Merhaba İngiltere'de yaşıyorum. Akıl sağlığı çalışanıyım. Burada okudum ve 3 yıl önce göç ettim.
Psikoloji lisansımı İsviçre'de okudum. Klinik psikoloji master'ını İngiltere'de. Burada master ile psikolog olunamıyor bir de doktora okumam lazım unvan için (doktora programına yabancıları almıyorlar). Şu an akıl sağlığı çalışanı olarak çalışıyorum uyuşturucu bağımlılarıyla, bir rehabilitasyon merkezinde.
Ancak burada gelecek görmemeye başladım, asgari ücret alıyorum, odada yaşıyorum (tuvalet mutfak paylaşımlı). En kötüsü de göçmen olduğum için daha kalifiye işlere başvuramıyorum. Hep istenilmeyen, ücreti düşük olan vs. işler için göçmenleri istiyorlar.
Türkiye'ye dönmeli miyim sizce?
Psikoloji lisansımı İsviçre'de okudum. Klinik psikoloji master'ını İngiltere'de. Burada master ile psikolog olunamıyor bir de doktora okumam lazım unvan için (doktora programına yabancıları almıyorlar). Şu an akıl sağlığı çalışanı olarak çalışıyorum uyuşturucu bağımlılarıyla, bir rehabilitasyon merkezinde.
Ancak burada gelecek görmemeye başladım, asgari ücret alıyorum, odada yaşıyorum (tuvalet mutfak paylaşımlı). En kötüsü de göçmen olduğum için daha kalifiye işlere başvuramıyorum. Hep istenilmeyen, ücreti düşük olan vs. işler için göçmenleri istiyorlar.
Türkiye'ye dönmeli miyim sizce?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Buraya donme orada da bu işini görmüyorsa garsonluk neyin yap daha fazla kazanırsın kanks. Ülkenin o sektorde ki dinamitlerini bilmiyorum iyice bir araştırdıysan sağlık çalısanı olarak daha iyi ücretler arlacağın iş imkanları da vardır diye düşünüyorum.
Söyle o işler o kadar kolay değil sektördeki çogu işe başvuramiyorum bile göçmen olduğum için. Garsonluk mesleğine zaten başvuramam o ayri bir konu ama zaten istemem de o kadar okumuşum neden garson olayim?
Şu anki işim bana sponsor oldu onlarla çalışmazsam oturum iznim de olmaz. Hayatım boyunca bu işte çalışacağim gibi eğer burada kalirsam. Değer mi bilemiyorum 3 yabanci dil biliyorum. Türkiye'de daha önü açık kalifye bir iş bulabilir miyim?
Zannetmiyorum ya. Ancak özel sektore başvurular yapabilirsin oradan. Avrupa tecrübesi sana güzel bir referans olabilir. Dediğim gibi sektorun şartlarını ne orada ne burada bilemiyorum ama çalıştığın yer sponsorun ise ordan çıkıp garson olmanın da bir manası yok gibi. Ama Türkiye de de işler iyi değil sen ne zmandır ordasın?3 yıl göç 4 sene okul olsa 2018-2029 gibi gitmişsindir. O zamandan bu zamana o kadar çok şey dğeişti ki
Biliyorum o yüzden geriliyorum, Tr'ye gidersem maaşı çok iyi bir iş ise giderim diye düşünüyorum. Ama bulabilir myim işsiz mi kalirim diye kaygilarim var. Isvicre'de okuduktan sorna tr'ye dönmüştüm ve işsiz kaldim yine aynisi olur mu diye korkuyorum. Hem burada mutlu değilim hem Türkiye'de daha beter olmasindan korkuyorum
Türkiye de daha iyisini bulamadığın sürece kesinlikle çok daha kötü olacaktır. Benim sana tavsiyem oradan online olarak başvurularını yapıp online görüşmeler yapman. Eğer güzel değecek bir şeyler bulursan gelirsin. Bulmazsan orada ki düzeni bozmadan devam edersin, zamanla farklı şartlar fırsatlar gecebilir eline. Yani buradan iş bulabilmen için illaki gelmene gerek yok:Seni tav eden bir iş olursa gel derim.
Elindeki diplomanla burada daha iyi iş bulabileceksen gel tabi. İngilizlerin Kahrını ne diye çekesin.
İsviçreye dön
Zaten ingiltere puslu bi yer hep yağmur, halkıda gerizakalı, en nırmali bile moron gibi, bişiler aldım miltonkeynesde 50 pound uzattım adam bunu bnkada bozdurman lazım diyor, gözler boşluğa bakıyor, böke acaip tipler
O işler o kadar kolay değil. Onu da araştirdim çok zor
Kolay bişi yok hayatta
Çoğu işi yabancilara vermiyorlar maalesef. Çoğu iş için egitimim ve birikimim yeterli hem isviçre'de hem ingiltere'de ama yabanci olduğum için basvuramiyorum. Oranin pasaportunu istiyorlar.
Yabanci aldiklari tek tük işler var ya aşırı kalifye 10 yildan fazla iş deneyimi gibi ya da yerel halkin yapmak istemeyeceği seni sömürecekleri işler. Ben zaten o işlerden birinde calisiyorum ve değer mi diye dusunuyorum
Yani kıymetinin olmadığı yerde yaşama, değmez, bana öyle bi kaç teklif geldş hemse firma sahiplerinden ama saçma paralar, kabul etmedim, yjrtdışında yaşatım ama becerime görede maaş isterim.
Milliyetçilik çok doğal, adam kendi vatandaşına öncelik verecek tabi ki
Milliyetçilik çok doğal, adam kendi vatandaşına öncelik verecek tabi ki
Yani bilemiyorum benden çok daha eğitimsiz insanlar sirf vatandaş diye daha iyi işlere giriyorlar. Çok mantikli bulmuyorum eğer bir yabanci ülkene birikimi ile katkida bulunacaksa o senin ülkene fayda saglar.
Herneyse Türkiye'ye dönmek iyi bir fikir mi bu durumda
Türkiyede durum daha kötüye gidiyor, şimdilik oralarda takıl ama ingiltereden kurtul, hiç sevmem o ülkeyi
dönme her turku bulursun yol orada
Gelme buraya