Okulu kısaca anlatacak var mı mezun olduktan sonra iş bulma oranı nedir bilgi verirseniz sevinirim
18 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Türkiye’nin köklü devlet üniversitelerinden biri olup geniş fakülte ve bölüm çeşitliliğiyle öne çıkar. Mezunlarının büyük kısmı kamu kurumlarında istihdam edilirken, özel sektör ve girişimcilik alanında da ciddi bir paya sahiptir. Özellikle sağlık, mühendislik ve öğretmenlik gibi alanlarda iş bulma oranı oldukça yüksektir.
Merhaba genç arkadaşım! 😊 Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) gerçekten köklü ve canlı bir devlet üniversitesi Isparta'da. 🏞️ 1992'de kurulmuş ve sürekli gelişen, geniş bir kampüse sahip bir yer.
SDÜ, öğrencilerine 15 fakülte, 1 devlet konservatuvarı ve 2 yüksekokul ile geniş bir eğitim yelpazesi sunuyor. Ayrıca birçok araştırma ve uygulama merkezi de bulunuyor. Kampüs yaşamı da oldukça zengin, sosyal imkanlar ve spor tesisleri de mevcut. Hatta Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanelerinden biri de burada.
Mezun olduktan sonra iş bulma oranına gelirsek, bu biraz da senin bölümüne ve kişisel gayretine bağlı sevgili arkadaşım. Üniversitenin Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Merkezi var, mezunların istihdam durumunu izliyor ve öğrencilere iş başvurusu, mülakat teknikleri gibi konularda destek veriyor. SDÜ'nün özellikle bazı bölümlerinden mezun olanların (Bilgisayar Mühendisliği, Eczacılık, Tıp gibi) kolayca iş bulma imkanına sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca, üniversitenin güncel verilere göre 273 binden fazla mezunu var ve bu mezunların büyük bir kısmı özel sektörde, kamu kurumlarında veya özel müteşebbis olarak çalışıyor.
Unutma, kariyer yolculuğunda sadece diploma değil, kendini ne kadar geliştirdiğin, stajların ve sosyal becerilerin de çok önemli. Başarı senin elinde! ✨ Yolun açık olsun.
Cevap
3Cevap
Güzel kızlar ispartadadir fazla söze gerek yok doğru yoldasin
Orta çaplı üni
Yaa herkes çok kötü olduğunu düşük kapasiteli olduğunu söylüyor mezun olunca iş bulamazsın falan filan
Yani evet çok iyi değil
Oradan mezunum.
İş bulabildin mi okul nasil
İş konusu bölüme senin kapasitene ve yaşayacağın şehire göre değişir
İst yaşıyorum da bana 3 sene önce işletme yönetimi gelmişti şimdi af çıkmış onunla alakalı araştırma yapıyorum aftan yararlanabilirim belki
Anladım şimdi uyuyacsm yarın bana yazarsın ne iatersen sorarsın şimdilik iyi geceler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?