okuyorum burada dersler ingilizce ve halktan da italyanca ogrendim
00 Yorumla 1 dil.
Arabca biliyorum ilk tr bir arkasasim ders verdi.
Daha sonra yurt disina gittim orada iyice gelistirdim okulda00 YorumlaRusca
Turkce
Bulgarca (ana dilim)
Arapca (baba dilim ama az biliyorum)
:)04 Yorumla- +1 yıl
rusçayı nasıl öğrendin kurs mu?
+1 yılİngilizce biliyorum. Bilmeyeni eliyolar is gorusmelerinde en basitinden. Dili hic kullanamayacak olsa bile. Okulun zoruyla da almanca öğreniyorum.
00 YorumlaAlmanca İngilizce Türkçe Fransızca. Almanca ve Fransızca yi yaşadığım için İngilizceyi kursta. öğrendim. Türkçe ana dilim
00 YorumlaAnamdan türkçe öğrendim anadolu ihl ve tömerden ingilizce, yine ihl den arapça, üniversite de özel ders japonca, sonra japonyaya gittim bir ay gezdim geldim. çalışırken almanca tömer ama bir kur gittim sonra askere...
00 Yorumla
+1 yılTÜRKÇE ŞİMDİDE ESPERANTO DİLİ VE İNGİLİZCE ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUM
02 Yorumla- +1 yıl
neden esperanto dili?
- +1 yıl
mesela almanca diyelim bir alman ile bir ingilizin almanca konuşması aynı mı tabikide değil fakat bir arap ile fransızın esperanto konuşması aynı bu yüzden esperanto dili uluslararası bir dil olduğu için bu dili öğreniyorum
fransızca biliyorum ben
la valse des montres. berluskoni, ibrahimoviç, ribery bonjor yann tiersen10 Yorumla
+1 yılkonusmayi bilcek kadar 4 dil
fransizca
inglizce
italyanca
turkce
corece ispanyolca azerice de az biliyorum almanca kursunada basliyirum bu yaz :)00 Yorumla
+1 yılIngilizcede cok iyiyim ana dilim kadar neredeysen fakat Ispanyolcada biraz zayifim onu gelistirmem lazim. Ingilizceyide yurt disinda yasadigim icin ogrendim.
02 Yorumla- +1 yıl
İngilizce anadilim demişsiniz, diyelim bir National Geographic Channel a ait bir video açarsam tamamen Türkçe'ye çevirebilir misiniz?
- +1 yıl
Hayrola translate mi istiyorsun?
Almanca türkce fransizca inglizce. almanca- almanyada yasadigim icin normal bilmem türkce-anadilim fransizca- yandan aldigim özel egitmle inglizce-okuldan/okudugum bölüm icerisinde
00 Yorumlaİngilizceyi 1. sınıftan beri biliyorum
Almancayı 6. sunıftan beri
Makedonca baba tarafım olduğu için (uzun zamandır)
Rusça anne tarafım
Ve tabi ki Türkçe01 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılingilizce canbridge de öğrendim
rusça babam öğretti
önümüzdeki dönemlerde almanca ve flemenkce düşünüyorum03 Yorumla- +1 yıl
sayılırmı bilmiyorum bide beden dili :)
- +1 yıl
flemenkce dili hakkında bilgin var mı
- +1 yıl
köken olarak almanca ve ingilizcenin karışımı ile ortaya çıkmış hollanda ve brezilyanın kullandıgı dil
Şimdilik ingilizceyi biliyorum. Kaptanlarla konuşarak öğrendim, daha sonra yabancı arkadaşlar edindim. En sonunda üniversitede hazırlıkta kendimi geliştirdim
00 Yorumla2 dil biliyorum. İngilizceyi okul ve kurslardan, Almancayıda annem alman olduğu için ve her sene Almanya'ya gittigimden öğrendim.
03 Yorumla- +1 yıl
Zor bir dil mi Almanca?
- +1 yıl
Ben çat pat biliyorum çünkü.
