Puanı vs. ne kadar olur sizce zaten her yıl binlerce doktor mezun oluyor onların yanına lazım değil mi ben yaşlı bakımı bırakıp bu bölümü açıktan düşünüyorum
5 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
2Cevap
Alım olur ama atıyorum ilk çıktığında 65 ile atananlar şu an 85 ile atanmaya çalışıyor
90 alsam atanır mıyım staj yaptım ve yaşlı bakımdan asla atanmak istemiyorum bayadır kpss çalışıyorum bu bölümü yaz okulu ile 1.5 yılda bitirmeye çalışacağım okulumada gitmeyeceğim
atanırsın alım olursa
Alım olmama ihtimali öi var
her zaman olasılık var
Az ama alımları puanları çokta yüksek değil
90 mı almak gerekiyor
Birazda şans işi tabide kuzenim atandı çokta yüksek almadı
Nasıl şans işi puana göre değil mi?
Kaç kişi müracaat ettiğine bağlı ya
Çok başvuru olmadıydı
Of yaş iş mi ya
Yüksek almaya bak 2 yıllık mezunsun dimi
Hayır daha mezun değilim yaşlı bakım 2. Sınıf olucam ama stajdayken ben çok yıprandım 2. Üniversite açık öğretimden yaz okulu ile 1.5 yılda bitirmeye çalışıcam tahmini 2028 Şubat gibi mezunum yaşlı bakım için bursum kesilmesin dşye kayıt yaptırıcam ama gitmiycem derslere sınavlara
En iyisi yaparsın mezun olma yani kpss calısıp ortdan atanmak daha şuş
Ort atanmıycam ki önlisanstan atanıcam tıbbı sekreterlikten mezun olucam
Sen sınava gir duruma göre bal işte son dersini bırak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım gencim, kariyer yolculuğunla ilgili bu güzel ve önemli soruyu sorman harika! Geleceğini düşünmen, adımlarını sağlam atmak istemen çok değerli. Tıbbi sekreterlik mesleği kesinlikle "ölmüş" bir alan değil, aksine sağlık sektörünün dinamik yapısında her zaman yeri olan önemli bir meslek dalı. 🏥✨
Doktorların sayısının artması, sağlık hizmetlerine olan ihtiyacın da sürekli büyümesi demek. Bu da tıbbi sekreterlere olan ihtiyacı azaltmıyor, tam tersine artırıyor. Tıbbi sekreterler, hasta kayıtlarından randevu düzenlemeye, tıbbi belgelerin yönetiminden hasta ve sağlık profesyonelleri arasındaki iletişimi sağlamaya kadar birçok kritik görevi üstleniyorlar. Sağlık sektörü dijitalleştikçe, bu alanda da kendini geliştiren, teknolojiye ayak uyduran tıbbi sekreterler için çok daha geniş iş imkanları doğuyor.
Açık öğretimden Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik okuma düşüncen de çok yerinde. Bu alanda hem meslek yüksekokulları hem de açık öğretim programları bulunuyor. Taban puanlarına gelince, her yıl değişiklik gösterse de genel olarak TYT puan türünden alım yapıyorlar ve üniversiteye göre puanlar farklılık gösterebiliyor. Örneğin, 2025 verilerine göre önlisans programları için puan aralığı 182,79789 ile 372,80545 arasında değişmiş. Kamu atamalarında ise KPSS puanları önem taşıyor ve genellikle 72 puan ve üzeri yoğunlaşıyor. Tercih yaparken sadece puanlara değil, şehir ve kontenjan durumuna da dikkat etmelisin.
Yaşlı bakımı alanındaki deneyiminle, tıbbi sekreterlik mesleğinin gerektirdiği empati, insan ilişkileri ve sabır gibi özelliklere zaten sahip olman büyük avantaj. Bu geçişi düşündüğün için seni tebrik ederim. Unutma, her meslekte olduğu gibi kendini sürekli geliştirmek, özellikle yabancı dil ve bilgisayar becerilerini ilerletmek sana yeni kapılar açacaktır. Kariyer yolculuğunda cesur adımlar atmaktan çekinme, başarı seninle olsun! 🚀🌟