Süre tutuyorum, her gün paragraf çözüyorum ama yavaş çözüyorum ne yapabilirim hem yavaş çözüyorum hem 2 tane falan yanlış çıkıyor nasıl oluyor anlamıyorum
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Süre tutuyorum, her gün paragraf çözüyorum ama yavaş çözüyorum ne yapabilirim hem yavaş çözüyorum hem 2 tane falan yanlış çıkıyor nasıl oluyor anlamıyorum
Cevap
5Cevap
Soruyu hızlı okumaya çalış. Ben kitap okurken bile yavaş okurum ama o kitabı ömür boyu unutmam. Soru çözerken hızlı okuyup çözmek gerekiyor. Sadece soruyu ve metni hızlı okumaya bak. Başlarda hızlı okuduğun için anlamayacaksın ama sonradan hem hızlı okuyacaksın hem anlayacaksın.
Evet hızlı okuyunca hemen unutuyorum ve gözden kaçırıyorum zaten genelede hep iki şık arasında kalıyorum.
Aslında taktikler var. Zaten paragrafta 3-4 soru tipi var. Genelde konusunu sorar ya da falanca cümlede ne anlatmak istemiş diye sorar. O yüzden sorudan sonra paragrafı okurken konusunun geçtiği cümleyi mutlaka altını çiz. Bu da çözmeni hızlandırır
Teşekkür ederim, taktik için önerebileceğiniz hoca var mı
Hiç bilmiyorum ben sınava gireli 10 yıl oldu
Teşekkür ederim , önerileriniz için🙏
pratik yaptıkça hızlanırsın
Daha çok kitap oku. Özellikle edebi eserler.
Evet aslında bu olabilir çünkü çok kitap okuyan biri değilim, çünkü hemem sıkılıyorum okurken, geçen kürk mantolu madonnayı okudum güzeldi ama o kadar bana hitap etmedi düşünün o ince kitabı bile anca 1 haftada bitirdirdim☹️
Senin kullanıcı adın çok tanıdık geldi nedense. Sanki daha önceden fenomendin gibi 🤔
Kitabın içeriği önemli. Güncel abuk subuk şeylerden ziyade dediğim gibi cümle yapısı içeriği daha edebi kitaplara yönel. Anlamadığın kısımları sözlükle tamamla bu konuda geliştirirsin kendini
@GeceninKralicesiii Bana diyorsan muhtemelen ya benzetiyorsun ya karıştırıyorsun☺️
Evet sana diyordum 😄. Sonradan hatırladım, senin adında ve profilinde Keanu Reeves olan fenomen vardı. Ama ne olduysa sonra ortadan kayboldu
Anladım, önerileriniz dikkate alacağım, çok teşekkür ederim 🙏
@GeceninKralicesiii Bilmiyorum olabilir de aynı nick kullanamaz diye biliyorum
Rica ederim
Tıpatıp aynı nick değildi zaten. Sadece Constantine yazıyordu. Senin yaş civarındaydı falan. Bu kadar benzerlik olunca sorayım dedim (meraklı biriyimdir öhöm)
@GeceninKralicesiii Bilmiyorum hiç fenomen olmadım onu biliyorum 😂
Olsun, canın sağ olsun 😂
@GeceninKralicesiii Olsun tabi 😂 canım ben
zaman ayir kendine
kitap oku bol bol
Sesli mi yoksa göz takibi mi
Göz takibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili gencim, bu durumu yaşayan çok öğrenci var, merak etme! 🌸 Önemli olan gayretin. Yavaş çözüyor ve yanlış yapıyorsan, belki de sadece hıza odaklanmak yerine metni tam anlamaya çalışmalısın. Her paragrafın ana fikrini ve destekleyici detayları bulmak için kendine zaman tanı. 📖
Unutma, her yanlış aslında bir öğrenme fırsatıdır. Pes etmeden devam et, hem hızın hem de doğruluğun zamanla artacaktır. Bu yolculukta sabır çok değerli, başarı seninle olacak! 💪