Üniversite'de ingilizce eğitimi aldım. Diğer bildiğim diller ise bunlar az çok fransızca italyaca Almanca nerde öğrendiğimi sorarsan turizm sektörüyle uğraşmıştım bir ara Ordan ama konuşmasını biliyorum sadece yazmasını bilmiyorum :)
00 Yorumla
+1 yılSadece türkçe konuşabiliyorum.
ingilizcem berbat seviyede.10 Yorumla
+1 yılİngilizce iyi derece
Almanca liseden biraz bir şeyler biliyom
Japonca yıllardır anime izlemekten kulak dolgunluğu sadece
bide şöyle bir şey var ingilizcen iyiyse ispanyolca italyanca falan birbirlerine yakın diller ve daha kolay öğrenilir00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 710 cevap paylaştı.
+1 yılDerdimi anlatamayacak kadar İngilizce ve İtalyanca biliyorum.
00 Yorumla En iyi sağlam konuştuğum dil türkçe onun haricinde ingilizce ispanyolca ve arapçayı derdimi anlatacak kadar biliyorum
00 Yorumla
+1 yılAlmancayı ana dilim gibi biliyorum. Almanyada doğdum orda okudum o yüzden
00 Yorumla
+1 yılValla Türkçeyi biliyorum da ingilizceyi anlıyorum ama konuşamıyorum grammerde sıkıntı var cidden bak bir şey yaz istersen deneyelim :)
00 Yorumla
+1 yılAlmanca inglizce ispanyolca az'da fransızcayla arnavutlukca :)
00 Yorumlaİnkiliççe
Yatım yamalak almanca
Başka bir dilden sayacaksan Osmanlıca
şu an Arapça arayışındayım00 Yorumla
+1 yılOldukça iyi seviyede İngilizce, orta seviyede Almanca biliyorum
00 Yorumlaarapça ingilizce türkçe bide kısmetse osmanlıca öğrenmek istiyorum
00 Yorumla
+1 yılingilizce üniden, ispanyolca kurstan, almanca üniden
02 Yorumla- +1 yıl
almanca düzeyi ne?
- +1 yıl
anlıyor ama konuşamıyor
+1 yıl5 tane
1) ingilizce : okulda ve ğniversitede
2) farsça : annemden öğrendim
3) azerice : ana dilim
4) türkçe : kirap ve televizyon
5) almanca : kitap tv kurs00 Yorumla
+1 yılalmanyada yasadigim icin almanca anadilim gibi, türkceyi zaten türk oldugum icin biliyorum :D cok iyi seviyede ingilizce ve orta seviyede fransizca. ha bide zazaca :D
00 YorumlaAlmanca ve İngilizceyi biliyorum bölümlerimden dolayı :) Seneye de Fransızca inşallah
00 Yorumla
+1 yılalmanca ve İngilizce liseden, rusça iş nedeniyle...
00 Yorumla
+1 yılTürkçeyi biliyorum fıtrat gereği :D
İngilizceyi biliyorum. Lise2 den sonra hiç görmedim. Üniversitede de görmedim. Geçen sene internetten bir sürü arkadaş bulup konuşmaya başladım ve öğrendim diyebilirim :D Dil yaşayarak öğrenilir.00 Yorumlaingilizce, liseden kalma zayıf da olsa biraz almanca bir de ezio' dan çat pat italyanca :P
00 Yorumlaİngilizce biliyorum eskiden bulunduğum ülke gereği konuşuyordum şimdi iyi seviyede
00 Yorumlaİngilizce
Almanca
Kürtçe
Ingilizce ve Almanca okul
Kürtçe eski sevgilim :)00 YorumlaRusça ingilizce şu an Bana göre güzel ama ingilicçe
https://www.youtube.com/watch?v=DD07Fvyuo9k00 Yorumlaingilizce full
almanca. bissen
:) biraz ispanyolcada var ama ispanyolcxayı geliştirmek istiyorum00 Yorumlaİngilizce, Almanca biliyorum. Işimden dolayı Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca çok çok az biliyorum.
Nasıl, ne ara öğrendim fikrim yok.00 YorumlaKürtçe, Türkçe, İngilizce, ve başlangıç seviyesi Almanca. İlerletiyorum. Almandaki akrabalarım sağolsunlar :))
00 Yorumla
+1 yılŞu an bir tek ingilizcem var seneye de almanca için kursa gitmeyi düşünüyorum ne kadar olursa artık :)
00 Yorumla- Devamını Gör (186)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat