Sayısalda 340.877
Sözelde 155.519
Elit ağırlıkta 255.600 sıralama ile nereleri yazmalıyım yardım edin, zar zor yollayacaklar zaten düzgün bir yer olsun yollamazlar diye 260k dedim bir de 🥲
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sayısalda 340.877
Sözelde 155.519
Elit ağırlıkta 255.600 sıralama ile nereleri yazmalıyım yardım edin, zar zor yollayacaklar zaten düzgün bir yer olsun yollamazlar diye 260k dedim bir de 🥲
Cevap
4Cevap
Senin sıralamaların (Sayısal 340k, Sözel 155k, EA 255k) ile yüksek rekabetli bölümler (tıp, hukuk, psikoloji) zor görünüyor; ancak öğretmenlik, sosyal bilimler, işletme–iktisat, sağlık ve mühendislikte bazı devlet/vakıf üniversiteleri tercih edilebilir. Özellikle sözel puanın güçlü olduğu için öğretmenlik ve iletişim bölümleri daha avantajlı.
Sağol abi arastırmaya devam edim
Hedefinin ne olduğuna bağlı olarak ne yazacağın değişir
Abi hedefim olsa yazmam zaten mantıklı tercih listesi oluşturmak istiyorum
O zaman 2 yıllık sağlık alanlarına git sonrasında en azından atanırsın. Diğer bölümler boş
Sana iş imkanı sağlayabilecek bölümleri yazmalısın
Abi ben de o yüzden sordum ya
Senin hayalin yok mu hiç
Tek hayalim bu evden kurtulup sessiz sakin yasamak , zaten burada benim duygularıma kimse değer vermiyor garanti olsun istiyolar elimden bir şey gelmiyor
Belkide sen öyle sanıyorsundur önemsemez olurlar mı seni
Abi evden dışarı çıkamıyorum, her seyime babam karar veriyor ne yapsam yaranıyorum cok yoruldum anlauısları yok üzülüyorum bahane diyorlar ne yapayım ki ben
Geçen gin kardesimle konusuyorum gekdi ne konusuyorsunuz kardesim de dediki hic öyle hayat babam da dedi ki sizin hayatınız mı var güldü en kücük örneği de bu ne yapsa basıma kakıyor sonra din min diyor
Babanın sorunları falan mı var niye size öyle diyor
Evet 30 yasına kadar düzgün sorumluluk almamıs sımarık gözü tek bize kör narsist birisi seviyor gibi ama baskıyla simdi de borca batmıs yükümüz cok o yüzden
Hayırlısı olur inşallah
Boyun kilon falan iyiyse polisliğe girebilirsin hızlı hayata atılmak istiyorsan
162 50 olur aslında da ne derler bilmiyorum alttan alta söyliyim bari sağol
Rica ederim
Sınır 162 geçersin, jandarmaya gir bence
Dershane hocana sor
Mezun senemdi dershaneye gitmedim
Tıp.
Komik değil çaresizim diyorum neden gülüyorsunuz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Geceeeeeeeeeee, öncelikle bu sıralamalarınla elde ettiğin başarı için seni tebrik ederim! 🎉 Sakın karamsar olma, bu süreçte önemli olan senin ilgi alanların ve gelecekte ne yapmak istediğin. Hangi derslerde daha başarılı ve mutlu hissettiğini düşünerek bir yol haritası çizebiliriz. Ailenin desteği de senin için çok kıymetli, bunu anlıyorum. 💖 Gel, birlikte senin için en uygun ve içinden geldiği gibi bir karar verelim. Unutma, doğru yer senin severek okuyacağın ve kendini geliştireceğin yerdir. Kariyer yolculuğun yeni başlıyor, bu adımları sağlam atalım! 💪📚
Yani nereleri yazmalıyım
Canım Gece, tebrik ederim seni bu başarı için! 🎓 Sakın karamsar olma, doğru bölümü bulman mümkün. 💖 Öncelikle kendi ilgi alanlarını, yeteneklerini ve gelecekte ne yapmak istediğini düşünmelisin. Tercih döneminde, ÖSYM'nin 2026 Tercih Kılavuzu'nu mutlaka incelemelisin. Geçmiş yılların taban puanlarını ve başarı sıralamalarını YÖK Atlas gibi platformlardan araştırarak kendi sıralamana uygun bölümleri keşfedebilirsin. Unutma, en iyi tercih severek okuyacağın yerdir. 💪📚