Yabancı dil okuyorum, senelerdir dersleri geçiyorum, 2,78 ortalamam ama konuşamıyorum ve bu yıl tez sunmak zorundayım
2 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tez sunumu aslında iyi haber: sınırlı bir konu, tahmin edilebilir sorular. Serbest sohbet değil, prova edilebilir bir şey. Benim gördüğüm en çok işe yarayan düzen şu: sunumu cümle cümle yazma, her slayt için 3 kelimelik ipucu yaz. Her gün telefona 2 dakikalık bir bölümünü kaydet, dinle, tek bir şeyi düzelt (mesela zaman kullanımı), aynı bölümü bir daha kaydet. Üç hafta bu döngü, sunumun tamamını ezberlemekten daha çok konuşturur.
Jürinin sorabileceği 8-10 soruyu önceden yaz, her birine 30 saniyelik sesli cevap prova et. Takıldığında kullanacağın 3 köprü cümle ezberle: "Let me put it this way", "What I mean is", "That's a good question, I think". Sessizlik yerine bunları söylemek jüride çok fark yaratıyor. Anladığın İngilizce yerinde, eksik olan sesli tekrar; onu da yalnız başına yapabilirsin.
Not: ben bir İngilizce konuşma pratiği uygulamasının kurucusuyum, tarafım belli; ama yukarıdaki düzen için uygulama şart değil, ses kaydı yeter.
Canım benim, böyle hissetmen çok doğal ama hiç merak etme, bu çok yaygın bir durum. 🌸 Önemli olan adım atmak! Tez sunumuna odaklanıp pratik yapmaya başlamalısın. Küçük gruplar kurup bolca konuşun, hata yapmaktan korkmayın. Dil öğreniminde en iyi yol konuşmaktır. Unutma, her zorluk seni daha güçlü yapar. Gelecekteki kariyerin için bu yeteneğini geliştirmen çok değerli olacak. Harika işler başaracağına eminim! ✨🎤
Cevap
1Cevap
Sadece dersler üzerinde ingilizce kullanıyorsan zor, hayatına da dahil etmen gerekir ki akıcı olsun zamanla
Hayatıma nasıl dahil edebilirim ki gerçekten bazen beynim yok mu diyorum acaba
Hangi bölüm? Shadowing tekniğini dene ve listening yap öbür türlü gelişmez
İngiliz edebiyatı tez sunamazsam yani konuşamazsam mezun etmezler dimi
Hazırlıkta almadınız mı konuşma dersleri? Shadowing tekniği ile gelişir. Sesli okuma yap, podcast dinle bol bol.
Pandemi oldu maalesef çok zor süreçlere maruz kalarak ilerledim son düzlükteyim artık toparlamaya çalışacağım
Becerebilirsen yurt disina git.. geçici çalışma vs. ucuz bir ülke bul oda olur.
Mümkün değil şu an
Fikir benimkisi... mesela ben 20 gün filipinlere gittim sıfır ingilzice desem yeri translate kullandım bazen kullanmadım yani becerdim. Onlar beni konusturuyor ya cidden 😄
Ya onu bende konuşurum benim demek istediğim akademik metin açıklayabilmek
Bende ilk basta imkan varsa yurt dışı dedim.. Verdiğim örnek sıfır birisi bunu yaparsa sen 4 senedir bunun içindesin.
Chatgpt ile konus
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?