TYT için günlük tek ekstra dersle tarih coğrafya fen derslerini nasıl dengeli götürebilirim?

Mezuna kaldım ve bu sene TYT’ye yeniden hazırlanıyorum. Ders programımı çok ağır yapmak istemiyorum çünkü geçen sene her şeyi çok sıkıştırdığım için konular üst üste geldi ve yetiştirmekte zorlandım. Bu yüzden daha sürdürülebilir bir program hazırlamak istiyorum.

Her gün kesin olarak Türkçe, matematik, paragraf, geometri ve problem çalışacağım. Bunlar günlük rutinim olacak. Bunların üzerine ekstra olarak her gün sadece 1 ders daha eklemek istiyorum. 2 ekstra ders eklersem çok zorlanacağımı ve bir süre sonra sıkılıp programı bırakabileceğimi düşünüyorum.

Ama TYT’de tarih, coğrafya, felsefe, din kültürü, fizik, kimya ve biyoloji de var. Her gün sadece 1 ekstra ders çalışırsam bu dersleri nasıl dengeli bir şekilde götürebilirim? Sizce dersleri dönüşümlü olarak çalışmak mantıklı mı?

Bir de “her konuya yaklaşık 1 hafta ayırın” diyenler var. Ben bunu sadece matematik ve Türkçe gibi derslerde değil; tarih, coğrafya, felsefe, din kültürü, fizik, kimya ve biyoloji konularında da uygulamalı mıyım? Yoksa bu derslerde konular daha kısa olduğu için bir konuyu daha kısa sürede bitirip sonraki konuya geçmek daha mı mantıklı?

Ben geçen sene konuları bir günde bitirmeye çalışıyordum ve her şey çok üst üste geliyordu. Bu sene daha yavaş ama düzenli ilerlemek istiyorum. Sizce nasıl bir sistem uygulamalıyım?

TYT için günlük tek ekstra dersle tarih coğrafya fen derslerini nasıl dengeli götürebilirim?