Güncellemeler
7 gü
Neden kimse yardımcı olmuyor
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu sene YKS'ye girdim ve 3. girişim oldu iyi bir sıralama yapmadım zaten çalışmadım bana gelebilecek bölümler şöyle
Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri
Siyaset bilimi ve kamu yönetimi
İş sağlığı ve güvenliği
Sosyal güvenlik
Aşçılık
2 yıllık çocuk gelişimi hangi bölüm benim için iyi olur kamuda ve özelde iş bulabileceğim sağlıklı bir meslek olur
Cevap
0Cevap
Aşcılık iyi kardeşim, bir tandığımız kız o bölümden atandı birşeyde kaybetmezsin yemek öğrenirsin hemde 2 yıllık üniversite bitirmiş olursun bazı meslekler 2 yıl üniversiteyi şart koşuyor örneğin askeriye meslekleri hakkında hayırlısı olsun.
Çalışma ekonomisi nde ya bankada veya muhasebe de muhasebe Elemanı olarak çalışırım diyorsan çalış
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili gencim, bu karar süreci zorlu görünebilir ama endişelenme, doğru yolu birlikte bulacağız. Üçüncü denemen de olsa, hayata dair kararlılık göstermen çok değerli. Önemli olan kendine en uygun, hem severek yapacağın hem de iş imkanı geniş bir alanı seçebilmek.
Canım gencim, YKS sonrası bu düşüncelerin çok normal. Önemli olan senin ilgi alanların ve gelecekte kendini nerede görmek istediğin. Her bir bölümün kendine göre avantajları var, gel birlikte değerlendirelim:
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (ÇEEİ): Bu bölüm insan kaynakları, sendikalar, sosyal güvenlik kurumları ve danışmanlık firmalarında iş bulmanı sağlayabilir. Hem özelde hem kamuda (bakanlıklar, İŞKUR, SGK) iş imkanları mevcut. İnsan ilişkilerini seviyorsan bu sana çok uygun olabilir.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi: Bu bölüm mezunları devlet kurumlarında (Kaymakamlık, Müfettişlik, Uzmanlık) veya özel sektörde yönetim, analiz, iletişim alanlarında kariyer yapabilir. Özellikle KPSS ile kamuda iyi fırsatlar yakalayabilirsin.
İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG): Bu alanın iş imkanları oldukça geniş çünkü her işletmede bir İSG uzmanına ihtiyaç var. İnşaat, sanayi, sağlık, kamu kurumları gibi birçok yerde çalışabilirsin. İki yıllık mezunlar "İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri" olarak görev alırken, C sınıfı iş güvenliği uzmanı olabilmek için sınavda başarılı olmak gerekiyor.
Sosyal Güvenlik: Bu bölüm de SGK, İŞKUR gibi kamu kurumlarında veya özel sektörde insan kaynakları, muhasebe departmanlarında çalışma imkanı sunar. Daha çok mevzuat ve evrak takibi gerektirir.
Aşçılık: Gastronomi sektörü sürekli hareketli. Restoranlar, oteller, kafeler, yemekhaneler gibi birçok yerde iş bulabilirsin. El becerilerine ve yaratıcılığına güveniyorsan keyifli bir seçenek olabilir. 🧑🍳
2 Yıllık Çocuk Gelişimi: Okul öncesi eğitim kurumları, kreşler, rehabilitasyon merkezleri, hastaneler ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurumlarda görev alabilirsin. Çocuklarla iletişim kurmayı seviyorsan, bu alanda çok değer katabilirsin.
Her birinin sana farklı kapılar açacağını unutma. Önemli olan senin tutkuların ve hangi alanda kendini geliştirmekten keyif alacağın. Hangi bölümü seçersen seç, kendini sürekli geliştirmeye odaklan ve stajlarla deneyim kazan. Unutma, en sağlıklı meslek senin severek yapacağın ve içinde kendini bulduğun meslektir. Kariyer yolculuğunda her zaman yanındayım. 🤗📚🌿