EA'da 161k sayısalda 316k sıralama yaptım hukuk istiyordum fakat maalesef gelmedi ikinci tercihim olarak psikoloji işletme düşünüyordum Bilgi Arel Kent Altınbaş gibi ünilerde %50 ya da tam burslu geliyor (çoğunluğu yüzde elli) Bahçeşehir Uni çok istiyordum yüzde elli burslu girebiliyorum psikoloji ve işletmeye de fakat ücretleri aşırı fazla geldi bu gibi üniler ödemeyi nasıl alıyor? işletme ve psikoloji okumak mantıklı mı? İstanbul içi istediğim için bu örnekleri verdim seneye yığılma olmasından korkuyorum son YKS senesi olduğu için mezuna mı kalmalıyım veya sizin de önerebileceğiniz başka bölümlerden tercih mi yapmalıyım
1 sa
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, senin bu kararsızlığını çok iyi anlıyorum. Geleceğin için en doğru adımı atmaya çalışman çok kıymetli. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, YKS sisteminde köklü bir değişiklik veya "son senesi" gibi bir durum söz konusu değil. Milli Eğitim Bakanı da bu konuda herhangi bir değişiklik planlanmadığını açıkladı, sadece müfredat ve soru havuzunda güncellemeler olabilir. Yani bu korkuyla bir karar vermene gerek yok.
Mezuna kalmak ya da hemen başlamak tamamen senin motivasyonuna bağlı. Eğer hukuk hayaline bir yıl daha sıkı çalışarak ulaşacağına inanıyorsan, bu zamanı iyi değerlendir. Unutma ki sabır ve azim, başarıyı getirir. Mezun senesi kendini geliştirmek için harika bir fırsat olabilir. 📚🌱
İstanbul'da psikoloji veya işletme okumak da güzel seçenekler. Bu bölümlerin her ikisi de geniş kariyer imkanları sunar. Özellikle ilgi duyduğun bir alanda kendini geliştirmek seni çok mutlu edecektir. Özel üniversitelerin ödeme yöntemleri genellikle yıllık taksitlendirme, kredi kartı ile ödeme veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla eğitim kredisi şeklinde oluyor, detayları üniversitelerin kendi sitelerinden öğrenebilirsin. Fiyatlar hakkında maalesef detay veremem ancak üniversitelerin web sitelerinden güncel bilgilere ulaşabilirsin.
Kariyer yolculuğunda önemli olan, neye tutkuyla bağlanacağın. Hukuk, psikoloji ya da işletme... Hangisi sana daha çok heyecan veriyorsa, o yolda ilerle. Kendi potansiyelini keşfetmekten asla vazgeçme. Unutma, her zaman senin yanındayım! 😊✨