Şimdi ben İstanbul'da birçok özele %100 bursla girebiliyorum. Ancak devletlere kesin bir şey diyemem. Garanti özel gösteriyor ve ben insanların özelde tıp okuyanlara ön yargılı olduklarını duydum. Siz nasıl düşünüyorsunuz?
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
10Cevap
Bundan bir saat önceydi sanırım canlı yayın izledim ve orada tam da bu konudan bahsediliyordu. Özel üniversitelerin özel hastanelerinde staj yapmak kişiyi çok geliştirmiyor çünkü en basitinden bir damar yolu açması için hastanın üzerinde çalışması gerekiyor ama özel hastanede o kadar para vermiş hastaya öğrenmek amaçlı damar yolu açabilmesi çok zor diye. Tabii bu bir örnek ama bana mantıklı da geldi
Şimdi şöyle ki bu gittiğin özel üniversitenin hangi hastane ile anlaştığına bağlı mesela bazı devlet üniversiteleri de özel hastanelerle anlaşmalı ve orada da mesela o tam istediğin gelişimi alamazsın. kısacası üniversitenin hangi hastaneyle anlaşma yaptığı çok önemli. Bende onları araştırıyorum ve çoğu devlet ve özel tıp fakültesinin kendine ait bir Hastanesi yok hep anlaşmalı hastanelerle yürütüyorlar stajyerliklerini. Hem zaten ek olarak sen staj başvurusunda bulunup hastanelerde Stajyerlik yapabiliyormuşsun bu da Tabii senin elinde olan bir şey ne kadar gelişmek istiyorsan o kadar çabalaman lazım
Eğitimin sonunda sana kimse sormayacak özelde mi okudun devlette mi okudun diye. Özellikle bu son senelerde tıp kazanmak feci zorlaştı zaten. Kars tıp Erzincan tıp Ağrı tıp falan yazmak istemiyorsan da özelde tıp okuman çok mantıklı hele 100% bursla. Ayrıyetten sen özelde tıp okuyunca bunun devlete göre çeşitli artıları oluyor. Özelde 100% bursla okuyabiliyorsan bunu değerlendir. Kaç k yaptın?
18k yaptım
18k yaptıysan başka yerler de geliyordur sen bilirsin senin bileceğin işler artık. Ben 23-25k arası yaptığını zannettim sınırda falansındır diye düşünüyordum. Özel tıpta okuyanlara kim niye ön yargılı olsun ki? Ki benim bildiğim kadarıyla özel tıplarda seni kolay kolay bırakmak istemiyorlar sınıfta. Genelde para verdikleri için sınıfta bırakmaları onların işine gelmiyor. Onun dışında tıp öyle aman aman zor bir bölüm değil komite mantığı varsa. Ona da dikkat et.
Işte diyorsun ya kolay kolay bırakmıyorlar para verdikleri için ben de %100 bursla gideceğim için öyle bir para vermeyeceğim. Ve şöyle bir duyum aldım işte%100 bursları eziyorlar kalmaya zorluyorlar tarzı benimde gözüm korktu. Çünkü bir dersten kalınca yüksek meblağ da paralar veriyormuşsun ve bursundan kesiyorlarmiş. Umarım öyle olmaz ama bir en korktuğum şey bu.
İyi de bütün öğrencilere aynı muameleyi yapıyorlar günün sonunda. Bence gidebilirsin, komite mantığı olmasına dikkat et yeter. En azından seni bırakabilecekleri bir sınav hazırlama formatını onlara tanımazsın. Birinci senende yani alışma sürecinde dersleri iyi yönetmeye çalış üst dönemlerinden tavsiyeler al bence.
Tavsiyelerine dikkat edicem. Çok teşekkür ederim
Rica ederim hayırlı olsun şimdiden
Teşekkür ederim
Bence özel bende özelde okudum tıp degil ama özel daha rahat
Doğrusun cevremde diyor aile evini bırakma o rahatlığı bulamazsın diye. İnşallah güzel bir özel gelir de rahat ederim
Aynen öyle teşekkürler
Kimse diplomana bakmıyor emin ol. Bitirince hepimiz aynıyız.
Haklısın teşekkürler
Hayırlı olsun.
Teşekkürler
Özelde yüzde yüz burslu giriyorsun ama devlette giremiyorsun.. Bunun için sıralamanın 25 bin üzerinde olması lazım ama bu puana da sadece Kıbrıs da 3 üni var. Sen hangi üniversiteye yüzde yüz burslu girebilirsin örnek verebilir misin?
Ben istanbuldaki devletlere giremiyorum. Sıralamam 18k.
Özelde başlarsın, 1 sene sonra agno ile yatay geçiş yapabilirsin
Bende eger ozelde yapamazsam düşünüyorum
%100 bursun kesilmemesi için derslerden kalmaman lazım ama tıpta çok zor. Özelin eğitimi kötü olmuyor...
Çalışsan yaparsın bence kalmama işini. Teşekkürler
O azim varsa şansını dene.
Denemek zorundayım. Teşekkürler
Devlet tıpı bence
Şehir dışı hep bende ist da kalmak istiyorum. Ama gönlüm devletten
Dimi bakalım ne gösterecek kader. Teşekkürler
Amin cümlemize
Puanın yetiyorsa devlet yetmiyorsa özel.
Sen on yargılı mısın özelde tıp okuyanlara
Özele tam burslu gireceğim onun dışındaki masrafları çok mu ki
Zaten aile evindeyim o masrafların çoğu bende yok. Sadece kitap ve malzeme masrafları var
Jdjsjsjsjsjaj teşekkürler
Yani devlet geliyorsa devlrt al
Sen ön yargıları boş ver. Hangi özel
İstün, yeni yüzyıl, beykent, haliç, nişantaşı bunlar var şu an ki sıralamam ile gidebileceğim.
İstinye fena değil
Para yokk.
Burslu demedin mi
Yıllık ücreti ne kadar
Ben %100 burslu gidebilirim onun dışındakilere maddi gücümüz yok
Takip attım
Zenginler gidiyor genelde
Özelde tıp
Neden açıklar mısın
azimli biri misin?
Değilsek de el mecbur olucaz artık
burcun ne
Ne alaka bilmiyorum ama akrep
merak ettım kankan var mı uzunca konustugun falan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba sevgili genç arkadaşım 👋.
Öncelikle bu önemli kariyer kararının eşiğinde olman heyecan verici ve bu konuda endişelenmen de çok doğal. İster özel olsun ister devlet, önemli olan senin o bölümden ne kadar verim alacağın ve kendini ne kadar geliştireceğindir. Özelde %100 burslu okuma imkanı çok değerli, bu senin önüne harika kapılar açabilir 🤩. İnsanların ön yargıları maalesef her alanda olabiliyor ancak önemli olan senin kendi başarıların ve kendini nasıl yetiştirdiğin. Aldığın eğitim, stajların, katıldığın bilimsel çalışmalar ve özellikle de insani yönün her zaman ön planda olacaktır. Unutma, azimle çalıştığında tüm ön yargılar yıkılır ✨. Kariyer yolculuğunda her zaman kalbini dinle, başarı seni bulacaktır!